Hogyan?? Tényleg a Windows 10 az utolsó?

Furcsán hangzik, de valóban ez lesz az utolsó Windows, persze némi csúsztatással. A közelmúltban Jerry Nixon a Microsoft vezető fejlesztője tett egy bejelentést, amely szerint nem folytatják a további fejlesztéseket és átalakításokat a Windows 10 után. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Windows 10 lesz az utolsó rendszer, s majd ha elavul, nem jön helyette valami új!

Windows 10 - mindenkinek megoldást kínál
Windows 10 – mindenkinek megoldást kínál

Arról van szó, hogy az utolsó verziót fogják folyamatosan frissíteni, az adott igényeknek megfelelően.
A szoftveróriás tehát több dobozos Windowst nem szeretne a jövőben kiadni, inkább folyamatosan foltozgatná a meglévőt. Éppen ezért a Windows 10 akár egyfajta első Windowsnak is tekinthető, már ami az új korszakot illeti. Ezt a fejlesztők sem titkolják.
A Windows 10-re egy alap rendszerként tekintenek, amely mindig az adott kornak megfelelő fejlesztéseket kap majd, így elégítve ki az aktuális igényeket az operációs rendszer kapcsán. Erre utal a hirtelen ugrás is, 8-ról, 10-re, amivel a fejlesztők érzékeltetni szeretnék, hogy itt épp valami nagy változás történik. Tehát megválaszolható a sokak által feltett kérdés, hogy lesz-e Windows 11! Nem, nem lesz és ez már teljesen biztos! Bizonyára azt kérdezed, hogy miért történik mindez. A válasz, mint szinte mindig, gazdasági eredetű.
Ha valaki kipróbálta már, írja le tapasztalatait!
Ha valaki kipróbálta már, írja le tapasztalatait!

A statisztikák szerint a Microsoft számára a Windows értékesítése egyre kevésbé jelentős bevételi forrás. A szakemberek szerint egyszerűen nem éri meg minden alkalommal egy teljesen új szoftvert fejleszteni. Ehelyett érdemesebb a meglévőt javítgatni. Ez utóbbi tény sokak szerint jobban ösztönzi majd a fejlesztőket az újabb és jobb funkciók elkészítésére, ami hosszú távon nem csak a cégnek, de a felhasználóknak is ideális lehet. Hogy a Windows 10 idővel mekkora átalakuláson megy majd át, azt nehéz lenne megjósolni. Az viszont biztos, hogy a hagyományos Windows-t felváltja valami új, szilárd és sokrétű rendszer, amit reményeink szerint élvezet lesz majd használni. Tehát érdemes lesz követni a fejleményeket, mert ilyen átalakulást csak ritkán látni egy cég életében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .