Hogyan változtassuk meg a Windows Frissítés beállításait Windows 8 operációs rendszer alatt

Az operációs rendszerünk naprakészségének biztosítására a Windows Update (Windows Frissítés) a legmegfelelőbb mód. Segítségével a legújabb javításokkal és szervizcsomagokkal egyszerűen kiegészíthetjük Windows 8 operációs rendszerünket. Szerencsénkre több lehetőség nyitva áll előttünk, ha konfigurálni szeretnénk, miként történjen a javítások és frissítések telepítése.
 
Miután feltelepítettük a Windows 8-at és előszőr elindítottuk Windows 8 operációs rendszer alatt futó számítógépünket, a telepítő feltett nekünk pár kérdést a Windows frissítésekkel kapcsolatban. Az itt megadott válaszok hozzájárultak a frissítések telepítésének módjához.
 
Szerencsére ezek a válaszok nem véglegesek és bármikor megváltoztathatjuk őket saját szükségleteinknek megfelelően, amikor csak akarjuk.
 
Ez egy rendkívül egyszerű folyamat és viszonylag kevés időt vesz igénybe. A változtatások elvégzéséhez a Windows 8-on csak pár percet vesz igénybe. Lássuk, hogyan is működik a dolog.
 

  1. Nyomjuk meg a Windows és az ’’r’’ billentyűket egyszerre. Ez a billentyűkombináció felhozza a futtatás funkciót.
  2. Üssük be a dobozba a ’’control’’ parancsot és nyomjuk meg az ’’OK’’ gombot. Ez a folyamat előhozza nekünk a control panel-t (irányító panel). 3. Kattintsunk a System and Security (rendszer vagy rendszer és biztonság)

(kép: control panel)
Megjegyzés: Ha a vezérlőpulton a nézetben nagy vagy kis ikonok vannak beállítva a gépen akkor kattints a Windows Update gombra és ugorj az 5. lépésre.
4. A System and Security (rendszer vagy rendszer és biztonság) ablakban kattintsunk a Windows Update-re. Ez felhoz egy ablakot amelyen ott lesz a a ’’choose your Windows update settings’’ (válaszd ki a windows frissítés beállításait) opció.
5. A Windows frissítési beállítások meg vannak nyitva, tehát kattintsunk a ’’Change Settings’’ (beállítások megváltoztatása) opcióra.
6. Ezek a beállítások szabályozzák, hogy a Windows 8 rendszerünk milyen módon kapja a frissítéseket a Microsoft-tól. Habár több lehetőség közül is választhatunk, a legtöbb ember vagy teljesen automatikusan szeretné a frissítések telepítését, vagy egyáltalán nem akarják, hogy a frissítések maguktól töltődjenek le és települjenek föl.

 

’’Ellenőrizzük, töltsük le és telepítsük föl’’
 
Válasszuk ki a ’’Telepítse automatikusan a frissítéseket’’ funkciót az ’’Important updates’’ (fontos frissítések) menüpont alól legördülő szekcióból. Ez az ajánlott beállítás. Kattintsunk a karbantartás ablakra és bizonyosodjunk meg arról, hogy az automatikus karbantartási idő 1 óra körül legyen, amikor a számítógépünk általában nincs használatban.
A Microsoft azért ajánlja ezt az opciót, mert nem kell fejben tartanunk semmi teendőt ezzel kapcsolatban. Az automatikus frissítések biztosítják, hogy a Windows 8 mindig a legújabb frissítésekkel fog futni, amelyek a Microsoft által kibocsátásra kerülnek.
 
’’Soha ne ellenőrizze a frissítéseket’’
 
Válasszuk ki a ’’ soha ne keressen frissítéseket’’ (nem ajánlott) opciót a Fontos Frissítések szekció alatt, hogy teljesen kikapcsoljuk a frissítések keresését és telepítését a Windows 8 operációs rendszerünkben.
-Megjegyzés: Tekintsd meg az 1. és 2. tippet egy kicsivel lejjebb a Windows frissítések konfigurálásának további módjaiért.
7. Miután az átállításokat befejeztük, kattintsunk az OK gombra.
 
Tippek:
 
1.Ellenőrzés és letöltés (Ne telepítsen)
Válasszuk ki a ’’ Download updates but let me choose whether to install them’’ (Töltse le a frissítéseket, de a felhasználó dönti el, hogy feltelepíti-e őket) funkciót, hogy a Windows 8 keresse és letöltse a frissítéseket, de ne telepítse. A letöltött frissítések automatikusan nem kerülnek telepítésre, hanem manuálisan kell engedélyeznünk a frissítéseket telepítését.
Ha kicsit több irányítást szeretnénk a frissítések telepítése fölött, ez a megfelelő opció.
 
2. Csak keressen (Ne töltsön le és ne telepítse föl)
Válasszuk ki a ’’Check for updates but let me choose whether to download and install them’’ (keressen frissítéseket, de hagyja rám a letöltést és a telepítést), hogy megtiltsuk a Windows frissítésnek, hogy letöltse és telepítse a frissítéseket automatikusan. A frissítésekről továbbra is kapunk értesítéseket, de ezek csak értesítések és rajtunk múlik, hogy telepítjük e őket.
 
Ez az opció teljes irányítást ad nekünk a letöltések és telepítések felett és értesít is minket az új Windows 8 javításokról. Ez több szempontból is jobb, mint ha teljesen kikapcsoljuk a windows frissítések után való keresést.
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .