Hogyan végzik a hajbeültetést?

Napjainkban nagyon elterjedt a hajbeültetés mind a férfiak mind a nők körében. Nem csoda, hiszen egyrészt akkor lehetünk lelkileg kiegyensúlyozottak, ha meg vagyunk elégedve a megjelenésünkkel, másrészt azért mert a modern technikáknak köszönhetően kockázatmentes és gyors a beavatkozás.
Nem fáj
A beavatkozás első lépése az érzéstelenítés.  Az ambulánsan végzett beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzik. Az injekciók beadása rövid ideig tart ( 3-5 perc), kevés szúró érzéssel jár, cserébe a műtét alatt teljes fájdalommentességet biztosítanak.
 
A hajvétel módja
Minden esetben egy vagy több hajszálat tartalmazó hajtüsző egységeket vesznek ki a fej hátsó-oldalsó részén lévő adóhelyről.
A hajvétel módja szerint elsősorban az ún. FUE, egyenkénti kihúzásos módszert alkalmazzák. Speciális okokkal az ún. FUT, csíkvételi módszer is javasolható. A legjobb hatás érdekében a Sikos Klinikán a korszerű precíziós gépi FUE hajvételi technikát alkalmazzuk. Az alkalmazásra kerülő körkés méretét és típusát mindig az adott páciens hajas adottságainak megfelelően választják ki.
 
Beültetés
A kinyert hajtüsző egységeket (graftokat) ultrafinom, mikrosebészeti technikával az elkészült nyílásokba ültetik be egyenként. A hegmentes befogadó nyílások elkészítése, a hajátültetés egyik legfontosabb eleme. A természetes hatás eléréséhez megfelelő irányban és sűrűségben egyenként kell beültetni a hajtüsző egységeket.
 
Gyógyulás
A hajátültetésnek nincs azonnali eredménye, sőt a hajvétel módjától függően pár napig még nyoma is lehet. A műtét előtt fontos, hogy tisztázzuk a szakorvossal a regeneráció folyamatát és a várható végeredményt is. A beültetett hajszálak melletti pörkök  4-7 nap múlva esnek le, a fejbőrön esetlegesen keletkező duzzanat és bőrpír fokozatosan csökken. Az átültetésre kerülő hajszálak sörteszerű hosszúságúak, (1-2 mm), ezek a beavatkozás után általában néhány hétig növekednek, utána kihullnak illetve kihullhatnak. Ez természetes folyamat, és nincs jelentősége a műtéti eredmény szempontjából. A hajhagymák a bőrben maradva regenerálódnak és kb. három hónap után indul meg az új hajszál növekedése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .