Hogyan vigyük át telefonszámainkat másik Android eszközre?

A modern Android operációs rendszerek biztosítanak néhány módot arra, hogy elmentett telefonszámainkat és egyéb kapcsolatainkat átvigyük egy másik készülékre viszonylag egyszerűen. Alapértelmezett módon egy új eszköz konfigurálásakor minden adatnak szinkronizálódnia kell, azonban, ha ez nincs bekapcsolva, vagy nem sikerül, az adatok mozgatása akkor sem problémás.

A legkönnyebb módszer a kapcsolati információk szinkronizálására és átvitelére a Google szolgáltatások alkalmazása. Szinte minden Android eszköz, mely Kínán kívül kerül forgalomba, képes igénybe venni a Google szinkronizációs szolgáltatásait, tehát az adatok mozgatása eszközök között kifejezetten egyszerű.

A szinkronizálás engedélyezve kéne, hogy legyen az első bejelentkezés után, tehát amikor először bejelentkezünk Google fiókunkba az adott telefonról. Ha mégsem lenne így, akkor a Google Contacts és az Android 9.0 társaságában a következőképp lehet orvosolni a helyzetet:
Nyissuk meg a beállítások (settings), majd a fiókok (contacts) részlegeket. Válasszuk ki a Google fiókunkat, majd a fiókok szinkronizálása (account sync) opciót. Ezután elénk tárul egy halom opció, melyek közül kiválaszthatjuk, hogy melyeket akarjuk szinkronizálni. Olyanok találhatók itt, mint a Chrome böngészési adatai, a naptár adatai, dokumentumok, a Google Drive adatok, a Gmail szolgáltatás, valamint néhány egyéb extra. Ami számunkra fontos, azok a kapcsolatok (contacts). Ha ez be van pipálva, akkor készen vagyunk, a szinkronizáció meg is indul és telefonszámainkat látni fogjuk új telefonunkon is.
Ha telefonunk valamiért nem támogatja a Google szinkronizációt, vagy szeretünk manuálisan csinálni dolgokat, akkor egy .vcf fájlban kell összegyűjtenünk adatainkat. A Google Contacts alkalmazásban a bal oldalon keressük meg a menü ikont, majd nyissuk le és keressük meg a beállítások (settings) opciót. A beállítások részlegben lesz egy olyan opció, hogy exportálás (export). A rendszer rá fog kérdezni, hogy az alkalmazás hozzáférhet-e adatainkhoz. Adjunk engedélyt, majd bökjünk a mentés (save) opcióra.
Ezzel létre is jött a .vcf fájl, melyet fájlkeresőben megtalálunk és manuálisan USB-n vagy egyéb módon átvihetünk az új telefonra. Az új telefonon az export helyett a beállítások részlegben az importálás (import)-ra kattintsunk, majd keressük meg a fájlt a telefonon, és készen is vagyunk.
A Google szinkronizálás mindenképp praktikusabb, azonban ha valamilyen oknál fogva nem működik, akkor a manuális módszer ugyanolyan hatékony!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .