Hozd létre saját PenDriveról telepíthető windowsodat

Volt már olyan hogy megpróbáltad telepíteni a windowst, de nem volt jó a cd / dvd meghajtó? Vagy esetleg nem is volt semmilyen meghajtó? (netbook) Az ilyen esetekre jön jól ez a kis trükk.

win-2-flash[1]

Az első lépésben töltsed le a Novicorp WinToFlash 0.4.0021 beta, ha ez megvan és elindítottuk a programot válasszuk ki hogy mit kívánunk telepíteni!

win-2-flash-options[1]

Ezután válasszuk ki azt, hogy honnan hova másolunk, és hogy a pendrive-al mit is kezdjen a program (formázzon …)

win-to-flash-wizard[1]

Abban az esetben ha nem szeretnél ilyen sok opció közül válogatni indítsd el a varázslót (wizzard) és ő végigvezet ezeken sokkal kevesebb információgyűjtéssel.

Érdemes még tudni, hogy a usb-ről történő telepítés csak az újabb gépek támogatják, a régieknél engedélyhez köti a bios.

A cikket írta PCblog.

17 thoughts on “Hozd létre saját PenDriveról telepíthető windowsodat

 1. Némi korrekció:
  „Az első lépésbe töltsed le…”
  helyesen
  Az első lépésben töltsd le…
  A mondat végén pedig egy felkiáltójel hiányzik. Felszólító mód.

 2. Hasznos cikk, köszi.
  Utolsó előtti bekezdésben „indítsad el” helyesen „indítsd el”.

 3. Szerintem helyesíráson fölösleges kekeckedni. Az csak arra való, hogy a felületes emberek is fontosnak érezhessék magukat. Aki mélyebben is tud és szokott gondolkodni, az nem ér rá, egyszerűen képtelen helyesírási marhaságokkal foglalkozni. A helyesírás az átlagemberek és a felületes idióták (bocsánat, de ez így van) rögeszmejátéka. A cikk hasznos, a helyesírás-mániások meg tehetnek a szerzőnek is, meg nekem is egy nagy szívességet.

 4. „Nyelvében él a nemzet.” Ismerős ez a mondat? Nagy igazság, nagy embertől.

 5. [re=6252]jómagam[/re]: Vedd észre, hogy nem kekeckedés, hanem jó szándék vezérelt! Amit írtál az pedig bődületes marhaság. Egyrészt Ulysses nagyon jól megragadta a lényeget, másrészt pedig nyomdász végzettségűként nagyon bántja a szemem az ilyesmi. Sokkal inkább vagyok maximalista, semmint felületes és nem ettől fogom magam fontosnak érezni. Állításaid tehát pont rám nem érvényesek. Valószínűleg sok hozzám hasonló „helyesírás-mániás” is így van ezzel, de eleve nagy hibát követsz el, ha ilyen mértékben általánosítasz. Gondold át még egyszer, hogy miket hablatyolsz össze-vissza!

 6. sziasztok!
  lehet nem jo helyre irok de ez a forum tünik a legfrissebnek::)
  az lenne a kerdesem, hogy mi lehet szerintetek az msn-emmel, mert ma délutantol az érkezett es az altalam elküldött linkek sem linkekként jelennek meg, hanem sima üzenetekkent:(
  eleg macerassa valt igy barmit is megnezni a regebbi egy kattintasos modszer heylett…..
  segitsegeteket elöre is köszi.
  oprendszerem xp es egy regebbi 8..52 es messengerem van…

 7. Endre
  ez nem nyomtatot szöveg .
  és nem a helyesirás.hu
  és tökmnd1 töltsed le v. töltsd le
  minda két variáció ua. jelentése
  ——————————
  ÉN KI IRNÁM A LAP & Szólj hozzá DOBOZ tetejére
  NYOMDÁSZOK MAGYARTANÁROK HELYESIRÁS
  mániáKUSok KIMÉLJENEK

 8. [re=6371]djtboy[/re]: Vajon azt miért olyan nehéz felfognotok, hogy jót akar az ember? Tanítottam és tanítok nappali tagozaton diákokat. Amikor dolgozatokat kértem be, akkor konkrétan fórumos rövidítések, smileyk, SMS-nyelv (ahol a központozás csak elvétve található) abszolút jellemző volt a szövegekben. A helyes címzés, megszólítás és éppen a helyesírás szinte kivételesen ritka volt.
  A sok hülyeséget éppen a fórumokból vették át, tanulják el a srácok. Ennek az elmúlt tíz évben személyesen is szemtanúja voltam. Tehát olyan fórumokból tanulják el a marhaságot, mint ez is. Ezért érdemes az ilyesmit kijavítani és felhívni rá a figyelmet. Ezt úgy hívják, hogy a nyelvre nevelés, amit indenhol érdemes csinálni, máskülönben érthetetlen botrányos, mocsok nyelv lesz az írott magyar. Nem akarok „nagymagyarkodni”, de az anyanyelvünket (amit elvileg minden az édesanyjától tanul) őrizni kell! Legalább annyira, hogy még megértsék egymást 100 év távlatából az emberek.
  Tényleg unalmas, hogy kiskorúaknak kell elmagyarázni, amit nem hajlandóak megérteni. Még egyszer, utoljára, kiabálva: JÓSZÁNDÉK VEZET MINDENKIT, AKI A HELYESÍRÁSI HIBÁKRA FELHÍVJA A FIGYELMET! Tehát nem menőzni, vagy fizákni akarunk.
  djtboy!
  Kérlek próbáld Te is felfogni! Nem vagyok egy őrült helyesírás mániás. Jobbítani szeretnék. Én így tudok tenni valamit. Ha már az iskolákban félnek megtanítani a diákokat, mert a szülő bejön és megveri őket a rossz osztályzatok miatt (konkrétan megtörtént ismerősömmel!), vagy a diákoktól tartanak, akkor legalább itt próbál az ember valamit lendíteni a mérleg nyelvén.
  Ha viszont valaki – éppen mondjuk Te – minden szabály nélküli világot akar, akkor legalább annyi joga megvan ehhez, mint nekem a fórumhoz való, jó szándékú hozzászóláshoz. Tehát Te is hőzönghetsz és írj össze-vissza helytelenül, magyartalanul, mint most és Én is írogathatok ide, vagy bárhová máshová, hogy javítsak az általános helyesírásunkon.
  Részemről a témát befejeztem!
  weart!
  Köszönöm a leírást és elnézést, hogy szétoffoltuk a topikot!

 9. ENDRE
  De nem kell hejes vagy helyes irás a neten beszólni !
  itt nem irnaka hanem beszélnek mongyák amit irnak !
  jómagam ” mal értek 1et
  1 x ü n nem kell észrevenni .
  na most ez rejtvény neked Endre
  meg fejtés : 1 x ü n = egyszerüen

 10. [re=6381]djtboy[/re]: Figyelj! 95 óta netezem. Szerinted a netszlenget, vagy akár a l33t-et nem ismerem? Én sem néztelek hülyének, Te se tedd!
  Nem érted, hogy miről írok/beszélek. Olvasd el még egyszer figyelmesen amit írtam.
  Észre kell venni, mert hatással van a mindennapi közbeszédre, nyelvre és írásra is, ami alapvetően nem lenne baj, ha az általános helyesírási szabályokat figyelembe venné. Ám nem teszi és rontja azt!

 11. Ez volt az utolsó hozzászólásom a témához. Tényleg nem offolok tovább! Inkább dolgozom. Aki ráér, az pedig tanulás helyett írogasson csak marhaságokat.
  Minden jót!

 12. helo ^^ nagyon jo a tema 🙂 felet ertem。 tudok/beszel kicsit magyarul ^^”
  very good performance 。 ありがとう!

 13. Mit kötekedtek vele? Nektek sose volt helyesírási hibátok?
  Amúgy nekem a tutorial tetszik, épp jól jött a netbookom telepítéséhez mert holnap akartam venni egy usb-s dvd írót 🙂
  köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .