iMac Pro 2017. Mit várhatunk a hamarosan érkező legújabb verziótól?

Egy Áprilisban tartott tájékoztató szerint a legújabb iMac Pro valamikor Decemberben kéne, hogy eljusson a boltokba. Sok minden változott az előzőhöz képest, és sok minden nem. Nézzük tehát, hogy mire számíthatunk a legújabb iMac-eknél idén!

Először is, az ár sajnos továbbra is igen borsos marad, az új generációs iMac Pro-k 4,999 dollár és 4,949 font körül fognak mozogni, amely elsőre igen soknak hangzik. Az Apple egyébként azt állítja, hogy ha megépítenénk az új iMac Pro-k PC ekvivalenseit, akkor körülbelül 1.5-szer annyiba kerülne, mint az ő termékeik, ráadásul ez még csak kijelző nélkül számolva. Az, hogy ebből mennyi igaz, az természetesen sok mindentől függ, azonban nem nehéz manapság már jó PC-t építeni olcsóbban!
A WWDC eseményen az Apple bejelentette, hogy az iMac Pro-k a következő specifikációkkal lesznek elérhetők:

  • 18-core Xeon processzor max 42MB cache-el
  • Turbo Boost funkció, mellyel egészen 4.5GHz-ig húzhatjuk az órajelet
  • 128GB RAM (DDR4 ECC verzió)
  • 4TBGB SSD
  • AMD Radeon Pro Vega videókártya

 
Mint láthatjuk, specifikációk, erőforrások terén nem igen hagy kívánnivalót maga után a 2017-es modell, külsőre pedig egy rendkívül elegáns és presztízst parancsoló termék tárul elénk, mely konkrétan vékonyabb, mint a legtöbb modern tévé. Mindez úgy, hogy a teljes gép bele van építve!

Az új iMac Pro alapvetően egy sötétebb szürkés dizájnt fog kapni, mely egy kicsivel elüt az eddigi fehér modellektől, azonban továbbra is letisztult és szép külsőt várhatunk a szériától. Nem csak a külső változott azonban az idei terméknél. Az Apple teljesen újra kellett, hogy tervezze az iMac-ek hőháztartás infrastruktúráját annak érdekében, hogy az új bivalyerős komponensek gond nélkül üzemelhessenek a jövőben hosszú távon is. Az eredmény egy új hűtőrendszer, mely a cég állítása szerint 80%-al magasabb hűtési kapacitást képes biztosítani, mint az előző évi modell. Ahogy ők mondták: ’’Az új rendszer hatékonyabb, erőteljesebb belsőt engedhet meg magának zajosabb működés nélkül’’.
Kijelző terén a 2017-es iMac 5,120×2,880 pixeles 5K Retina display-el vár minket, mely a sztenderd változatban is megtalálható. Gyönyörű megjelenítés, tűéles kép, elképesztő színek. A 27 inches kijelző ráadásul nem túl nagy, tökéletesen megfelel felhasználói szempontból a mai monitor sztenderdeknek.

Az Apple iMac Pro 2017 rengeteg újdonsággal várja a felhasználókat. Egy igazi atomerőművel lesz dolgunk, mely munkához, játékokhoz, tulajdonképpen minden célhoz remek társ lesz. Izgatottan várjuk megjelenését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .