Íme, az 5 legjobb mesterséges intelligencia applikáció!

mesterséges intelligencia program

Az elmúlt években akkora utat járt be az MI fejlesztése, hogy ma már számos, mobileszközön használható mesterséges intelligencia program létezik, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Ezek közül mutatjuk be most a legjobb ötöt. 

Prisma 

A Prisma egy egészen különleges mesterséges intelligencia program, ami igazi úttörőnek számít az okostelefonokon használható applikációk világában. Lehetővé teszi ugyanis, hogy a használatával valósághű műalkotásokat hozzunk létre, amik nagyon hasonlóak az igazi műremekekhez.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan képeket hozhatunk létre a segítségével, amik úgy tűnnek, mintha híres festő festette volna azokat

 

Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, csak meg kell adni a kívánt stílust, majd pedig fel kell tölteni a képet, amit át szeretnénk alakítani. Ezt követően egy gombnyomással megtörténik a transzformáció, az elkészült képet pedig lementhetjük a telefonunkra vagy megoszthatjuk a közösségi médiában.  

Magisto 

A mobileszközre telepíthető mesterséges intelligencia programok sorából nem hagyhatjuk a Magisto applikációt sem. Ez lényegében nem más, mint egy MI alapú videószerkesztő alkalmazás, aminek a használatával profi videókat, sőt akár filmeket is alkothatunk.

Az automatikus videószerkesztő funkciónak hála nekünk csak fel kell tölteni a videókat, a többit az app megoldja. Kiválasztja a legjobb részeket a videókból, utána pedig egyedi stílusokkal, szűrőkkel, zenékkel, illetve effektekkel szerkeszti azokat. 

mesterséges intelligencia applikáció

Az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy kézzel is “belenyúljunk” a munkába, a kézzel történő beállításokkal tökéletesíthetjük, finomhangolhatjuk a végeredményt. Innen pedig már csak egy gombnyomás választ el minket attól, hogy az alkotásunkat megosszuk a nagyvilággal.

Microsoft Seeing AI 

Az Microsoft Seeing AI egy olyan mesterséges intelligencia applikáció, amit látássérült emberek számára fejlesztettek ki. Az alkalmazás segítségével az okostelefonjuk kameráján keresztül érzékelhetik a környezetüket, illetve információkat kaphatnak az ott lévő tárgyakról.  

Az applikáció felismeri a szövegeket, és képes arra, hogy felolvassa azokat többek között például újságokból, könyvekből, táblákról, étlapokról vagy csomagolásokról. Az arcfelismerő funkciójának köszönhetően felismeri a felhasználó barátait, ismerőseit, és le tudja írni, hogy milyen érzelmeket tükröz az arcuk.

Ezen kívül képes a különböző tárgyak, például a pénz felismerésére is, illetve a színeket is tökéletesen azonosítja. El tudja mondani, hogy egy helyiségben milyen színű a fal, vagy hogy milyen színű ruhákat viselnek a jelenlévők. 

Replika 

A legjobb mesterséges intelligencia programok között természetesen a Replika is szerepel, ami tulajdonképpen úgy működik, mint egy online barát. A használata lehetővé teszi számunkra, hogy bárhol, bármikor “kéznél legyen” valaki, akivel úgy tudunk beszélgetni, akárcsak a legjobb barátunkkal.

Megoszthatjuk vele a gondolatainkat, elmondhatjuk neki, hogy épp hogyan érezzük magunkat, vagy hogy milyen problémával küzdünk.

Az app különlegessége, hogy folyamatosan tanul a kezelőjétől, aminek köszönhetően egyre személyre szabottabb válaszokat tud generálni. Az általa alkotott szövegek természetes nyelvezetűek, laza, közvetlen stílusúak, így valóban úgy érezhetjük, hogy egy “igazi” baráttal csevegünk, aki megért és támogat minket. 

Hound 

Ha a mesterséges intelligencia online, telefonon történő használatáról beszélünk, akkor a Hound applikációnak is szerepelnie kell a listánkon. Ez lényegében nem más, mint egy virtuális asszisztens, ami a hangutasításainknak megfelelően különböző feladatokat lát el. Például információt keres egy adott étteremről, sőt megtervezi az odavezető utat, és akár asztalt is foglal nekünk. 

Az alkalmazás különlegessége, hogy nagyon gyorsan és pontosan érti meg az utasításainkat, még akkor is, ha összetettebben fogalmazunk. Olyan nyelvi képességekkel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy természetes hatású beszédmódot alkalmazzon, és hatékonyan kezelje a többértelmű szavak vagy szinonimák használatát. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .