Ingyenes online FPS-ek, melyeket érdemes kipróbálni

A játékok drágák. Sajnos már sok éve szembe kell néznünk ezzel a realizációval, és ha rá akarjuk tenni egy új játékra a kezünket a megjelenés napján, akkor késznek kell lenni, hogy 20-30.000 forintot is rá fogunk költeni az alapjátékra, valamint a különböző DLC-kre és ’Ultimate Edition’-ökre, valamint Season Pass-ekre. Sokan azonban nem tudják, hogy rengeteg olyan játék van, mely esetében az alapjáték ingyenes, és játékon belüli vásárlások állnak a játékosok rendelkezésére. Ezekből mutatunk be párat.

Team Fortress 2
A Team Fortress egy Quake mod-ként kezdte meg pályafutását egy régebbi source motorral, és a mai verziója sokáig top népszerűségnek örvendett az online játékosok köreiben. Maga a játék eleinte nem volt ingyenes, azonban pár éve minden platformon ingyenessé tette a Valve. Az egyszerű grafikájú játékot manapság már a szimpla gamer PC-k is futtatják. A játékon belül 2 csapat verseng egymás ellen különböző játékmódokban, és 9 kaszttal léphetünk csatamezőre, melyek között van golyószórós, kém, mesterlövész és mérnök is.
 
Unreal Tournament
A tősgyökeres gamerek számára az Unreal Tournament biztosan ismerősen fog csengeni. A legújabb kiadás megtartja a jól ismert kaotikus FPS deathmatch felállást, azonban már egy teljesen free to play szenáriót testesít meg, melyet a játékos közösség fejleszt. A jelenleg pre-Alpha stádiumban lévő játékban új fegyverek és képességek jelentek meg az eddigi játékokhoz képest, és amint kész lesz a teljes verzió, egy játékon belüli bolt is elérhető lesz, ahol a játékosok mod-okat és letölthető tartalmat vásárolhatnak.

Planetside 2
Akinek tetszenek a lövöldözős játékok, de szereti az MMO-kat is, annak a Planetside 2 jó választás lehet, mivel egyszerre több ezer másik játékossal is megmérkőzhetünk a hatalmas világokban és pályákon. 3 frakció harcol egymás ellen, és a cél az, hogy a tiéd legyen a győztes. A konzisztens játékosokat egy jól megtervezett fejlődési rendszer (progression system) várja, mely remek jutalmakat tartogat!
Paladins
A Paladins-t a játékos közösség úgy emlegeti, mint a free to play Overwatch-ot, amely kicsit igazságtalan lehet, azonban nehéz letagadni, hogy sokban hasonlít a két játék. A karaktereknek a Paladins-ban is különböző képességeik és specialitásai vannak, azonban van pár játékmód, ami a paladins-ben megvan, viszont az Overwatch-ban nincs. Ehhez társulnak a rajzfilmszerű karakterek és a jól megszokott modern FPS akció.
Habár ezek a játékok ingyenesek, szinte mindegyikben megtalálható valamilyen pénzköltési lehetőség. Erről azonban már minden játékos saját maga dönt, és az FPS free to play játékok általában pénzköltés nélkül is élvezhetők.
 

1 thought on “Ingyenes online FPS-ek, melyeket érdemes kipróbálni

  1. Ezek közül csak az Unreal Tourment jó, de annak is inkább csak a grafikája. Rosszul leszek az ugrándozó és úgy lövöldöző s*ggfejek látványától. Ez hogy menne a valóságban? Az FPS pont azért lenne jó, mert azt szimulálja, mintha mi magunk lennénk ott, és ahogy mi látnánk az eseményeket. Ehhez képest a több méteres ugrások és zuhanások nagyon buta játékstílust teremtettek meg. Csak singleben játszom! A Doom ilyen szempontből még jó volt, nem lehetett ugrándozni, meg rocket jumpozni. 🙂 Az eredeti Unreal viszont elég jól lett. Nekem a klaszikus FPS-ek jönnek be. Doom, Duke Nukem, Quake, Half Life, Castle of Wolfenstein, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .