Javítócsomagok integrálása Office 2007 telepítőbe

A Microsoft Office 2007 megjelenése óta eltelt 2 évben rengeteg frissítés jelent meg a programcsomaghoz, köztük két szervízcsomag (SP) is.
Amennyiben a gyári lemezről (pontosabban a gyári állapotú telepítővel) telepítünk, akkor telepítés után rengeteg frissítést kell még letölteni. Azonban ha integráljuk a frissítéseket az Office 2007 telepítőjébe, ezt a lépést ki tudjuk hagyni.
A leírás bármely Office frissítéssel (hotfix) működik, most az SP2 integrálását mutatom be. Amennyiben nem SP2-t integrálunk, akkor elég csak a fájlneveket megváltoztatni a megfelelőre.

Másoljuk át a Microsoft Office 2007 telepítő lemez tartalmát egy tetszőleges mappába (pl.: D:\Office2007)
Parancssorból az alábbi paranccsal gyorsan átmásolhatunk minden fájlt (ahol E: a cd meghajtó, míg D:\Office2007 az a mappa, ahová másolja):

xcopy E:\*.* D:\Office2007\ /e /y

Töltsük le az Office Szervízcsomagot:

  • [download id=”20″]

Ha kész az SP2 letöltése, akkor csomagoljuk ki azt. Ehhez indítsunk egy parancssort, lépjünk be abba a mapába ahová letöltöttük a frissítést, majd adjuk ki a következő parancsot (A D:\Office2007\ mappát írjuk át arra, ahová korábban felmásoltuk a telepítőt)

office2007sp2-kb953195-fullfile-hu-hu.exe /extract:"D:\Office2007\Updates"

El kell fogadnunk az Office licenc szerződést, majd rögtön ki is csomagolja magát a megadott (D:\Office2007\Updates) helyre a frissítés.

Office 2007 SP2 EULA elfogadás
Office 2007 SP2 EULA elfogadás

Ha kész a kicsomagolás, kapunk arról egy üzenetet
Kicsomagolás sikeres
Kicsomagolás sikeres

Ha megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a D:\Office2007\Updates mappába bekerült jópár MSI fájl. Telepítéskor az Office telepítője annyit fog csinálni, hogy az Updates mappában lévő telepőket is (automatikusan) végrehajtja, így telepítve a frissítéseket.
Updates mappa tartalma
Updates mappa tartalma

Most már csak ki kell írnunk DVD lemezre (vagy pendrivera, hálózati meghajtóra) a telepítőt és telepthetünk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .