Keresőoptimalizálás, és ami mögötte van

seo

Amikor valaki belekezd a SEO-ba, akkor vannak bizonyos lépések, amelyeknek a betartásával és pontos követésével a siker még inkább biztosított.
Mivel a keresőoptimalizálás egy komplex és sok ideig tartó tevékenység, ezért a jó tanácsokat nem érdemes félvállról venni, a leglényegesebb lépéseket semmiképp sem éri meg kihagyni vagy akár felcserélni. A keresőoptimalizálás alapja és egyben legfontosabb mozzanata, nem meglepő módon, a kulcsszó kutatás.
Ez azért fontos, mert ekkor ugye az ember megkeresi és kiválasztja azokat a szavakat, amikre megéri optimalizálni. Sajnos sok cégvezető abba a hibába esik, hogy saját ötleteire, kigondolására alapoz ekkor. Ez pedig nem hoz sok jót. Sokkal eredményesebb a keresőoptimalizálás ha az illető nem a saját  fejéből rántja elő a szavakat, hanem inkább figyelembe veszi, hogy mire is keresnek a potenciális kliensek, vásárlók.
A kulcsszókutatás megmutatja, hogy egy adott területen az emberek pontosan milyen kifejezésekkel és hányan keresnek szolgáltatást vagy terméket. A keresőoptimalizálás során megtalált megfelelő kulcsszavakkal éri meg például a webáruház menüjét elkészíteni, valamint megcsinálni a különféle kategóriákat. A honlap vagy webshop kialakítását már indulás előtt érdemes alaposan megtervezni. A SEO pedig itt kulcsfontosságú. Ha ez megvan, akkor jöhet a konkurencia megvizsgálása.
Kikre is kell koncentrálni ekkor?
Nem meglepő módon mindenki versenytárs, aki egy adott kulcsszóval jobban teljesít a Google találati listáján. Azok a legerősebb konkurensek, akik a Google eső tíz helyezését foglalják el. A versenytárs elemzés egy speciális fizetős szoftverrel történik, ami nagy mértékben leegyszerűsíti az amúgy komplex munkát.
Ez úgy működik, hogy begyűjti azoknak a honlapoknak a tartalmát, amik egy lényeges kulcsszóra a Google első 10 helyezését foglalják el. Ha ezzel kész van, akkor a keresőoptimalizálás során alkalmazott eszköz megnézi, hogy a konkurencia milyen szavakat, kifejezéseket alkalmaz. Ezt összehasonlítja a tulaj weboldalával és egy táblázatban megadja, hogy pontosan milyen kifejezéseket lenne érdemes használni.
A keresőoptimalizálás harmadik lépése pedig a SEO szövegírás. Kétségtelen, hogy ez a legtöbb energiát és időt igénylő feladat.
Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a minőségi tartalom az SEO egyik alappillére. Akár a vállalkozás oldaláról, akár a webshopról van szó, a szövegírásnak mindkettő optimalizálásában nagy jelentősége van. A keresőoptimalizálás ezen lépésénél például a webboltokba a szövegek kerülhetnek a termékkategóriákba vagy magukhoz a termékekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .