Készenlétből felébredő számítógép

Elég sokszor előfordult, hogy a készenléti állapotban hagyott számítógép kis idő múltán látszólag magától felébredt. Hosszas keresgélés után a bűnös az optikai egér lett, ami néha úgy érzékelte, hogy megmozdult.
Így aztán, hogy az egér ne keltse fel a számítógépet kikapcsoltam a Windowsban, hogy ilyet megtehessen. A leírás Windows Vista és Windows 7 alatt is működik.
A Start menü gyorskeresőjébe csak be kell írni, hogy „egér” és entert nyomni, aminek hatására előjön az Egér tulajdonságok ablak.

egér szó a gyorskeresőben

Az Egér – Tulajdonságok ablakban kattintsunk a Hardver fülre, majd itt a Beállítások gombra.
Hardver fül

A felbukkanó ablakban pedig a Beállítások módosítása gombra. Meg fogja kérdezni a Windows, hogy tényleg folytatni akarjuk-e.
Beállítások módosítása gomb

Ezután kattintsunk az Energiagazdálkodás fülre és itt vegyük ki a pipát az eszköz felébresztheti a számítógépet szöveg elől.
Az egér ne ébressza fel a számítógépet

OK gombokra kattintva lehet menteni a módosítást.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-4EJTHQ

17 thoughts on “Készenlétből felébredő számítógép

 1. Visszajelzés: ittahelye.hu
 2. [re=8390]Razide[/re]: jó tudni, kösz.
  Esetleg egy screenshotot készíthetnél róla, aztán azt is le lehetne írni.

 3. Itt a gondot valószínűleg az egér illesztőprogramja okozza. USB-s vagy PS/2 portra csatlakoztatott egér ez?

 4. USB-s az egér.
  Nekem pont fordítva kellene a dolog, mert nálam az egér nem ébreszti fel készenlétből a gépet, és az lenne a jó, ha felébresztené.
  Nem vészes dolog, együtt tudok vele élni.

 5. Ahhoz, hogy az egér felébreszthesse, az alaplapnak is támogatnia kell ezt!
  Lehet nálad az nem támogatja. Milyen alaplap?

 6. Egy MSI laptopom van. Az alaplap neve: MSI MegaBook VR601 (MS-163C).
  Tapipadra se ébred fel, úgyhogy akkor az alaplap nem támogatja.
  Így jártam.

 7. ASUS P4-P5N9300(barebone) gépemhez PS/2 egér és billentyűzet csatlakozik. A BIOS-ban le lehet tiltani az egeret is és a billentyűzetet is. Az egeret letiltottam, ennek ellenére mégis időnként visszakapcsolja az alvó gépet. Az egér tulajdonságaiban is be volt kapcsolva, kikapcsoltam, így már csak a billentyűzettel lehet bekapcsolni. Így nem fordul elő, hogy a gépet elaltatva, betolom a billentyűzet tartólapját és az egér megmozdulásával feléled a gép.

 8. Nekem Gygabite alaplap és Technika wirelles egér kombó kapcsolta be a PC-m.
  …mire rájöttem…
  Genius SlimStar i820 billentyűzet + egér kombóval hogy, hogy nem, nem teszi, igaz ötször annyiba került.
  De volt, hogy kihúztam egy noname USB vezetékes egeret és arra is feléledt.
  A jó öreg PS2.
  Ropesz!
  Nekem BIOS-ból ki lehet kapcsolni külön külön az USB támogatását mind az egérnek, mint a billentyűzetnek, mind „other device”-nak is.
  Lehet nálad is.

 9. Ropesz!
  Mármint attól még működnek a cuccok, csak sleep-ből nem jön vissza USB-re ha ki van kapcsolva ahogy írtam.
  (én kérek elnézést)

 10. Nekem is felébred éjszakánként magától a laptopom. Itt is van optikai egér, de amikor alvó állapotba teszem, akkor az egérben lévő led is kikapcsol, tehát elvileg akkor nem tudna felébredni tőle a gép. Most kikapcsoltam ezt a felébresztő funkciót, kíváncsi leszek, hogy most fel fog-e majd ébredni. Ma hajnalban is arra lettem figyelmes, hogy felébredt a gép. Kinyomtam ismét alvóba, erre mire visszafeküdtem az ágyba ismét felébredt. Inkább kikapcsoltam a gépet teljesen, ne szórakozzon itt velem. Tegnap is eljátszotta ezt. Viszont múltkor is volt ilyen egy éjszaka, de akkor nem volt rádugva semmi. Se lan kábel, se egér, se töltő, semmi. És akkor is felébredt. Na ez már furcsa. Ez mitől lehet?

 11. Bár én Windows 7-et használok, ott is ugyanígy néz ki az az ablak, amelyikben ki kell kapcsolni az egér tulajdonságát, hogy felébressze a gépet. Ezt meg is tettem, viszont nem változott tőle semmi. A kis négyzet üres, viszont az egér mozdítása mégis felébreszti a gépet? Mi lehet a megoldás?
  A választ előre köszönöm!

 12. Hy. nekem az a problémám, hogy sllepből felébred a win 7. ..utánaolvasgattam..alapból a Win frissítés hajnali 3 ra van beállítva…az is okozhatja. (én most szedtem ki az automatikus frissítést)

 13. Nekem elég rossz a tapasztalatom mind az alvómód mind a hibernálással kapcsolatban Windows 7 alatt. Mikor megjelent akkor használtam napi szinten és volt hogy lefagyott az egész és nem indult el soha többé még javító cd-vel sem. Olvastam valami olyat is hogy lefagyhat ha nincs bekapcsolva az AHCI aszem pcworld.
  Valaki írhatna valami jó tapasztalatról. Köszi. Fontos lenne hogy stabil legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .