Két év múlva búcsúzhatunk a Windows 8-tól

Október 18-án jelent meg a Windows 8.1, és innentől kezdődik a visszaszámlálás. 2015 októbere után azok a felhasználók, akik nem frissítettek Windows 8.1-re nem kapnak többé kritikus biztonsági javításokat, frissítéseket és új funkciókat sem. A két éves időtartammal így a Microsoft szinte kikényszeríti a felhasználókból, hogy frissítsenek, ahányszor a Windows 8-ból új verzió érkezik.

Az operációs rendszer támogatása 2023. január 10-én jár le, viszont már most az első frissítéssel komolyan gondolja a Microsoft, hogy felhasználói szinten is kötelezővé tegyék a frissítést.

A Windows 8 család fő támogatása 2018-ban jár le, újításokat innentől már nem építenek bele, ahogyan a Windows 8 Enterprise, Windows 8 Enterprise N, Windows 8 N, Windows 8 Pro és Windows 8 Pro N verziókban sem.

A Microsoft az új frissítési kényszerítéssel párhuzamosan a Windows XP és az Office 2003 ellen is kampányol, mivel sok felhasználó és cég, még mindig ezt az operációs rendszert használja, jó tudni azonban, hogy ezeknek a termékeknek, és az operációs rendszernek a támogatása is lejár 2014. április 8-án.

Ideje mindenkinek elgondolkodni, hogy melyik Windows operációs rendszer mellett dönt a Windows 7 mellett, ami a felhasználók szerint kifinomult és letisztult rendszer, vagy a friss és még annál is frissebb Windows 8 mellett.

Nem kérdés, a Microsoft azon dolgozik, hogy mi felhasználók egy, a gyakorlatban is használható és esztétikus rendszert kapjunk, ami a ma népszerű érintőképernyős platformokon is megállja a helyét, erre kiváló a Windows 8, de kérdés továbbra is, hogy a mezei felhasználók közül mennyien váltottak már át asztali gépükön vagy notebookjukon valójában Windows 8-ra?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .