Kreatív módszerek az Apple AirTag-ek használatára (2. rész)

AirTag mobil

Az előző részben megnéztük, hogy az AirTag-eket lehet például vészhelyzetben gyógyszer megkeresésére és lopás ellen is használni. A kütyünek természetesen vannak limitációi, ez pedig első sorban a Bluetooth hatótáv, amin kívül mások Apple eszközeire kell hagyatkozni, hogy küldjék nekünk az AirTag helyzetét a térképen. Olyan közösségekben, ahol sok az Apple termék, az AirTag valóban hasznos kütyü. Nézzünk még pár AirTag lifehack-et, ami a mindennapokat kellemesebbé teszi!

Poggyász, táska megtalálása

Apple AirTag es telefon

Reptereken, bulikban és hasonló szituációkban néha sokat kell keresgélni, hogy megtaláljuk táskánkat, bőröndünket a megannyi másik között. Az AirTag itt is besegít, ha hozzáerősítjük a táskához vagy bőröndhöz. Egy reptéren például nem kell a csomagvisszatérő szalag mellett állni és folyamatosan keresni a táskánkat. Elég a szalaghoz közel helyet foglalni, hátradőlni és várni az iPhone jelzését, hogy a csomag már a közelben van.

Az AirTag akkor is hasznos, ha csomagunk például elveszett vagy rossz helyre lett küldve. Egy talált tárgy osztályon biztos lesz valaki a közelben iPhone-al és amint elég közel megy az AirTag-el ellátott csomaghoz, annak pozíciója frissül is a térképen.

Kisállatok, gyerekek

Apple AirTag pets
 

Mivel az AirTag-ek nem követhetők GPS-el, nem ideális eszközök tényleges személyek követésére a nagyvilágban, ráadásul engedély nélkül nem is szabad. Ha viszont zsúfolt helyekre megyünk, például egy piacra, vidámparkba, bevásárlóközpontba, akkor a gyerek ruhájára vagy a kisállat nyakörvére nyugodtan rakhatunk egy AirTag-et és könnyen meg fogjuk őket találni, ha szem elől tévesztjük őket. Ha a kisállat vagy gyerkőc például elfut és sűrű a tömeg vagy az erdő, akkor Bluetooth hatótávban az iPhone segíthet őket megtalálni. Az Apple hivatalosan nem erősítette meg az eszközök hatótávját, de elvileg 100 méteren belül még használhatók.

Apple AirTag kocsikulcs

Az AirTag-ek igazából jók bármilyen közeli tárgy megtalálására, melyhez hozzá tudjuk őket erősíteni. Egy buli esetében például nyugodtan beletehetjük őket a táskába, és időnként ellenőrizhetjük, hogy megvan-e még. Ha bármilyen tulajdonunk elveszett és volt hozzá erősítve AirTag, akkor a Find My hálózat segítségével más emberek Apple eszközei lokalizálhatják passzív módon. A körülbelül 30 dolcsis ár igazából a legolcsóbb Apple kiegészítővé teszi az AirTag-et, melynek lehetnek apró hasznos pillanatai. Igazából Apple sztenderdekhez képest olyan olcsó extráról van szó, melyet érdemes lehet egyszer kipróbálni.

1 thought on “Kreatív módszerek az Apple AirTag-ek használatára (2. rész)

  1. Segítségüket kérném. lassan két éve van több airtegem, kb féléve cseréltem elemet. Nagyon megvagyok elégedve vele. Most viszont pár napja fura dolgot művel. A lokátoron jelzi (cicákon van), hogy hol van akár kint, akár bent a lakásban, ám a hang lejátszásánál kiírja, hogy nem elérhető, és a „Keresés”-ben semmi sem mutat, miközben a cica, azaz az AirTag tőlem 20 cm-re van. Köszönöm, ha tudnak segíteni. Ha rossz helyen érdeklődte, akkor elnézést kérek.

    Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .