Leállítógomb módosítása a Start menün

Windows Vistán (amennyiben a gép képes rá) a Start menüben található Leállítógomb nem állítja le a számítógépet, hanem csak készenléti állapotba teszi (plusz kimenti a memória tartalmát a merevlemezre, mintha hibernálnánk a gépet) a számítógépet.
Ebben a leírásban bemutatom, hogyan lehet beállítani, hogy a Start menüben lévő kikapcsológomb rendesen kikapcsolja a számítógépet, ne csak készenlétbe tegye.

Menjünk be a Vezérlőpultba, majd az ablak job felső részén lévő keresőmezőbe írjuk be, hogy energia. Majd az eredmények között kattintsunk az Energiagazdálkodási lehetőségek opcióra.

Vezérlőpult
Vezérlőpult

Majd itt a használatban lévő (esetleg ha mindegyiket használjuk, akkor mindegyiknél) energiasémánál kattintsunk a „Séma beállításainak módosítása” szövegre.
Energiaséma beállítása
Energiaséma beállítása

Ezután kattintsunk a „Speciális energiaellátási beállítások módosítása” szövegre.
Sémabeállítások szerkesztése
Sémabeállítások szerkesztése

A megjelenő ablakban keressük meg a Tápkapcsolók és fedél szöveget, bontsuk ki, majd a Start menü kikapcsológombját is bontsuk ki, és kattintsunk a Beállítás melletti listára, ahol kiválaszthatjuk a Leállítás opciót. Az OK gombra kattintva mentsük a beállításokat, és zárjuk be a Vezérlőpultot is.
Energiagazdálkodási lehetőségek
Energiagazdálkodási lehetőségek

1 thought on “Leállítógomb módosítása a Start menün

  1. na köszi, ez hasznos volt, már úgy untam mindig rámenni a kicsinyílra, és fel a kikapcsolásra. megspóroltál az ééletemből többezerszer kettő másodpercet! :))) KÖSZI 🙂
    (SOK kicsi sokra megy, és az idő pénz)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .