Legjobb okosóra – lássuk 2022 közönségkedvenceit!

legjobb okosóra

Az okoseszközök világában milyen kritériumoknak kell megfelelnie annak a kiegészítőnek, ami a „legjobb okosóra” címre pályázik? Mit várnak a két nem képviselői a szóban forgó eszköztől? Vegyünk-e a gyereknek okosórát? Melyik a legjobb magyar nyelvű okosóra jelenleg a piacon? Mostani bejegyzésünkben mindenre fény derül.

Legjobb okosóra: divat és praktikum kombinációja

A modern ember hozzászokott ahhoz, hogy bárhova is néz, okoseszközök veszik körül. Az okostelefon már olyan alapnak számít, ami nélkül nehezen képzeljük el a mindennapokat – s úgy tűnik, a praktikumból fakadó értékek vonatkozásában az okosórák is egyre népszerűbbek.

Egyre szélesebb körökben való elterjedtségük nem csupán a tömegek divatéhségét hivatott reprezentálni – praktikus eszközök lévén az okosórák számtalan nagyon is hétköznapi módon teszik könnyebbé az életünket.

Legjobb okosóra – lássuk a dobogósokat!

 

Az alábbi listánk hazai és külföldi vásárlók véleményén alapszik. Rangsor nincs – ki-ki döntse el magának, a felsorolásból egyénileg mely szempontok a relevánsabbak, ha az okosóra vásárlás kerül terítékre.

Legjobb okosóra – lehetetlen nem szeretni Apple Watch SE-t

A neves márka okosórája minden előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amit egy minden ízében igényes kiegészítőtől elvárhatunk. Az Apple Watch SE a kimagasló termékdizájn és a praktikus funkciók tökéletes kombinációja. Az általános funkciók mellett számos olyan kiegészítéssel is rendelkezik, amely kifejezetten a sportos, egészséges életvitelt követőknek tesz jó szolgálatot.

Az 50 méterig vízálló óra tökéletesen alkalmas telefonálásra is, sőt, szinte mindent tud, amit egy telefon. Az Apple Pay funkciójának köszönhetően a fizetés is pofonegyszerű a segítségével. Az akkumulátora bivalyerős: egyetlen töltéssel akár 18 órát is minden gond nélkül üzemel.

A szóban forgó okosóra számolja a lépéseinket, illetve az elégetett kalóriákat, folyamatosan ellenőrzi a testmozgás közbeni teljesítményünket. Az Apple Watch SE egyébként a „legjobb magyar nyelvű okosóra” címre is joggal pályázhat – a magyar nyelvet az órával kompatibilis telefon segítségével könnyedén beállíthatjuk.

A Samsung Galaxy Watch 3 a legjobb férfi okosóra?

Unisex darab, bár a tapasztalat azt mutatja, inkább az erősebbik nem képviselői közül kerülnek ki a dél-koreai gyártó egyik legnépszerűbb okosórájának, a Samsung Galaxy Watch 3-nak az elkötelezett hívei.

Ezen cseppet sem csodálkozunk: a kiegészítő maszkulin energiája szinte tapintható. A smart óra rendkívül felhasználóbarát, és nem csak az Android, de az iOS rendszerekkel is kompatibilis. Időtálló, praktikus, felhasználóbarát és rendkívül elegáns – tulajdonképpen ezen előnyös tulajdonságok teszik az urak kedvencévé a Samsung okosóráját.

legjobb női okosóra

Külső jegyei is megérnek egy külön misét: puha borjúbőr szíja, klasszikus dizájnja teszi feledhetetlenné a kiegészítőt. Az óralapon megjelenő adatokat a bámulatosan szép AMOLED kijelzőn tekinthetjük meg, amit a masszív kialakításáról ismert Gorilla Glass véd.

Bár megjelenésében kifejezetten elegáns, funkciói terén a sportos életmódot követőknek is kedvez. Igazi mindenes, ami ugyanolyan tökéletességgel állja meg a helyét kiegészítőként a fontos üzleti tárgyaláson, mint az intenzív testmozgással töltött órák során.

Az okosóra a sportteljesítményünk nyomon követése mellett az éjszakai pihenés minőségét és mennyiségét is méri. Komplett statisztikáinak köszönhetően könnyedén kialakíthatjuk a napi rutinunkat, magasabb szintre emelhetjük a pihenésre szánt órák minőségét is.

Legjobb női okosóra a mindennapokra – az Apple ezúttal is tartogat valami igazán értékeset a tarsolyában

Az Apple Watch Series 6 elsősorban a hölgyek szívét dobogtatja meg – nem meglepő módon. Az elegáns, kifinomult külső jegyek és az okos megoldások tökéletes egyvelege páratlanná, funkcióinak gazdagsága pedig nélkülözhetetlen társsá teszi a mindennapok során a szóban forgó okosórát.

A prémiumszínvonalú kiegészítő strapabírósága elképesztő. A kijelzőt ion-x üveglap védi a sérülésektől, ami már önmagában garancia a hosszú élettartamra és az időtállóságra. Az óra külső jegyeit illetően a letisztult elegancia és egy csipetnyi sportos báj bámulatos párosításának iskolapéldája.

Látványos, ám nem hivalkodó. Sportoláshoz éppúgy ideális kiegészítő, mint üzleti tárgyaláshoz. Az okosórával bárhol bonyolíthatjuk a hívásokat, ellenőrizhetjük az aktuális egészségügyi állapotunkat, a teljesítményünket, Apple Pay alkalmazásának köszönhetően fizethetünk is vele.

legjobb magyar nyelvű okosóra

Néhány népszerű funkciója a sok közül: iránytű, ébresztőóra, giroszkóp, gyorsulásmérő. A sokak által legjobb okosórának kikiáltott modell WiFi és NFC támogatással is rendelkezik.

Férfias jegyek, bravúros funkciók, avagy Huawei Watch GT 2

Elérhető ár, kompromisszumoktól mentes minőség, valóban okos, praktikus funkciók és karakteres külső jegyek – néhány szóban akár így is összefoglalhatnánk, amit a Huawei Watch GT 2 nyújtani tud a számunkra. Az okosóra egyaránt kompatibilis az Android és az iOS rendszerekkel is.

Egyik kedvelt funkciója a beépített zenelejátszó vezérlés. A szóban forgó prémiumszínvonalú kiegészítő nemcsak a sportteljesítményünket monitorozza, de az alvásunkat is nyomon követi. Egyetlen töltéssel akár 14-15 órát is remekül bír.

Kifogástalan anyagminőségének köszönhetően rendkívül jól állja a sarat a sérülésekkel szemben, 50 méterig vízálló. A Huawei Watch GT 2 abban az esetben a legjobb okosóra a számunkra, ha a vásárlással nem szeretnénk lenullázni a családi megtakarítást.

Végül, de nem utolsó sorban: a legjobb gyerek okosóra

Kell-e a család szeme fényének okosóra? A válasz egyszerű: mindenképp. Nem csak trendi kiegészítő ez, amivel a gyerek amúgy is jelentős elektronikus kütyü-gyűjteményét gazdagítjuk. A legjobb okosórák világában számtalan modell kifejezetten a gyerekek igényeire van fejlesztve.

A fenti felsorolásból mindegyik márkának megvan a maga gyerekmodellje is, de ha a vásárlást kicsit „zsebbarátibb” módon kiviteleznénk, nyugodtan bizalmat szavazhatunk a szintén megbízható, kitűnő ár/érték arányú Amazfit okosóráknak is. Ezek képesek SIM kártya fogadásra és nyomkövetésre is, a szülők legnagyobb megnyugvására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .