Megéri kifizetni az AppleCare+ extra garanciát? (1. rész)

AppleCare+

Ha van birtokodban Apple termék vagy gondolkozol a vásárlásán, akkor érdemes elgondolkozni, hogy milyen garancia opciók állnak rendelkezésedre. Általánosságban 1-2 év gyártói garanciát kap minden Apple termék, azonban a termék vásárlásakor vagy 60 nappal utána felárért cserébe kérhető az AppleCare+ szolgáltatás. Ez hazánkban jelenleg nem elérhető, de külföldön vásárolt készüléknél itthonról is aktiválható.

AppleCare

 Az újonnan megjelenő Apple termékek elég komoly értéket képviselnek, a sérülések javítása pedig drágára sikeredhet. Rendkívül drága komponensek kapnak helyet sokszor üveg panelek mögött, tehát sérülékeny és drága eszközökről van szó. Egy képernyőcsere egy iPhone 11 Pro Max-on biztosítás nélkül körülbelül 100.000 forintba kerül, ami komoly részét teszi ki a telefon vételárának. Az AppleCare+ fedezettség fennállása esetén a költség kb. 10.000 forint, ami a munkadíjat teszi ki. Akármennyire is óvatosak vagyunk, balesetek bármikor történhetnek. Itt jön a képbe az AppleCare+.

AppleCare vs. AppleCare+

Headphones

Az AppleCare az 1 éves korlátozott garancia, melyet minden megvásárolt Apple termék megkap. Hazánkban a jogszabályoknak köszönhetően ez nem 1, hanem 2 év. Ez a garancia olyan hibákra terjed ki, amiért a gyártó a felelős, tehát hibás összeszerelés, rossz anyagminőség, korai anyagfáradás, stb. Az AppleCare+ ezzel szemben hosszabb időre biztosítja a készüléket és egyéb javításokra is kiterjed. Az AppleCare+ szolgáltatást legkésőbb 60 nappal a készülék megvásárlása után kell megvásárolni és aktiválni.

 

Az AppleCare+ igazából olyan, mint a Casco az újonnan vásárolt kocsikra. Mivel nagy értéket képviselnek, kell egy olyan biztosítási forma, mely drágább, de kár esetén sokkal nagyobb mértékben fedezi a kárt. A pluszos szolgáltatás jelenleg iPhone, iPad, Mac, Apple Display, Apple Watch, HomePod, iPod, és Headphones, továbbá Apple TV-re érhető el, tehát szinte minden termékre megrendelhető.

hangszoro

Az AppleCare+ árát mindig az adott készülék határozza meg. Minél újabb egy készülék, annál magasabb lesz a biztosítás díja. Lehetőség van egy összegben kifizetni a biztosítást, de elosztható részletekkel is több hónapra. Minden készülék esetében teljesen testreszabott az AppleCare+ és pontosan le van írva, hogy milyen hardveres és szoftveres támogatottságot tartalmaz a csomag. Érdemes tehát részletesen átolvasni, hogy az adott készülékhez az AppleCare+ mit nyújt, és megéri-e kifizetni a vaskos összegeket.

A következő részben megnézünk pár konkrét Apple terméket és azt, hogy az AppleCare+ mit nyújt ezeknél pontosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .