Megéri kifizetni az AppleCare+ extra garanciát? (2. rész)

AppleCare+

Az előző részben megnéztük, hogy miért lehet szükség Apple termékek esetében biztosításra, továbbá azt is láttuk, hogy mi a különbség a sima AppleCare és az AppleCare+ között. Az AppleCare+ szinte minden termékre megvásárolható, de fontos tudni, hogy mely terméktípusok esetén mit nyújt pontosan. Nézzük!

AppleCare+ és az iPhone

iPhone

iPhone esetében választhatunk sima AppleCare+ szolgáltatást, vagy olyat is, ahol az AppleCare+ meg van fűszerezve lopás vagy elvesztések kezelésével is. Mindkét opció kibővíti az alap 1 vagy 2 év garanciát, továbbá véletlen káresetek javítását is biztosítja. Minden évben két szerviz alkalom áll a felhasználó rendelkezésére, hogy javíttassa a saját hibájából történő sérüléseket, továbbá a biztosítás kiterjed az akkumulátor cseréjére is.

Fontos, hogy minden szerviznek van valamilyen díja. A képernyő sérülésekor például kb 10.000 forint munkadíjat számolnak fel, bármilyen egyéb véletlen kár esetében kb 30.000 forint a munkadíj, lopás esetében pedig kb. 50.000. Ha a lopás vagy elvesztés kezelésre is előfizettünk, akkor évente maximum kétszer segítenek olyan esetekben, ha készülékünket elvesztettük vagy ellopták, viszont a munkadíjakat itt is fizetni kell minden esetben. Kitétel továbbá az is, hogy a Find My Phone bekapcsolva legyen, amikor eltulajdonítják a készüléket.

AppleCare
 

Az Apple-nek létezik egy olyan programja is, hogy iPhone Upgrade (kb 10.000 ft/hónap), mely biztosítja az AppleCare+ szolgáltatást is, továbbá kaphatunk új iPhone-t minden évben, ha legalább 12-szer befizettük a díjat. Az ettől független AppleCare+ árlista függ attól, hogy milyen iPhone modellünk van. A legújabb iPhone-okra kb 60-80.000 ft szokott lenni a vételáron felül, a kapott extrák azonban csábítók tudnak lenni.

AppleCare+ és az iPad

Az iPad-ek esetében az AppleCare+ szolgáltatás vonatkozik magukra a tabletekre, az Apple Pencil-re és az Apple márkájú iPad billentyűzetekre is. A feltételek hasonlók, mint az iPhone esetében. Évente maximum kétszer javítják a tabletet véletlen kár esetében kb 15-20.000 forintos munkadíj ellenében. Ha elvesztenénk, akkor kaphatunk új gyári USB kábelt és töltő adaptert. Szoftver terén az iPadOS és iCloud használatában is segítenek.

iPod

Mint az iPhone-ok esetében, az AppleCare+ szolgáltatás itt is attól függ, hogy melyik iPad modellünk van. iPad Pro esetében a biztosítás díja kb 60.000-70.000 ft, míg a többi iPad-nél kb 20-30.000.

Az utolsó részben megnézzük, hogy mit nyújt az AppleCare+ a Mac-ek és az Apple Watch-ok számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .