Megéri kifizetni az AppleCare+ extra garanciát? (3. rész)

AppleCare+

Az előző részekben láttuk, hogy miért lehet jó döntés AppleCare+ biztosítást vásárolni a drága Apple termékekhez, továbbá láttuk, hogy milyen feltételek vonatkoznak az iPhone és iPad készülékekre. Nézzünk meg két másik Apple terméket, a Mac-eket és az Apple Watch-ot, hogy lássuk megéri-e ezekre is AppleCare+ szolgáltatást vásárolni.

AppleCare+ és a Mac-ek

Apple monitor

Ha Mac-re és Mac monitorra vásároljuk meg a biztosítást, akkor a garancia kibővül 3 évre a vásárlás dátumától számítva. A szokásos dolgok itt is megvannak, tehát évi maximum kétszer vehető igénybe a szerviz véletlen kár esetében, viszont a díjak már magasabbak. Képernyő javítás vagy csere esetében a munkadíj kb 30.000 ft, míg bármilyen egyéb kár esetében 100.000 ft. A Mac-ek esetében tehát nagyon vigyázni kell a gépekre, mivel még biztosítással is komoly költségek elé nézhetünk.

A Mac számítógépek esetében a garancia kiterjed az akksi, RAM, egyéb külső extrák és az Apple USB Superdrive javítására. A monitorok esetében a garancia vonatkozik magára a kijelzőre, a tápkábelre és egy Apple márkájú állványra vagy fali konzolra, melyeket együtt vásároltunk a monitorral. Az eddigi készülékekhez hasonlóan az AppleCare+ ára a Mac-eknél is attól függ, hogy milyen típusú Mac van és az mennyire új. A Macbook Pro 16 esetében a biztosítás 100-120.000 ft körül mozog, míg a Mac Mini esetében kb 30.000 ft. A Pro Display XLR monitorokra már akár 150.000 ft is lehet a biztosítás.

AppleCare+ és az Apple Watch

iWatch
 

Az Apple Watch termékek esetében a biztosítás két csoportra oszlik. Az egyik csoportban találhatók az Apple Watch és Apple Watch Nike termékek, a másikban az Apple Watch Edition és Apple Watch Hermès termékek. Mindkettő csoport megadja az évi maximum két alkalmi véletlen kárból eredő javítást és az akksi szervizelését vagy cseréjét.

A sima Apple Watch és Apple Watch Nike alapvetően 1 év garanciával érkeznek, melyet a biztosítás megtold a véletlen károk javításával, viszont bármilyen javításnál felszámolnak kb 30.000 ft munkadíjat. Az Apple Watch Edition és Apple Watch Hermès termékek alapvetően 2 év garanciával érkeznek, melyet a biztosítás megtold még 2 évvel és a véletlen károk javításával, de itt a szervizdíj már 40-50.000 ft lehet.

AppleCare

A karóráknál is attól függ az AppleCare+ ára, hogy milyen típusú terméket vásároltunk. A Hermès esetében a legdrágább, kb 50-60.000 a biztosítás ára, míg az SE esetében kb 15.000.

Vannak még más Apple termékek is, melyekre lehet biztosítást kötni, de talán ezek a legfontosabbak. Az AppleCare+ szolgáltatást akkor érdemes megkötni, ha Apple termékünk rendszeres napi használatban van és a balesetek veszélye nem elhanyagolható. Ha nagyon nagy értékű Apple termékünk van, akkor a biztosítás kötése erősen ajánlott, különben akár a vételárat is rákölthetjük mégegyszer a javításra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .