Melyik a legjobb EKG okosóra 2022-ben?

ekg okosóra

Vajon melyik a legjobb EKG okosóra? Ez a kérdés előbb vagy utóbb mindenki fejében megfordul, aki szeretne egy olyan okosórát, ami nem csak a pulzusszámot vagy az aktivitást méri, hanem adatokat nyújt a szív elektromos működéséről is.  

Az okosórák a mindennapjaink fontos eszközei, hiszen sok olyan adatot meg tud mutatni, amire kíváncsiak vagyunk. Nem is olyan régen az órákat csak azért hordtuk, hogy ha rájuk pillantunk, akkor lássuk, hogy mennyi a pontos idő. A sokoldalú funkcióiknak köszönhetően azonban már azonban legalább annyira hasznos eszközök, mint például az okostelefonok.  

Ha te is gondolkodsz rajta, hogy vásárolsz egyet, ami EKG funkcióval is rendelkezik, de még nem tudod melyiket válaszd, akkor ez a cikk neked szól. Kiderül ugyanis, hogy melyik a legjobb EKG okosóra 2022-ben, de nem csak egy készüléket fogunk mutatni neked, hanem két TOP3-as listát. Az egyik a legjobb női okosórákat tartalmazza, a másik pedig a legjobb férfi okosórákat, amik EKG funkcióval is rendelkeznek.  

Óra, ami a fikció világából érkezett 

 

Sokan ledöbbennek, amikor kiderül, hogy bár az okosórapiac csak pár éve robbant nagyot, az okosóra alapkoncepciója már több, mint 70 éves. Maga az elképzelés pedig, hogy olyan órát viselünk, ami a pontos időn kívül más adatokat is mutat a 60-as, 70-es években született sci-fi regényekből származik. 

A Dick Tracy egy 1990-ben bemutatott amerikai akcióvígjáték, aminek főszereplője a Chester Gould képregényeiben szereplő figura. Chester volt az, aki már az 1940-es években előállt az okosóra ötletével.

Az általa megalkotott magándetektív ugyanis egy kétirányú rádiót viselt a kezén. Az ötlet korántsem volt légből kapott, ugyanis akkor már létezett a csuklón viselhető rádió prototípusa, amit egyszerűen csak csuklórádiónak hívtak akkoriban.  

legjobb ekg okosóra

1983-ben megjelent a Seiko T001-es modell, amit James Bond is viselt az Octopussy c. filmben. Ez még annyira kezdetleges volt, hogy az órán nem volt háttérvilágítás és a használatához egy walkman méretű vevőegységet is cipelni kellett hozzá.

Az okosóra koncepciója tehát hosszú utat járt be, amíg elérte a mai formáját és amíg megjelenhettek rajta azok a funkciók, amik nélkül talán el sem tudjuk képzelni a mindennapjainkat. 

Mi az az EKG funkció? 

Az EKG nem más, mint az elektrokardiográfia tudomány rövidített neve, ami a szív elektromos működéséről ad átfogó képet. Lényege, hogy a végtagokon és a mellkason elektródákat helyeznek el az orvosok, amik adatokat gyűjtenek.

Ezek az adatok papírra rajzolt görbék formájában válnak értelmezhetővé és ez által kiértékelhetővé. Ebből kiderül, hogy szabályos-e a szívdobogás, van-e benne például elakadás vagy egyéb zavar, ami figyelmet vagy kezelést igényel.  

Ha van egy EKG okosóra a kezünkön, akkor sokkal egyszerűbben és gyorsabban hozzájuthatunk ezekhez az adatokhoz. A szívműködésünkről úgy kapunk valós képet, hogy el kellene látogatnunk a háziorvosunkhoz és fel kellene tenni ránk az elektródákat.

Miközben csináljuk a mindennapi tevékenységeinket, az óránk figyeli, hogy hogyan működik a szívünk és a működése milyen görbét ír le. Ezt pedig nagyon egyszerűen tovább tudjuk küldeni az orvosunknak kiértékelésre. 

TOP3 férfi EKG okosóra 

Az első helyet az M18 Plus EKG okosóra nyerte el, ami számos funkcióval rendelkezik. Többek között a pulzusszámot, a vérnyomást, a testhőmérsékletet és a véroxigén szintet is méri. Természetesen a kalória- és a lépésszámláló sem hiányzik belőle, sőt az alvásmonitor is elérhető benne.

Az EKG funkciónak köszönhetően pontos adatokat szolgáltat a szívműködésünkről is. Az adatokat egy nagy kijelzőn követhetjük nyomon, de a magyar nyelvű alkalmazásban el is menthetjük és hónapokra visszamenőleg előhívhatjuk őket. 

okosóra ekg

A listán a második helyet kapta a No.1 M10 EKG vérnyomásmérő okosóra, ami szintén rendelkezik a legtöbb egészségtámogató funkcióval.

A szívműködést, a vérnyomást, a pulzust, a véroxigént és a testhőmérsékletet is méri, sőt ha átlépünk egy bizonyos értéken, akkor a magas pulzusszámról értesít is minket. Ez esetben a beépített légzésgyakorlatokkal tudjuk helyreállítani a pulzusunkat. Ezt az órát is magyar nyelvű alkalmazással tudjuk használni. 

A legjobb EKG okosóra listának harmadik helyezettje az E86 EKG okosóra, amivel akár 10 percenként meg tudjuk mérni a vérnyomásunkat és a többi adatot is mutatja. Például a vérnyomást, a pulzust, a légzésszámot, testhőmérsékletet. Természetesen az EKG görbénk is nyomon követhető a használatával és egy magyar nyelvű alkalmazásban követhetők vissza az adatok. 

TOP3 női okosóra EKG funkcióval 

A V3E EKG egy női okosóra EKG funkcióval, ami méltón kapta meg az első helyet a listán. Egy igazán kecses készülékről van szó, ami bármelyik hölgy kezén jól mutat, de akár férfiak is hordhatják. Az adatokat egy hosszúkás kijelző mutatja. Ami a funkciókat illeti, a szívműködés mellett a vérnyomást, a pulzust és a véroxigént is méri, sőt még az alvásunkat is figyeli és rezgéssel jelez, ha alvásproblémákat észlel.

A P12 okosóráé lett a második hely. A vízálló kivitelben készült óra nagy segítséget nyújt a napi rutinunk elemzésében, illetve kiértékelésében. A vérnyomásmérő, a pulzusmérő és a vérogixénmérő szenzor is bele van építve és természetesen az EKG diagramunkat is elkészíti. Jelez, ha túl magas a pulzusunk és a légzésszámunkat is megbízhatóan figyeli.

A legjobb EKG okosóra listán a harmadik hely a T1 okosóráé lett, ami szintén méri a vérnyomásunkat, pulzusunkat, légzésszámunkat és a szívműködésünket. Egy testhőmérsékletünket figyelő szenzor is van benne, ami úgy működik, mint egy beépített lázmérő. Az óra használatával teljes képet kaphatunk a testünk aktuális jeleiről, állapotáról.

Láthatod, hogy több készülék közül is választhatsz, ha az a vágyad, hogy a legjobb EKG okosóra kerüljön a birtokodba. Ha fontos számodra a minőség és a megbízhatóság, akkor bátran válassz a TOP3-ös listákból, ezek ugyanis nem véletlenül kerültek a legjobbak közé. A felhasználók visszajelzései, illetve az órákon végzett tesztek alapján ezek a készülékek garantáltan nem fognak csalódást okozni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .