Mi az a Samsung DeX?

DeX

Az okos eszközök világa sok próbálkozást megélt, amikor gyártók megpróbálták betölteni az űrt az asztali számítógépek és okostelefonok, tabletek között. A Samsung DeX az egyik ilyen próbálkozás és úgy tűnik, hogy sikerült kiemelkednie a többi közül. Egész jó élményt nyújt, és jó eséllyel minden eszközünk megvan, hogy használjuk.

A Samsung DeX

Samsung DeX

A „DeX” elnevezés a „desktop experience”, avagy asztali élmény rövidítése és teljesen jól jelképezi azt, hogy a Samsung DeX mire képes. Lényege, hogy Samsung telefonunk vagy tabletünk kezelői felületét átalakítja olyanná, ami rendkívül hasonlít egy Windows PC vagy Mac kezelőfelületére. A DeX szoftver sok prémium Samsung készülékben megtalálható már, és úgy lett kitalálva, hogy az eszközt érdemes egy nagyobb kijelzőhöz csatlakoztatni, majd rákötünk egeret, billentyűzetet, és kész is a tákolt számítógép. Az interfész úgy változik, hogy jobban kielégítse igényeinket.

Amikor egy Samsung eszköz DeX módban van, akkor igazából olyan élménnyel találkozunk, mintha egy asztali számítógépet vagy laptopot kezelnénk. Van a képernyőn egy „asztal” mappa, van egy tálca a képernyő alján, továbbá minden egyes megnyitott ablakot mozgathatunk és méretezhetünk. Mindez igazából egy Android operációs rendszer egy speciálisan kialakított kezelőfelülettel.

Samsung
 

A kezdetekben a DeX-nek szüksége volt egy hivatalos Samsung dokkoló egységre, melybe csatlakozott a képernyő, egér és billentyűzet, majd a telefont csatlakoztattuk a közepére, hogy életre keljen az egész rendszer. A Samsung a későbbiekben olyan kábeleket fejlesztett ki, melyek ezt a dokkoló egységet feleslegessé tették. A DeX-et mostmár egyből indíthatjuk, amint egy telefont csatlakoztatunk egy számítógéphez a töltő USB kábel segítségével, de így szükség van egy számítógépre.

Miért érdemes használni?

szofrver

Az okostelefonok és tabletek nem annyira jók a multitasking-ban, mint a számítógépek. A monitor-egér-billentyűzet triumvirátust még mindig nagyon nehéz legyőzni. Cserébe viszont a számítógép kevésbé mobilis. Manapság telefonunkon és tabletünkön rengeteg fontos információt tárolunk és nem mindig van szükség otthon egy külön PC-re vagy laptopra. Egy dokkoló egység és a Samsung telefon vagy tablet helyettesítheti az otthoni gépet szükség esetén.

A Samsung DeX természetesen az átlag felhasználónak elég ritkán lesz igazán szükséges. Főleg fejlesztők számára lett kitalálva, akik folyamatosan tesztelni és fejleszteni szeretnék alkalmazásaikat. Erre a DeX tökéletes megoldás. Érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .