Mi is az a Mac Pro?

Ha manapság Mac-re gondolunk, akkor nagy valószínűséggel a Macbook, az iMac vagy a Mac Mini fog eszünkbe jutni, melyek nem igazán hasonlítanak egy asztali számítógépre. Sokan tették fel a kérdést jogosan, hogy hol vannak az asztali számítógépek az Apple arzenáljából? Nos, a válasz az, hogy már egy ideje ott vannak, csak kevésbé ismertek.

A Mac Pro egy asztali számítógép, mely egészen hasonlóan működik bármely Windows-os PC-hez. Míg a legtöbb Mac termékben a specifikációk és a hardver fix, addig a Mac Pro-ban lehetőség van a legtöbb olyan konfigurációbéli változtatásra, mint azt a hagyományos PC-k világában megszoktunk. Memóriabővíthetőség, tárhely bővíthetőség és rengeteg egyéb rendelkezésére áll a felhasználóknak. De vajon a jól ismert és befutott Macbook-ok, iMac-ek és egyebek mellett kinek van szüksége a Mac Pro-ra?
A válasz az, hogy nem mindenkinek. A Mac Pro azok számára kínál jó megoldást, akiknek szüksége van rengeteg tárhelyre, memóriára és erőforrásra; avagy többre, mint amit az átlagos Mac termék biztosít a felhasználó számára. A Mac Pro-k célközönsége főleg olyan grafikus tervezők, filmkészítők, mérnökök és játékosok, akik kifejezetten Mac-es környezetben szeretnének dolgozni és nem érik be a hagyományos Windows-os PC építésével. Ennek azonban ára is van, mivel a Mac Pro ekvivalense egy hasonlóan erős asztali számítógépnek sok esetben jóval drágább lehet. A legalapabb Mac Pro konfiguráció is 2500 dollárba kerül, míg az erősebb konfigurációk 5.000 dollár körül mozognak. Ha ki akarjuk max-olni a gépet, akkor azonban 15.000 dollárig is felmászhat az ár, melyből megépítünk akár 4-5 csúcs Windows-os PC-t is!

Az árért cserébe azonban olyan megbízhatóságot és stabilitást kapunk, melyet a Windows nem mindig biztosít bizonyos szoftverek esetében. Vannak olyan szerkesztő programok, melyek kifejezetten Mac platformra lettek írva. Ezek értelemszerűen OSX rendszereken futnak a legjobban, és a Mac pro-val ki is lehet hozni belőlük a maximumot. Éppen ezért használja nagyon sok profi grafikus és médiaszerkesztő ezeket a gépeket. A Mac pro-k egy előre kész konfigurációt biztosítanak felhasználóbarát környezettel és kezelőfelülettel. A Pro felhasználók ráadásul a vásárlás pillanatától el vannak látva az iLife csomaggal, mely rengeteg hasznos programot tartalmaz. Az OSX felülettel hozzáférésünk van további erőteljes szoftverekhez, mint például a Final Cut Pro a videósoknak, a Logic Studio és a Pro Tools a zeneszerkesztőknek, valamint a Photoshop és az Aperture a fotósoknak.

A Mac Pro tehát tökéletes választás azoknak, akik egy megbízható asztali gépet keresnek kifejezetten Mac-es környezetre optimalizálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .