Miért nem tölt az iPhone?

iPhone csatlakozo

Felrakjuk tölteni az iPhone-t kábeles töltővel vagy vezeték nélkülivel, majd ott hagyjuk. Visszatérünk 1 óra múlva és látjuk, hogy semmit nem töltött. Kevés idegesítőbb dolog van ennél a világon, hiszen addigra már ismét kéne. Mik lehetnek a probléma okai és milyen megoldások állnak rendelkezésre?iPhone toltes
Az egyik legalapvetőbb problémamegoldás a gyanús alkatrészek cseréje. Cseréljük ki a kábelt vagy magát a töltő adapterét. Próbáljuk meg ugyanazt a töltőt más ugyanolyan telefonnal is, hátha a telefon csatlakozója a hibás. Érdemes végigmenni ezeken az egyszerű próbákon, mivel hamar beazonosíthatjuk a hiba forrását. Ha mindezek nem működnek, akkor lehet, hogy szoftveres vagy egyéb hiba merült fel. Nézzük ezeket!
Az Apple telefonok töltésért felelős szoftverében néha felmerülnek hibák, melyek ahhoz vezetnek, hogy a töltés nem indul meg. A töltést végző applikáció vagy kód összeomlik, azonban az Software Update sokszor megoldja ezt. Újabb iPhone-okon a jobb oldali funkció gomb és valamelyik hangerő gomb együttes megnyomásával lehet az újraindítást megkezdeni. Régebbi iPhone-okon ehhez elég az oldalsó funkció gomb lenyomva tartása. Újraindítás után érdemes megnézni, van-e szoftverfrissítés a készülékhez. Lehet, hogy egy nemrégi update kavart be a töltő szoftvernek, de már érkezik is hozzá a javítás. Az ilyen hibákat az Apple gyorsan észre szokta venni. A frissítés telepítéséhez azonban biztonsági okokból legalább 60%-os töltöttség kell. Ha ez nincs meg, akkor töltsük a telefont akár más töltővel, akár gépről. A frissítést az alábbi útvonalon lehet elérni: Settings > General > Software Update.Slide to Power Off
Ha a szoftverbéli frissítések és egyebek nem jártak sikerrel, akkor érdemes a hardverre vetni pár pillantást. Az iPhone alján található csatlakozónak van egy külön neve, a Lightning, melyet az Apple szabadalmaztatott. Ezt a csatlakozót konvertálni kell USB-re egy adapter és kábel segítségével. A töltők ilyenekkel érkeznek. Érdemes megnézni, hogy a kábel vagy az adapter nem sérült-e. Ha csupasz drótot látunk az már jel arra, hogy cserélni kell a kábelt, de ha meg van törve, vagy a szigetelés sérült, már az is elég lehet, hogy a telefon néha ne töltsön. Ha a Lightning csatlakozó után valahol megtörik a vezeték, akkor a töltő áramkör sokszor megszakad. Sajnos ez gyakori probléma, ugyanis rugalmas műanyagból készítik ezeket, ami nem viseli túl jól az idő múlását. A töltéssel kapcsolatban felmerülhet még pár probléma. Ezeket megnézzük a következő részben!

1 thought on “Miért nem tölt az iPhone?

 1. iphon5s készüléket kaptam,3 évet aktívan használták,2 évet,állt,egyszer feltöltött,majd
  1 -2 óra alatt lemerült,utána már,nem vette fel a töltést,bekapcsolni sem lehetett!
  sötét képernyőn,egy nagy akkumlátor látható,benne egy piros sávval,ez úgy is látszik,ha nincs töltőre rakva és megnyomom a bekapcsolás gombot!
  a kérdés,lehet-e más baja,vagy csak akkumlátor csere!?
  köszönöm!
  noki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .