Mik lesznek az újdonságok a Windows 10 Redstone 5 frissítésében? (1. rész)

A Redstone 5 frissítés 2018 őszére van betervezve, és olyan újdonságokat fog várhatóan elhozni az operációs rendszerhez, mint a külön fülek, avagy tabok minden alkalmazásunk számára; vágólap előzmények, melyek szinkronizálódnak eszközeink között; és a jó ideje várt sötét téma a fájlkezelőhöz.

Az új “Sets” funkció
A Sets névre keresztelt változás a Redstone 5 legnagyobb újítása lesz, ha minden igaz. Majdnem minden megnyitott ablak rendelkezni fog egy füllel, avagy tab-al, és egy ablakban kombinálhatunk ilyen füleket különböző alkalmazásokból is. Ezt úgy kell felfogni, mintha egy Microsoft Edge session-t futtatnánk és sok oldal meg lenne nyitva, de ezt kiterjesztjük a Window-ra is, tehát a böngészőben megismert módon tudunk majd váltogatni applikációk, mappák és ablakok között egyszerre. Elméletben tehát egy ablakban lehet egyszerre egy Microsoft Word fül, egy Microsoft Edge böngészőben megnyitott oldal, valamint egy fájlkezelői fül is. Ezeket a füleket mozgathatjuk ablakok között is és a csere is egyszerű olyan kombinációkkal, mint a ’Ctrl+Windows+Tab’.
A Sets tulajdonképpen mindenféle applikációval működni fog, kivéve az olyanokkal, melyek saját sávval rendelkeznek az előbb leírt dolgokra. Ilyen a Google Chrome, a Mozilla Firefox, az iTunes és a Steam, valamint a legtöbb egyéb böngésző

Az ’Alt+Tab’ most már füleket is mutat
A klasszikus Alt+Tab funkció használatakor már az új Sets fülek, valamint a megnyitott Microsoft Edge oldalak is megjelennek a felugró ablakban, így az ezek között való válogatás sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik. Az újítás az előző esethez hasonlóan nem érinti az olyan alkalmazásokat, mint a Google Chrome vagy a Mozilla Firefox, melyek saját tab-okat használnak.

Vágólapi előzmények szinkronizálása
A Redstone 5 talán második legjobb dolga lesz a vágólapi előzmények kibővítése, melyhez a Windows gomb+V kombinációval férhetünk hozzá, és az itt található adatokat szinkronizálhatjuk egyes eszközeink között is. Ezt manuálisra is beállíthatjuk, mely megelőzi, hogy a Windows érzékeny adatokat is szinkronizáljon, mint a jelszavak vagy a bankkártyainformációk. A Microsoft a későbbiekben felhő alapú támogatást is hozzá fog adni a SwiftKey-hez Android eszközökhöz, iPhone-okhoz és iPad-ekhez is. Ez azt jelenti, hogy tudunk másolni és beilleszteni PC, okostelefon és tablet között is, ami azért elég jól hangzik!
Ezek mondhatók a legjelentősebb bővítéseknek, azonban sok újdonság van még hátra, és ezeket a következő részben tárgyaljuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .