Milyen problémákkal fordulhatsz Samsung szervizhez?

samsung szerviz

Valami gond van a készülékkel? Akkor irány a Samsung szerviz! A cég által gyártott készülékek minőséget és megbízhatóságot képviselnek, ám ez nem jelenti azt, hogy soha semmilyen probléma nem adódhat velük. Különösen nagy esély van a hibákra, ha már régebb óta használjuk a készülékünket. 

A 21. század egyértelműen az okos telefonok korszaka, hiszen valljuk be, nehezen tudnánk nélkülözni a mobilunkat. Nem csak azért, mert bármikor bárhol tudunk vele telefonálni, hanem azért is, mert rá tudunk vele csatlakozni a világhálóra és mindent meg tudunk nézni, amire csak kíváncsiak vagyunk.

Igazi mentőöv lehet, amikor például szükségünk van egy kis útbaigazításra vagy várakoznunk kell valahol és szeretnénk lefoglalni magunkat.  

 

A kérdés legfeljebb az, hogy melyik óriáscég telefonjai közül válasszunk. Tudtad, hogy a Samsung a legnagyobb dél-koreai telefongyártó cég? 2009-ben a világ elsőszámú technológiaipari vállalata volt és ezt a címet 2012-ben is elnyerte volna, ha nincs az Apple.

Így a második “hellyel” kellett beérnie abban az évben. Az évek alatt számos telefongyártó cég jelent meg és a régiek is növekedtek, de a Samsung még mindig előkelő helyen van a piacon.  

Ez pedig nem is meglepő azt tekintve, hogy milyen gyönyörű, időtálló és funkciókban gazdag telefonokat dobnak évről évre piacra. Sajnos azonban még ezek a készülékek sem örökéletűek. Pár év használat után előfordulhat, hogy el kell látogatnunk a mobilunkkal egy Samsung szervizbe, hogy helyreállítsák a problémákat. 

Mikor keresheted fel a Samsung szervizt

Amennyiben hivatalos márkaboltban vásároltad a készülékedet, akkor bármilyen probléma vagy hiba merül fel vele, ellátogathatsz a közeli szervizbe. Például, ha véletlenül leejted a telefonodat és megreped vagy betörik a képernyő.

samsung szervíz árak

Szintén nagyon gyakori, hogy fekete folt jelenik meg rajta. Ez általában akkor történik, amikor ugyan az üveg nem repedt meg a nyomástól, de a képernyő belső szerkezete mégis megsérült. 

A pixelesedés  is az ütés következményeként alakul ki, ilyenkor a pixelsorokban vagy pixeloszlopokban fekete csíkok jelennek meg. Ilyen esetekben a kijelző csere oldja meg a problémát. Az is előfordulhat, hogy nem a telefon előlapja, hanem a hátlapja sérül meg, amikor mondjuk leejted a földre. Ez esetben is a szervizben kicserélik neked a hátlapot. 

Ezeken kívül persze még sokféle gond felmerülhet, amikre nem találod a megoldást még akkor sem, ha valamennyit konyítasz az okostelefonokhoz.  

Melyek a leggyakoribb Samsung telefon gyári hibák? 

A Samsung S7 telefonnál sajnos előfordulhat, hogy a WiFi nem működik megfelelően. A felhasználók szerint különösen akkor tapasztalható a jelenség, amikor a gmailt szeretnék használni. Van, amikor a Bluethooth ki- illetve bekapcsolása segít a problémán, de ha nem, akkor a Samsung telefon szervizben segítenek neked. 

samsung telefon szervíz

A Galaxy S8 széria telefonjaira sok olyan panasz érkezett, ami a képernyő elfordításával kapcsolatos. Hiába aktív ugyanis ez a funkció, előfordul, hogy a képernyő mégsem fordul el, amikor elfordítjuk a készüléket. Nem kell megijedni, általában egy kalibrációs hibáról van szó, amit könnyen ki lehet javítani. 

A Galaxy S9 egyik újítása a népszerű FaceID, ám a felhasználók gyakran panaszkodnak arra, hogy nem működik a funkció. Mint utóbb kiderült ez általában akkor fordul elő, amikor az írisz olvasó és az arcfelismerő is be van kapcsolva. Ha ezzel a funkcióval van gondod, akkor a Samsung mobiltelefon szervizben ehhez is kapsz segítséget. 

Ezeken kívül adódhatnak készülékfüggetlen hibák is, amik nem csak egy adott típusnál jelentkezhetnek. Tipikusan ilyen például a memória hiány, aminek az egyik legegyértelműbb jele, hogy a telefon látszólag minden ok nélkül kilép az éppen futó alkalmazásból.

Ilyenkor célszerű bezárni a háttérben futó programokat és letörölni azokat, amiket már nem szoktál használni. Ha még ezek után is gondban vagy a memória menedzselésével, akkor ezzel a problémával is ellátogathatsz a szervizbe.

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy szabad kezet ad a felhasználóknak. Többek között arra is van lehetőség, hogy a Playstore-tól függetlenül telepítsük a harmadik féltől származó applikációkat. A letöltésekkel együtt azonban különböző vírusok is rákerülhetnek a készülékünkre, amik ott aztán önálló életre kelnek.

Azon kívül, hogy lassítják a mobilunkat még az adatainkat is ellophatják. Ha bármilyen furcsa jelenségre leszel figyelmes vagy az appok, fotók letörlése ellenére is lassan működik a telefonod, akkor érdemes megnézetni egy szakemberrel.

Hogy találsz Samsung szervizt

A legegyszerűbben úgy találsz hivatalos Samsung mobil szervizt, ha használod a cég hivatalos weboldalának keresőjét. A Support menüpontban kattints a Service Centre opcióra, ahol percek alatt megtalálhatod azt a helyet, ahol gyors és profi segítséget kapsz. Először is ki kell választanod, hogy milyen készülék javítással kapcsolatban keresed fel a szervizt.

samsung mobil szervíz

Ha ezzel megvagy, akkor már csak a lakóhelyedet kell megadnod vagy azt a helyszínt, ahol éppen vagy. Beállíthatod, hogy a rendszer hány kilométeres körzetben listázza ki neked a Samsung szerviz központokat. Ha rákattintasz a szolgáltató nevére, akkor láthatod a pontos címét és a telefonos elérhetőségeit is.  

Felmerülhet benned a kérdés, hogy mennyit kell majd fizetned a telefon javításért? Ezt látatlanban nehéz megmondani, hiszen nagymértékben függ az adott problémától és attól, hogy kell-e cserélni valamelyik eszközt vagy csak be kell állítani rajta valamit.

Tény, hogy a Samsung szerviz árak magasabb összeget takarnak, mint a nem hivatalos telefonjavító helyek árai, ezzel jó, ha tisztában vagy. Cserébe viszont hivatalos keretek között történik a javítás. Ez azt jelenti, hogy bármilyen probléma is merült fel a készülékeddel kapcsolatban azt a cég által hitelesített eszközökkel és alkatrészekkel fogják javítani.

A telefonod jó kezekben lesz és a garanciáját sem veszíted el. Sérülés vagy hiba esetén tehát ne is gondolkodj rajta hova viszed! Az utad a közeli Samsung szervizbe vezessen, ott ugyanis szakértői segítséget kapsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .