Mire jó a Bluetooth követő?

Bluetooth

Senki sem szereti elveszteni a dolgait, és pont ezért van nagy piaca a Bluetooth követőknek, melyek segítenek szemmel tartani táskánkat és egyéb ingóságainkat. Hozzáköthetjük kabátunkhoz, telefonunkhoz, táskánkhoz és segít azt megtalálni, ha szem elől tévesztenénk. Mit tudnak ezek a kis eszközök és megéri megvenni őket?

A Bluetooth követők lényege

Apple AirTag

A Bluetooth követőket úgy kell elképzelni, mint egy kulcstartót. Ezek az apró eszközök rákapcsolhatók számos dologra, aminek van valamilyen cipzárja vagy olyan alkalmatossága, ahova csatlakoztatható a követő. Bluetooth technológia segítségével kapcsolhatók össze az okostelefonnal és egyéb szenzoraik is vannak, melyek biztosítják, hogy térképen is lássuk a tárgy helyzetét. A Bluetooth követőket olyan tárgyakra érdemes tenni, melyek mindig közelünkben lesznek, de néha nehéz őket megtalálni.

Tile Mate

A legjobb általános Bluetooth követő jó eséllyel a Tile Mate. Első sorban Android tulajdonosoknak van, mivel Apple készülékekhez ott van az AirTag. Tile termékek közül több is van különböző árkategóriákban, de a Mate az, ami a legjobb ár/érték arányt képviseli és ára is viszonylag olcsó. A Tile Mate működik Android és iOS operációs rendszerű eszközökkel is. A gyártó azt állítja, hogy az eszköz hatótávja kb. 60-70 méter, de ez valószínűleg ideális körülmények között ennyi, ahol épületek és egyéb dolgok nem akadályozzák a jelet.

Tile Mate
 

A Tile Mate-hez van egy külön okostelefonos alkalmazás, amiben folyamatosan láthatjuk a Bluetooth követő aktuális helyét. Ha az eszköz elhagyja a hatótávolságot, akkor a térkép az utolsó ismert helyét jelzi ki. Ha nem találjuk, akkor megjelölhetjük „elveszett”-ként és megkérhetjük a Tile hatalmas felhasználótáborát, hogy segítsenek megtalálni. Ez azért jó, mert a Tile termékek felhasználótábora viszonylag nagy, így esélyes, hogy valaki alkalmazásában feltűnik elveszett jeladónk.

Apple AirTag

Mielőtt az AirTag megjelent a piacon, a Tile cégé volt a Bluetooth követők piacának kb. 80%-a. Az AirTag értelemszerűen azonnal bevonzotta az Apple termékek felhasználóit, mivel része volt a hivatalos Apple ökoszisztémának. Az AirTag-ek teljes mértékben integrálva vannak az Apple „Find My” hálózatával, ami azt jelenti, hogy milliónyi iPhone és iPad tud nekünk segíteni megtalálni eltűnt dolgainkat.

Bluetooth Tracker

Az AirTag hasonlóan működik a Tile termékekhez. Van benne cserélhető akkumulátor és könnyen rögzíthető táskákhoz, telefonhoz, stb. Az Apple mellett szóló érv viszont, hogy modern iPhone-ok esetében használható az ultra szélessávú technológia, ami hatékonyabban találja meg a követőt a „Precision Finding” segítségével.

Összességében a Bluetooth követők hasznos kis eszközök. Igazából lehet nélkülük létezni, de ha gyakran szórjuk el fontos dolgainkat, akkor egy Tile Mate vagy egy Apple AirTag hasznos lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .