Mire jó a Google One? Megéri használni?

GoogleOne

A Google One egy előfizetős szolgáltatás a Google részéről, mely számos előnnyel járhat a mindennapokban és szorosan kapcsolódik a Google Drive-hoz és az online tárhelyhez. Nézzük mire jó ez a havi fizetős szolgáltatás és megéri-e kipróbálni.

A Google One rövid története

Google One Drive

A Google One előtt a Google cég a Google Drive-on keresztül kínált tárhely előfizetési opciókat különböző csomagokban. Ha előfizettünk egy csomagra, akkor több tárhelyet kaptunk a Google Drive-hoz, a Gmail-hez, stb. Mivel a legtöbb ember a Drive-ban volt érdekelt, sokan azt hitték, hogy az extra tárhely csak a Drive-hoz jár és a Google is ráérzett, hogy kicsit összefoglalóbb séma kellene.

2018-ban az egyesített Google One szolgáltatás elindult és a korábbi 1 terrabájtos tárhely csomagot ugyanolyan ár mellett 2 terrabájt-ra bővítették. A korábbi Google Drive előfizetőkből automatikusan Google One előfizető lett ugyanolyan árak mellett.

A Google One lényege

Google One
 

Amikor létrehozunk egy ingyenes Google fiókot, akkor 15 GB ingyen tárhelyet kapunk, mely megoszlik a Gmail, Drive és a fotók között, tehát mindegyik szolgáltatás ugyanazt a 15 GB-ot használja. Ez manapság nem sok mindenre elég, ezért a Google viszonylag potom pénzért kínál jelentős extra tárhelyet a Google One-on keresztül. Választhatunk 100GB, 200GB, 2TB, 10TB, 20TB, és 30TB opciókat, de utóbbikért már komolyabb összegeket kell fizetni. A 200GB-os csomag körülbelül 1000ft/hó, ami még megfizethető.

A Google One összességében tehát egy előfizetés mindenféle adat tárolására. Levelek, fájlok, képek, dokumentumok, stb. Ha rendszeresen használunk Google szolgáltatásokat, akkor az előfizetést érdemes meggondolni. A Google One egyik kevésbé ismert előnye egyébként, hogy az előfizetést meg lehet osztani családtagokkal. Ha létrehozunk egy Családi Csoportot (Family Group) a Google fiókban, akkor egy 200GB-os előfizetés esetében a 200GB-ot bárki használhatja, aki a csoport tagja. Persze nem fejenként van 200GB, hanem összesen.

Google One elonye

A Google One segítségével egyszerűbbé válik a biztonsági mentések készítése és visszaállítása is a „Back Up and Restore” funkcióval. Elkészíthetünk egy Android telefonról egy komplett biztonsági mentést, tárolhatjuk azt Drive-on, majd igény esetén visszaállíthatjuk róla a teljes telefon rendszerét és adatait.

A Google One tehát egy összetett előfizetés azok számára, akik a Google ökoszisztémát napi szinten használják. Extra tárhely és egyéb hasznos juttatások várják az előfizetőket már viszonylag kevés havi pénzért is. Érdemes kipróbálni.

1 thought on “Mire jó a Google One? Megéri használni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .