Mire jó a ’Lost Mode’ az iPhone, iPad és iMac eszközökön? (2. rész)

Lost Mode

Az előző részben megnéztük, hogy alapvetően mire jó a Lost Mode és milyen fő lehetőségek állnak előttünk, ha iPhone, iPad vagy iMac eszközünk eltűnt, elvesztettük, esetleg ellopták. Folytassuk az utat a Lost Mode rejtelmeibe.
Lost Mode
Említettük, hogy Lost Mode-ban a telefon zárolva van és semmilyen értesítés nem jelenik meg rajta, egyet kivéve, ez pedig egy előre beállított üzenet, ami akkor jelenik meg, ha az eszköz Lost Mode-ba kerül. Ez az üzenet általában a tulajdonos telefonszámát tartalmazza, ahol elérheti a készülék megtalálója. Lost Mode-ban értesítések, ébresztők és egyéb jelzések nem jelennek meg a készüléken, így egy illetéktelen személy személyes adatot nem láthat a telefonon. Lost Mode-ban azonban lehetőség van sima hívásokat és FaceTime hívásokat fogadni, így megpróbálhatunk kapcsolatba lépni azzal, akinél a készülék van.
Amikor Lost Mode-ba tesszük a telefont, akkor a GPS automatikusan bekapcsol, így lehetőség van a készülék követésére. Ami még fontos, hogy ebben az állapotban az Apple Pay is zárolódik és a készülékhez rendelt kártyákkal sem lehet fizetni a készüléken keresztül, amíg az Lost Mode-ban van.
Lost Mode
Ha Apple termékünk éppen offline állapotban van, tehát vagy le van merülve, vagy nincs térerő vagy internetkapcsolat, akkor sajnos a Lost Mode nem fog aktiválódni. Csak akkor lesz sikeres az aktiváció, ha a telefon valamilyen hálózatra az említettek közül képes csatlakozni. Épp ezért könnyebb az iPad-eket és az iPhone-okat megtalálni, hiszen szinte mindig csatlakozva vannak valamilyen mobilhálózathoz. Egy Mac-et sokkal nehezebb így megtalálni, mivel csak a wifi áll rendelkezésre.
A Lost Mode-ot csak úgy lehet aktiválni, ha telepítettük a Find My iPhone vagy Find My Mac alkalmazást eszközünkre. Az Apple egyébként felhoz erről egy értesítést, amikor az iCloud-ot telepítjük. iPhone és iPad eszközökön a Settings > Your Name > iCloud > Find My iPhone elérési útvonalon lehet aktiválni, míg Mac-en az Apple menu > System Preferences > iCloud útvonalat kell követni. Ha ténylegesen szükségünk van a Lost Mode-ra, akkor az iCloud.com weboldalon a Find My iPhone részlegbe kell navigálni vagy elindítani a Find My iPhone applikációt egy másik eszközön. Ezután kiválasztjuk regisztrált készülékünket és Lost Mode-ba tesszük. Ezután megadhatunk egy üzenetet és egy telefonszámot, ami megjelenik az elveszett készülék képernyőjén, továbbá beállíthatunk egy titkos kódot, ami szükséges a feloldáshoz.
Lost Mode
Ha a készülék meglett, akkor beírjuk a titkos kódot rajta és meg is vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .