Mit csináljak a régi iPhone-al? (2. rész)

regi iPhone

Az előző részben megnéztük, hogy miként lehet a régi iPhone-t használni, ha az új már megvan. Ott volt opcióként az értékesítés, továbbá a szórakozás egy gyors Jailbreak-et követően (aminek persze vannak kockázatai). Nézzük, hogy milyen egyéb módon vehetjük hasznát a nyugdíjba vonuló régi iPhone-nak.

Játék, játék, játék

regi iPhone telefo

A régebbi iPhone-ok is bőven futtatják a játékokat. Ha nem akarjuk az új iPhone-t játékra használni és meríteni az akksit, akkor a régit használhatjuk csak játszásra. Az Apple Arcade egy előfizetéses szolgáltatás, ahol rengeteg játék közül választhatunk, és rengeteg játék kompatibilis a régebbi iPhone modellekkel egyaránt.

Vásárolhatunk a játékokhoz iOS-kompatibilis kontrollereket, mint például a Gamevice vagy a Steelseries Nimbus. Vannak vezeték nélküli egységek is, melyekkel olyanná lehet tenni az iPhone-t, mint egy Nintendo Switch. Rengeteg iOS-ra tervezett játék biztosít már kontroller támogatást, ami azt jelenti, hogy régi iPhone-unkból effektíve csinálhatunk egy Playstation-t. Ott a Fortnite, Minecraft, GTA, Life is Strange, stb. Letölthető iPhone-ra a Steam Link alkalmazás is, mellyel összekapcsolhatjuk Steam fiókunkat és a telefont, majd játszhatunk játékokkal az iPhone-on.

Okos otthon vagy Apple TV távirányító

iPhone mobil
 

Az Apple-nek van egy okos otthon alkalmazása, az Apple Home. Ezen keresztül olyan eszközöket vezérelhetünk, melyek kompatibilisek a HomeKit sztenderddel. A régi iPhone-t tehát használhatjuk távirányítóként, hogy okos otthonunkat vezéreljük. Kitehetjük a nappaliba egy asztalra, és bárki használhatja.

Emellett ott az Apple TV is, mely szintén teljes mértékben vezérelhető egy iPhone-al. A tévében a Settings > Remote útvonalon párosíthatjuk a tévét a telefonnal. Egy iPhone egyébként sokkal jobban működik, mint a tévéhez érkező gyári távirányító, mivel beírhatunk szöveget az érintőképernyő segítségével. Ha elvesztettük a Siri távirányítót, akkor ez jobb alternatíva, mint fizetni az Apple-nek sokezer forintot egy újért.

Biztonsági kamera

iPhone

Amikor gondolkozunk, hogy mi legyen a régi iPhone-al, akkor valószínűleg nem ez az első, ami eszünkbe jut, de mégis, használható biztonsági kameraként is. Az AtHome, Presence és a Manything alkalmazásokkal beállíthatjuk, hogy az iPhone kamerája élőben közvetítse azt amit vesz, majd eltárolja felhő alapú tárhelyen. Az alkalmazásokban vannak olyan extrák, mint az automatikus mozgásérzékelés és több kamera egyidejű kezelése.

A régi iPhone-t ezeken kívül természetesen még rengeteg dologra lehet használni, de gondoltuk említünk párat, ami érdekes. Játszanál vele vagy kameraként használnád? Megoldható!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .