Mit várhatunk a 2017-es Macbook-októl?

A 12 inches Macbook 2016-os verzióját tavaly Áprilisban adta ki az Apple. Azóta eltelt csaknem egy év és a vásárlók már komoly spekulációban vannak, hogy mit is várhatunk majd a 2017-es modelltől. Az igazság az, hogy az Apple egy olyan cég, amely megszokásokban működik és egész jól be is tartja azokat. Minden Júniusban új IOS szoftver érkezik, amely aztán a legújabb generációs iPhone-okkal kiadásra is kerül pár hónappal később. Ez alapján következtethetünk, hogy a Macbook-okkal is hasonlóan fog folytatódni a történet.
Egy kis teaserként: a ’Macrumors’ oldal szerint az új Macbook-ok gyártása valószínűleg idén Április körül kezdődhet majd meg és az idei típusok nagy valószínűséggel Kaby Lake processzorokkal lesznek felszerelve, valamint a tavaly 8GB-ról 16GB-ra fog emelkedni a RAM a gépekben.
mac2

Ár
A hivatalos bejelentésre azért még várni kell, azonban már lehet spekulálni az árral kapcsolatban is, mivel az Apple ritkán változtatja az árterjedelmét egy új generációs Macbook-nál. Kivételt képez természetesen, ha valami nagy fejlesztés kerülne beépítésre az új modellekbe. A jelenlegi alapkiszerelésű Macbook 1249 fontért kapható, míg a Macbook Pro gyengébb variánsa 1449, az erősebb variánsa 1949 fontért vásárolható meg. Nagy valószínűséggel hasonló árakra számíthatunk idén is.
 
Funkciók, külső
A 2015-ös és 2016-os modell összevetése alapján nagy fizikai változásokra nem számíthatunk a 2017-es modellben. Érdekesség, hogy az egyetlen ‘nagyobb’ fejlesztés a 2015-ös és 2016-os modell között egy új elérhető szín bevezetése volt csak, amely a ’Rose Gold’ névre hallgatott és az eddigi arany, ezüst és szürke színek mellé szánták, mint negyedik opció a Macbookokat vásárlók számára.
Ami terén azonban várhatunk változást a 2017-es és a 2016-os modell között az a képernyőméret. Jelenleg a Macbook-ok csak 12 incses kivitelben érhetők el. Ming-Chi Kuo analista szerint azonban nagy esély van rá, hogy idén bejelentenek egy 15 incses modellt, ami igen komoly fejlesztés lenne. Ez a Q4-en kerül majd nagy valószínűséggel nagyszínpadra Szeptemberben.
mac1
Processzor terén már a legújabb generációs Intel processzorok jönnek legnagyobb valószínűséggel szóba. A Skylake után a Kaby Lake processzorok következnek, amelyek már rendelkeznek Thunderbolt 3, USB 3.1 és DisplayPort 1.2 támogatással is. A Macbook-ok ezen felül komoly grafikai és RAM fejlesztéseket is kapnak, mint már említettük a cikk elején.
Az Apple már megoldotta azt is, hogy mobiltelefonos kapcsolatot megoszthassunk a Macbook-okkal, azonban a hírek szerint ez nem volt elég a cég számára. A 2017-es modellbe nagy valószínűséggel LTE hardver is be fog már kerülni, amely az első telefonálásra felszerelt Macbook-ot fogja jelenteni ezáltal. Ezen kívül természetesen Wi-Fi, NFC, Bluetooth és műhöldas kapcsolat is elérhető lesz a felhasználók számára.
Még egy érdekesség, hogy az új Macbook-ok valószínűleg az Apple Pencil-el is kompatibilisek lesznek, amely új lehetőségeket nyithat meg például gamerek számára, hiszen joystick-ként és ’légegér’-ként is használható lesz majd.
Az új Macbook mindenképp rengeteg érdekességet tartogat. Érdemes lesz figyelni a bejelentésre!
mac3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .