MSN jelszó változtatás

Szerintem már mindenki találkozott azzal a jelenséggel, hogy msnen valaki belép egy pillanatra és mindenkinek elküld egy linket, általában angolul valami jópofa szöveggel. Védekezni ez ellen, ugyanúgy, mint minden vírus ellen, ésszerű számítógép-használattal lehetséges. De hogyan is jönnek kerül ki a jelszó illetéktelenekhez?

Két legegyszerűbb módja az az, ha ténylegesen vírus van a számítógépen ami egyszerűen elküldi az msn messenger programban eltárolt felhasználónevet és jelszót, illetve ha valaki teljesen ismeretlen webes felületű (vagyis a böngészőben jelentkezel be) messenger programot használ, pl munkahelyen, vagy iskolában. Félreértés ne essék nem mindegyik ilyen webes program tárolja el a megadott jelszót és használja fel. Ha mindenképpen ilyen programot kell használni, akkor használjuk a HIVATALOS webes felületet. De ha nem használunk ilyen programot és mégis mi ránk is panaszkodnak, hogy ilyen linkeket küldözgetnek a nevükben, akkor használjunk NAPRAKÉSZ vírusirtó programot és tűzfalat. Jól beállított programot esetén az első megakadályozza, hogy egy ilyen vírus a számítógépre kerüljön, míg a második, ha már a vírus fent van és a vírusirtó nem is bírja eltávolítani, megakadályozza, hogy elküldje a jelszót és a felhasználónevet a vírus íróinak. Természetesen sikeres vírusirtás / leszokunk az ismeretlen Webmessengerekről után ajánlott, hogy a jelszavunkat meg változtassuk. A cikknek nem témája, hogy melyik vírusirtót/tűzfalat és milyen beállításokkal használjunk. Na de ilyen hosszú bevezető után jöjjön az érdemi rész is:
Először is lépjünk be a Live fiókunk oldalára ezen a linken. A link nagy valószínűséggel át fog irányítani https://login.live.com. oldalra.
Adjuk meg felhasználó nevünket és jelszavunkat, de csak akkor, ha a kapcsolat biztonságos vagyis tényleg a fent említett címen vagyunk.
Ha Magyarországról lépünk be, akkor a magyar felülettel találjuk szembe magunkat. Itt értelemszerűen kattintsunk az Új jelszó létrehozására szolgáló adatok alatt az első módosításra.
Írd be a régi jelszódat, majd alatta az új jelszódat. Tényleg új legyen, mert azzal sokat nem érsz el, ha a régit régire cseréled le. Ezután kattintsunk a Mentés gombra. Megjegyzés: A jelszó 72 naponta elévül kipipálásával azt éred el, hogy a jelszót 72 naponta kötelező megváltoztatnod.
Ezzel a jelszavunkat meg változtattuk, és ha betartjuk a bevezetőben leírtakat, akkor kicsi lesz a valószínűsége, hogy ez az idegesítő probléma megint előjöjjön.
Ha esetleg valaki tud még hasonló módszereket, amivel ezek a vírusos linkek terjednek írja meg nekem és frissítem vele a cikket.

22 thoughts on “MSN jelszó változtatás

 1. Szijasztok!
  Már több éve msn-ezek de eddig nem volt szükségem arra hogy jelszót változtassak így nm is tudtam hogy hogyan kell!!Most már tudom!
  Nem tudom ki csinálta ezt az oldalt de nagyon köszi neki!!!!

 2. Sziasztok valaki nem tud segiteni??
  mert nem tudom hogy hogyan kell meg változtatni:S
  ha tud akkor lécci segicsen köszi puszi!!

 3. Hi azt akarom kérdezni h váltanék jelszot de elrontottam a titko választ azt irja h tul sokszor ronrottam el és nem engedi ujra beirni ienkor mivan vagy meddig van ez már több hónapja ien:S

 4. helosztok hogy kelll megvaltoztatni a jelszavamat nm hmmm ?????????? szerint:

  segicsetek akor császtokkk

 5. sziasztok én nekem az iskolába be lépnek mindég oszt megkel váltosztatni a jelszómat :d

 6. sziasztook én már több éve msn-ezek ésnekem soha nem volt ilyen hogy nem took belepni az msn-be

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .