Nem működik a Siri? Gyorsfixek a Siri lehetséges problémáira

Az iPhone 4-esben megjelent Siri az Apple által kifejlesztett személyes asszisztens, mely hasonlóan működik a Samsung Bigsby-jéhez, a Windows Cortana-hoz és egyéb AI alapú infrastruktúrához, melyek manapság okos eszközökbe telepítenek. Sajnos azonban ezeknek használat nem mindig felhőtlen, és a Siri sem vált be minden iPhone felhasználó számára.

Ha a Siri jelenleg nem indítható a telefonon, akkor az első lépés ellenőrizni, hogy egyáltalán kompatibilis e készülékünk az alkalmazással. A Siri a következő eszközökön futtatható: iPhone 4s vagy újabb, iPad 3 vagy újabb (beleértve az összes iPad Pro, iPad Air és iPad mini modelleket, valamint az iPad 2017-et) ötödik, hatodik iPod Touch modellek, valamint az összes Apple Watch, a 4. generációsnál újabb Apple TV-k, és az összes egyéb Mac eszköz, mely futtatja a MacOS Sierrát.
A Siri alapértelmezett módon nem mindig van engedélyezve, ezért meglehet, hogy manuálisan kell ezt megtennünk. iOS-ban menjünk a Settings > Siri (beállítások > Siri) menüpontba, és a zöld kis csúszkát, mely mellett ott van, hogy Siri, mozgassuk el jobbra, ezzel engedélyezve az alkalmazást.
Mac rendszereken nyissuk meg a rendszerbeállításokat (System Preferences), majd kattintsunk a Siri-re (4. a sorban), és ha nincs bepipálva a ’Siri engedélyezése’ opció, akkor pipáljuk be.

A Siri sokaknál ott vérzett el, hogy nem tudták, hogy mit kérdezzenek a személyi asszisztenstől. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az Apple sokat fejlesztett az alkalmazáson az elmúlt években, tehát aki még a legelső verziókat próbálta ki, annak mindenképp érdemes adni még egy esélyt a Siri-nek. Ha általános kérdések érdekelnek minket, melyeket a Siri meg tud válaszolni, akkor tartsuk lenyomva a Home gombot az alkalmazás használata közben! Ezek az előre programozott kérdések garantáltan működni fognak.
Az is fontos, hogy úgy beszéljünk Siri-hez, hogy megértse mit mondunk. Itt jön képbe az artikulálás és az akcentus. Egyéb fizikai problémák is felmerülhetnek; például lehet, hogy a mikrofon, mellyel Siri érzékeli hangunkat, el van torlaszolva, nem veszi beszédünket megfelelően. Ez főleg tokok esetén fordul elő, ilyenkor érdemes tok nélkül is próbálkozni. A mikrofont lokalizálva a készüléken egy kis kompresszált levegő az esetleges szennyeződéseket is eltávolítja annak felületéről.

A Siri-nek internetkapcsolatra is szüksége van, tehát offline módban sajnos nem tudunk dolgozni vele, viszont mobilinternettel szinte minden funkciója remekül működik. A Siri használata nem bonyolult, hasznos lehet sokak számára a hétköznapokban!

1 thought on “Nem működik a Siri? Gyorsfixek a Siri lehetséges problémáira

  1. Helló
    Nem műköfik a Hey Siri funkcióm.
    Olyan, mintha nem hallana.
    Kipróbáltam minden mikrofonos dolgot, és azok jók.
    Kikapcsoltam, bekapcsoltam, de semmi. Kéri hogy mondjam Hey Siri, de mintha nem hallana., és nem tudok tovább lépni a beállításában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .