Nincs hiány videó konvertáló programból

videó konvertáló program

Nem árt, hogyha akad egy videó konvertáló program a számítógépen, hiszen bizonyos lejátszóknak gondjuk akadhat egyes formátum lejátszásával. Különösen igaz ez, a tévékre, amiknek a gyári lejátszója sok esetben bőven hagy kívánnivalót maga után.

Mi tehát a teendő? Egy ingyenes video converter letöltése, amivel átalakíthatjuk tetszőleges formátumúvá az ominózus videót.

Miért van szükség videó konvertáló programra?

Mert a számítógépre korlátlan mennyiségben telepíthetünk fel ilyen-olyan médialejátszó szoftvereket, amik így vagy úgy, de gond nélkül megoldják a videok lejátszását. Ezek a médiafájlok nagyon sokféle forrásból származhatnak.

 

A különféle felvevőkészülékek, kamerák, telefonok, fényképezőgépek is eltérő formátumokkal dolgoznak, ezért nem csoda, hogyha egy egyszerűbb lejátszó nem képes megbirkózni ezekkel. Nagy eltérések lehetnek a képminőségben, a bitrátában, a hangminőségben, ezért elkerülhetetlen olykor, hogy ezeket a fájlokat átalakítsuk, amennyiben le szeretnénk játszani valamelyiket az egyik megjelenítő eszközön.

Melyik a leggyorsabb video konvertáló?

Merül fel gyakran a kérdés, amit egyáltalán nem könnyű megválaszolni, hiszen a gyorsaság az az adott gép paramétereitől is függ. Minél több RAM, minél erősebb processzor és minél jobb videokártya áll a rendelkezésünkre, a konvertálás annál gyorsabb lesz.

Ez a kérdés azért szokott rendszeresen előkerülni mert a videok átalakítása egy elég idő és erőforrásigényes folyamat. Természetesen ez attól is függ, hogy mit szeretnénk mivé alakítani. Egy avi. mpeg. wmv. még nem olyan nagy falat, de pl. a több gigás 4K felbontású mkv. formátumok alakítgatása már sokkal jobban megizzasztja a processzort.

Ingyenes video converter

Tehát elég relatív a válasz erre arra a kérdésre, hogy melyik a leggyorsabb video konvertáló program. Inkább közelítsük meg a dolgot abból az oldalból, hogy melyik az igazán megbízható változat?

Mert felér egy idegösszeroppanással, amikor egy nagyméretű videofájl konvertálása közben a videó konvertáló program egyszer csak lefagy és kidob egy hibaüzenetet. Ekkor kezdhetjük újra az egészet.

Számos ingyenes video converter közül válogathatunk

A videó konvertáló programok sokaknak még ismeretlen területet jelentenek, hiszen alapjáraton nem igazán foglalkoznak átalakítgatással a felhasználók.

Majd egyszer csak előkerül a régi telefon a fiók aljáról, amin sok régi jópofa videó található, valamilyen különös formátumban elmentve. Amikor ezeknek már az újabb eszközökön problémássá válik a lejátszása, akkor gyorsan mindenki elkezd kutatni valamilyen videó konvertáló program után.

A kínálat igazán széles, ezért a profi streamerektől kezdve, az online tartalomgyártókon keresztül, egészen az átlagfelhasználókig mindenki megtalálhatja az ideális változatot. Minél profibb szoftvert keresünk, valószínűleg annál összetettebb programra van szükségünk a funkciók tekintetében.

De egy átlagfelhasználó általában szeretné 2-3 kattintásból megoldani a dolgot, ezért egy felhasználóbarát felületet szeretne maga előtt látni, hiszen nagy valószínűséggel nem fogja nap, mint nap használni a programot.

E tekintetben érdemes kipróbálni a MiniTool Video Converter-t, ami egy igazán sokoldalú program, ugyanakkor a használata egyszerű a letisztult kezelőfelületnek hála. Számos formátumot képes kezelni, konvertálni, emellett hanganyagok alakítására is alkalmas és YouTube- videok letöltésében is a segítségünkre lehet. Kizárólag Windows rendszerre elérhető.

Ha egy multiplatform videó konvertáló programot szeretnénk beszerezni, ami Windows-on és MAC-en is fut, akkor az Adapter még mindig remek választásnak számít, mert mindmáig kiválóan teljesít.

Akik otthonosan mozognak a videó konvertáló programok világában, minden bizonnyal már találkozhattak ezzel a névvel. Gyakorlatilag egy multifunkciós átalakító program, ami a video fájlokon kívül, képek és hanganyagok konvertálására is alkalmas.

Hogyha ott porosodik a polcon a régi DVD gyűjteményünk, ami már csak foglalja a helyet, mégis szeretnénk elérhető formában tárolni a lemezeken található filmeket, akkor azokat a Handbrake videó konvertáló program segítségével egyszerűen lementhetjük a számítógép merevlemezére, mivel ez a szoftver tökéletesen képes rippelni, annak ellenére, hogy nem kezel olyan sok kimeneti formátumot, mint a már előzőleg említett programok. A rippelést követően a DVD videok telefonon és tableten is megnézhetővé válnak.

video konvertáló

Ha már multifunkciós szoftver, akkor nem vétek lenne kihagyni az igazi 2 az 1-ben megoldást a VLC részéről. A méltán népszerű videolejátszó gyakorlatilag szinte mindent képes lejátszani, éppen ezért használják előszeretettel olyan sokan.

De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy videok konvertálására is alkalmas. Sőt a YouTube videok lejátszása és letöltésére is lehetőséget kínál, ami szintén nagy plusz pontnak számít a videó konvertáló programok terén, nem beszélve arról, hogy alapjáraton médialejátszóként van kategorizálva. Bizony, annál sokkal több.

Összességében elmondható, hogy gyorsan és egyszerűen találhatunk jobbnál jobb videó konvertáló programokat, amikhez akár teljesen ingyen hozzájuthatunk korlátlan időre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .