Oldja meg egyedül az autója akkumulátor cseréjét!

akkumulátor

Fontos, hogy megfelelően karbantartsa az autója minden alkatrészét, mert ha nem így tesz, akkor akár az akkumulátor csere is szükségesség válhat. Lemerült akkumulátorral és nem induló autóval ébredhet, ha nem lesz naprakész, és ez igen sok kellemetlenséget okozhat. Ha ez történne Önnel, akkor most megtudhatja, hogyan cserélheti ki gyorsan a régi akkumulátort egy újra.

Ellenőrizze, hogy lemerült-e az akkumulátor!

Mielőtt időt és pénzt szánna az akkumulátor cseréjére, győződjön meg róla, hogy az valóban tönkrement. Előfordulhat, hogy a kábelek csak meglazultak a csatlakozókról, és meg kell húzni őket. Amennyiben beigazolódott a lemerülés, akkor valakinek a segítségével el kell mennie a boltba, hogy új akkumulátort vásároljon.

Fontos, hogy a megfelelő méretű modellt vásárolja meg, amely „csoportméretek” szerint van kategorizálva. Ellenőrizze a régi akkumulátort, és nézze meg, hogy milyen kategóriába tartozik. Hasonlítsa össze néhány online méretezési útmutató által előírtakkal. Keressen rá az autójára a márka, a modell, az év és a motor alapján, és megtudhatja, hogy melyik elemet kell megvásárolnia.

 

Az akkumulátor csere első lépéseként húzza be a vészféket, és állítsa le a motort. Vegyen fel munkaruhát és gumikesztyűt arra az esetre, ha korrózió- vagy sav foltok kerülnének Önre. Nyissa fel a motorháztetőt, majd vegye ki a régi akkumulátort. Ezt mindig a negatív (fekete) kábel leválasztásával kell kezdeni, amely mellett egy hatalmas (-) jelnek kell lennie. Húzza el a kábel végét az akkumulátortól úgy, hogy már ne érjen a pólushoz. Ezután válassza le a pozitív (piros) kábelt, ezt a kábelt is emelje el, és vegye ki a régi akkumulátort és tegye le egy biztonságos helyre a földre.

Mielőtt folytatná a szerelést, szánjon egy percet a csatlakozók megtisztítására. Óvatosan engedje le a helyére az új akkumulátort, rögzítse újra az alapot, rögzítse újra a piros kábelt, és utoljára a fekete kábelt. Győződjön meg róla, hogy jól rögzülnek és szorosan vannak, nehogy vezetés közben meglazuljanak, és az autó leálljon.

Miután kész az akkumulátor csere, nem maradt más, mint hogy megfelelő helyre vigye a régi alkatrészt.

Bár számos karbantartási feladat van, amelynek elvégzéséért mindig érdemes fizetnie egy szerviz szakértőnek, az autó akkumulátorának cseréje elég egyszerű ahhoz, hogy saját maga végezze el a kocsifelhajtón. Ha nem biztos benne, hogy saját maga cserélje-e ki az akkumulátort, vagy fizessen valaki másnak, a fenti linken hasznos infókat találhat az ideális döntés meghozatalához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .