PCLinuxOS 2009.2-ben az asztal 3D-s effektjeinek beállítása

A most következő leírásban bemutatom a Compiz bekapcsolását a PCLinuxOS 2009-2-ben. Mivel a PCLinuxOS alapból tartalmazza a szükséges meghajtókat ezek telepítésével nem kell foglalkoznunk.

Control Center indítása
Control Center indítása

Első lépésként jelentkezzünk be rendszergazdaként, majd indítsuk el a Control Centert a melyet a tálcán a Firefox gyorsindítójától kettővel balra találunk.
2
Control Center

Most keressük meg a Hardware menü pontot és kattintsunk rá.
3
Control Center

Most kattintsunk a Configure 3D Desktop effectre.
4
Control Center

Most jelöljük be a Compiz Fusion melletti választó gombot.
5
Control Center

Most ha az Advanced settings melletti nyílra kattintunk legördül egy kis lista, ahol választhatunk a nativ suport és az Xgl között, alapból a nativ suport lesz bejelölve. Ha a használata esetén grafikai bug-ok jelentkeznek jöjjünk vissza ide a Configure 3D Desktop effect-hez és kapcsoljuk ki a Compizt, majd indítsuk újra a gépet és ismét jöjjünk ide, kapcsoljuk be a Compizt de most válasszuk az Xgl-t.
6
Control Center

Most kattintsunk az Ok gombra, és indítsuk újra a gépet. Előfordulhat, hogy újraindításkor meg áll az állapotjelző hosszú időre, ekkor nyomjunk egy entert majd felhasználó névnek írjuk be hogy root és adjuk meg a rendszergazda jelszavát. Ezután megjelenik a prompt ahova írjuk be, hogy init 6 és nyomjunk egy entert, ennek hatására a számítógép újraindul.
7
Compiz Config Setting Manager indítása

Ha a számítógép újraindult kattintsunk a PC menüre majd a futtatás menüpontra és írjuk be ccsm és nyomjunk egy entert.
8
Compiz Config Setting Manager

Most hogy elindult a Compiz Config Setting Manager lehetőségünk van beállítani az asztali efekteket. Nézünk is meg most egy pár lehetőséget közülük az alábbi videó segítségével.

PCLinuxOS 2009.2 Compiz from Sipiczki János on Vimeo.

5 thoughts on “PCLinuxOS 2009.2-ben az asztal 3D-s effektjeinek beállítása

  1. Ez a kompiz akkora parasztvakítás. XD ez már szerintem több mint 1 éve semmivel se lett több ugyan azt tudja. És több disztro oldalán láttam a parasztvakítást XD.

  2. Miért parasztvakítás? A felhasználói élményt javítja akit nem zavar persze. Nekem például teszik, hogy az ablakokat például úgy lehet lebegtetni, mintha rongyból lenne. 😀 A 3D kocka helyett én hengert használok az kényelmesebb.
    Hasznos része is van például amikor előnézeti képként lehet váltani a futó task-ok között. (mint az apple – cover flow)

  3. @charlie
    Nem akarsz véletlen a jolicloud-ról is írni egy keveset?
    Főleg az érdekelne, hogy lehet a javás Jdownloadert és a TeamViewert működésra bírni alatta.

  4. huzzátok le az új PCLinuxOS 2012-t. abban benne van minden ami kell. Nekem problémám volt a wifi-vel a 2010-es alatt. most átinstaláltam 2012-re és minden úgy megy mint a svájci óra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .