Quake Live telepítése Linuxra

A Quake Live az id software által készített, böngészőben játszható FPS játék. A Quake Live nem más, mint a Quake III Arena (Q3A) böngésző-alapú változata. A játék készítésekor főleg a böngészőben való futtathatóság volt a cél, nem pedig a grafika. De szerintem azért arra sem lehet panasz.
A Quake Live már régóta használható volt Windows alatt, de a napokban kijött a Linuxos és OS X-es verzió is. Most bemutatnám a Linuxos verzió telepítését. Nem nehéz, sőt inkább egyszerű mint az 1×1.

Quake Live telepítése:
Először is indíts egy Firefox-ot és nyissd meg a Quake Live honlapját, majd regisztráld magad és lépj be. Belépésnél le kell tölteni majd egy Firefox plugint. Ehhez engedélyezni kell, hogy a Quake Live oldaláról programot telepíthess. Kattints a Firefoxban a címsor alatt megjelenő, sárga színű sávon, az Engedélyezés gombra.

Kattints az engedélyez gombra a bővítmény telepítéséhez
Kattints az engedélyez gombra a bővítmény telepítéséhez

A megjelenő ablakból telepítsd a QuakeLivePlugin.xpi bővítményt.
A bővítmény telepítése
A bővítmény telepítése

Majd indítsd újra a Firefoxot.
A telepítés után újraindítás következik
A telepítés után újraindítás következik

Ezután a Quake Live weboldalán, bejelentkezés után már a képen látható oldalt kell látnod.
tvárd meg, míg minden letöltődik
várd meg, míg minden letöltődik

Ha minden letöltődött, már indíthatod is a játékot.
Megjegyzés:
A játék az ALT + ENTER billentyűkkel, vagy a beállításokból teljes képernyőre is kirakható, így észre sem lehet venni, hogy egy böngészőből játszunk.
Sok sikert és jó szórakozást!
Végül íme egy nem hivatalos trailer a játékról:
Quake Live unofficial trailer

4 thoughts on “Quake Live telepítése Linuxra

  1. Arra van valahogy lehetőség, hogy ha kiválasztott az ember egy szervert, akkor a loading idejéig ne lopja a kurzort a játék?

  2. Nekem hidd el nekem lopja, különben nem kérdezném. Ha kiválasztok egy szervert akkor a loading alatt és játék alatt lopja. Egyedül ha már betöltötte a pályát és nyomsz egy esc-t akkor nem lopja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .