Stream-elési lehetőségek PC-n (2. rész)

Az előző részben megnéztük, hogy milyen alapvető lehetőségeink vannak játékmenetünk stream-elésére PC-n a Steam és az Nvidia Geforce Experience segítségével. Ezek rendkívül jó és praktikus módot biztosítanak az alapvető stream igények kielégítésére.
Ha AMD kártyával rendelkezünk, akkor a Geforce Experience-hez hasonló szoftverrel, a ReLive-al dolgozhatunk. A Geforce-hoz hasonlóan ez a szoftver is képes közvetlenül Twitch-re, Facebook Live-ra, YouTube Live-ra, Microsoft Mixer-re, Sina Weibo-ra és STAGE TEN-re is stream-elni, így elérhetünk nagyobb közönségeket is, mintha csak a Steam platformot használnánk például. A ReLive hasonlóan jó munkát végez, mint az Nvidia Experience, és ebben az esetben sincs szükségünk egyéb szoftverre, hiszen videókártyánkkal érkezik ez a szolgáltatás is. De mi a helyzet a 3. fél által gyártott szoftverekkel?

Battle.net Facebook-ra
A Blizzard Battle.net felületében található egy beépített stream-elési funkció, azonban ez csak Facebook Live-ra tud adást közvetíteni, Twitch-re sajnos nem. Segítségével azonban olyan játékok gameplay-ét tudjuk praktikusan közvetíteni, mint az Overwatch, Hearthstone, Starcraft II, Diablo III, Heroes of the Storm, és a World of Warcraft. Az aktiváláshoz a Battle.net felület jobb felső sarkában található kamera ikonra kell kattintani, majd Facebook profilunkkal be kell jelentkezni, ezután pedig a játékban egy előre megadott billentyűkombináció segítségével megkezdhető a stream.

Windows 10 Broadcasting a Microsoft Mixer-hez
A Windows 10 eleve rendelkezik egy beépített stream-elési lehetőséggel de ez csak a Microsoft Mixer platformra képes közvetíteni. Ez a szoftver része a Game Bar-nak és tulajdonképpen bárhol működik, így használata is praktikus, hiszen csak egy Microsoft fiók kell hozzá. Nézőközönsége azonban jóval alacsonyabb, mint például a Twitch-é, tehát komoly following-ot nehéz összehozni vele.

OBS, a broadcasting királya
Sokan az OBS-t, avagy Open Broadcasting Software-t tartják a legjobb stream szoftvernek, mivel bármilyen platformra stream-elhetünk vele az előbb említettekből, ráadásul rengeteg extra lehetőségünk van, mely az előbbieknél nem adott. A program nagymértékben testreszabható és olyan funkciók is vannak benne, mint például egyedi áttűnések, változatos overlay lehetőségek, becsatolható tartalom több forrásból és rengeteg egyéb. Ha komolyan gondoljuk a stream-elést, akkor az OBS az ideális választás, azonban, ha valami kezdőbbet keresünk, akkor a korábban említett opciók jók az alapok eltanulására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .