Tegyük könnyebbé mindennapjainkat ezzel az 5 Mac-es alkalmazással!

A Mac OSX-re tervezett alkalmazások sajnos nem mindig kapnak akkora figyelmet, mint az iOS-ra készültek, azonban van pár olyan alkalmazás, mely nagymértékben megkönnyítheti életünket, ha iMac-et, Macbook-ot vagy egyéb Mac-es gépet használunk otthon vagy munkahelyünkön. Az alább található 5 alkalmazás rendkívül hasznos, ha hatékonyabb módszert keresünk fájlok megosztására és rendszerezésére, mint amit az operációs rendszerrel érkező lehetőségek nyújtanak.

Unclutter: Ahogy a neve is mutatja, ez az alkalmazás arra lett tervezve, hogy kicsit szebbé, rendezettebbé tegye asztali környezetünket, avagy arra, hogy kicsit ’összetakarítson’. Az alkalmazás eltárol jegyzetfájlokat, fájlokat és mindent, amit a vágólapra másolunk. Az asztalon található minden dolgot behúzhatunk az Unclutter-be, hogy az szépen rendezze azokat, ezen felül pedig az összes ideiglenes fájlok is elérhetők az alkalmazáson belül.
DeskCover: Ha gyakran dolgozunk több ablakban egyszerre és nem szeretjük a figyelemelterelő dolgokat, akkor ez az ingyenes alkalmazás hasznos addíció lehet munkánkhoz. A szoftver automatikusan kiemeli az éppen aktív alkalmazás ablakot, míg elsötétít minden mást a háttérben, így létrehozva egy fókuszált, célorientált munkakörnyezetet. Plusz elrejthetünk mindent az asztalon 1 gombnyomás segítségével!

Dropzone 3: A Dropzone hatékonyabbá teszi a fájlok megosztását, mozgatását azáltal, hogy beállíthatóvá tesz egyedi, előre definiált gesztikumokat és akciókat, melyek által egyszerű drag and drop módon mozgathatunk fájlokat gépünkön, csak hatékonyabban a megszokottnál. Egyszerűen csak be kell húznunk egy alkalmazást a Dropzone-ba, ezután pedig 1 kattintás segítségével megoszthatjuk közösségi oldalakra, másolhatjuk, AirDrop-olhatjuk és még sok egyebet csinálhatunk vele!
Bartender 3: A Bartender 3 egy igen népszerű alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy átrendezzünk és elrejtsünk bizonyos ikonokat a Mac alsó menü szekciójában. A leggyakrabban használt alkalmazásokat előre középre helyezhetjük, míg a kevésbé szükségeseket elérhetjük a Bartender ikonjára kattintva, így helyet is spórolunk és nem kell folyton az ikonok között keresgélni.
Magnet: Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy átrendezzük minden megnyitott alkalmazásunk ablakát egy magunk által kialakított rendszerbe, így létrehozva egy rendezett, tiszta Mac-es asztali környezetet. Azért hívják Magnet-nek, mert az applikációk ablakai pont be fognak ’pöcceni’ a megfelelő helyre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .