Teszt Elek esete a Gmail címlistával és a Google naptárral

Ha Teszt Elek ráérzett az Evolution ízére, szükségszerűen eszébe jut majd, hogy szeretné  a webes felületen könnyen elérhető címjegyzékét a levelező kliensben is használni. Teszt Elek feje sem káptalan és nem szeret a beérkezett levelek között keresgélni e-mail címek után. Szeretné, ha ott lennének kéznél, előugranának, ha épp szükség van rájuk.

Az Evolution-t megnyitva a Névjegyek nézetben válasszuk az Új Címjegyzék lehetőségét.

Új névjegyzék
Új címjegyzék

A felugró ablakból válasszuk ki a Google címjegyzéket.
Google címjegyzék
Google címjegyzék

Ezt követően találjunk ki egy jó nevet a jegyzéknek, jobb híján legyen tesztelek. Válasszuk alapértelmezettnek, majd adjuk meg a felhasználónevet. A frissítések gyakoriságát is itt szabhatjuk meg. A címjegyzék tartalmáról akkor érdemes helyi másolatot készíteni, ha akkor is látni szeretnénk a címjegyzék tartalmát, mikor épp nincs internetes kapcsolatunk. (Ez notórius sóvárgóknak kitűnő választás. Flegmatikusok inkább igyanak egy kávét, míg újra lesz kapcsolatuk.)
Google címjegyzék
Google címjegyzék

Az Evolution az első adandó alkalommal rá fog kérdezni a jelszavunkra, amit érdemes megjegyeztetni vele, hacsak nem akarjuk minden alkalommal újra beírni. Szerintem Teszt Elek rábízza.
Jelszó megadása
Jelszó megadása

Ettől kezdve Teszt Elek vígan használhatja a Gmail címlistáját, ahonnan bármikor betöltheti Száj Bertalan vagy Darabos Barna címét.
Tesztelek szegényes címlistája
Tesztelek szegényes címlistája

Ahhoz, hogy a címzett beírása közben az Evolution felkínálja a lehetőségeket, ezt külön be kell állítani a levelezés beállításainál.
Miután ennyire ügyesen sikerült az első lépés, Teszt Elek vérszemet kap (a mikulástól ajándékba) és a naptárak közé is szeretné behívni a Google naptár bejegyzéseit, mi több, szeretné innen szerkeszteni is a bejegyzéseket . Ez szinte eltéveszthetetlenül könnyen fog menni.
Válasszuk ki a Naptárak nézetben az Új naptár lehetőségét.
Új naptár
Új naptár

A felugró ablakban válasszuk a Google típust, adjunk neki egy nevet (pl. tesztelek), írjuk be a felhasználónevet, állítsuk be a frissítés gyakoriságát és döntsünk az alapértelmezettség tekintetében. Teszt Elek így dönt (Elex Choice).
Új Google naptár felvétele
Új Google naptár felvétele

A fenti ablakban látható, hogy Elek több naptára közül is választhatunk, előfordulhat ugyanis, hogy nem csak egy alapnaptárat használ, hanem feliratkozott egyéb naptárakra is. A Lista letöltése gomb megnyomásával böngészhetünk a naptárai között, melyeket majd egyesével kell felvenni.
Elek névnaptára
Elek névnaptára

Mint láthatjuk Elek már nézegeti is a magyar névnapokat a naptárában. És örül…

1 thought on “Teszt Elek esete a Gmail címlistával és a Google naptárral

  1. Visszajelzés: ittahelye.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .