Új e-mail fiókok létrehozása és testreszabása Windows 10 alatt a Mail applikációval

A Windows 10 megjelenés óta igen sokakat lenyűgözött. Az egyik leghasznosabb funkciója, hogy egy beépített e-mail applikációt is tartalmaz, amely segítségével elérhetjük az összes e-mail fiókunkat, beleértve az Outlook.com, Gmail, Yahoo!és egyéb platformokat is. Mindezt egyetlen központosított interfészen keresztül megtehetjük, ami igen hasznos és praktikus.
win10-email1
A Mail konfigurálása külső fiókkal
 
A Windows 10 ’Mail’ alkalmazása támogatja a legtöbb jól ismert e-mail platformot, mint például az Outlook, Exchange, Gmail, Yahoo! Mail, iCloud és sok mást is, amely támogatja a POP vagy IMAP protokollokat.
win10-email2
Először is kattintsunk a Start menüben a Mail (Posta) csempére, majd kattintsunk a ’’getstarted’’ gombra! Ha be vagyunk jelentkezve Microsoft fiókunkba, akkor az alkalmazás már alapértelmezett módon tartalmazza az Outlook e-mail címünket a listában. Ha másikat szeretnénk hozzáadni, akkor egyszerűen kattintsunk az ’’add account’’ (fiók hozzáadása) gombra!
win10-email3
A “Choose an account” (fiók kiválasztása) ablak fok megjelenni, ahol kiválaszthatjuk kívánt címünket. A Mail applikáció már eleve rendelkezik egy listával a legnépszerűbb e-mail szolgáltatókról, így, ha látjuk ebben a miénket, akkor egyszerűen csak ki kell azt választanunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csak követnünk kell a képernyőn felugró utasításokat. Ha mindent jól csináltunk, akkor a folyamat végeztével egyből az adott fiókba fogunk érkezni, ahol már meg is tekinthetjük leveleinket. Ha több fiókot is hozzáadtunk a Mail applikációhoz, akkor a fiókok menüpontban váltogathatunk közöttük kedvünkre.
win10-email4
Több fiók beérkező leveleinek összekapcsolása
 
A Mail applikációban lehetőségünk van több e-mail fiókot is összehangolni, hogy az összes beérkező leveleit egy helyen tekinthessük meg. A bal alsó sarokban található ’’Settings’’ (beállítások) gombra kattintva, majd kiválasztva a ’’ManageAccounts’’ (fiókok kezelése) opciót az utolsó előugró ablakban lesz egy olyan lehetőség, hogy ’’link inboxes’’ (beérkező üzenetek csatlakoztatása). Adjuk meg a másik e-mail címet, melynek üzeneteit kapcsolni szeretnénk jelenlegi fiókunkhoz és az új ’’inbox’’-nak adjunk is egy nevet!
win10-email5
 
Az e-Mail-mény (ha nem tetszik írd át e-mail élményre) testreszabása
 
A bal alsó sarokban a beállítások gombra kattintva sok egyéb dolgot is módosíthatunk a Mail applikáción belül. Vannak fiók-specifikus beállítások és olyan beállítások, amelyek minden fiókra érvényesek lesznek. Az utóbbiak változtatása kihat a teljes Mail applikáció jellegére.
win10-email6
A személyre szabás menüpontban egyedi témákat specifikálhatunk, több, mint 10 különböző szín közül is választhatunk.
win10-email7
Beállíthatunk fényesebb, sötétebb témákat is és úgy is beállíthatjuk ezeket, hogy az egész ablakot eltakarja vagy csak egy részét. Igen sok lehetőségünk van, ami azt jelenti, hogy mindenki olyanná alakíthatja a Mail alkalmazást, amilyenre csak szeretné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .