Videó beállítása háttérként Ubuntura

Ha meguntuk, hogy Ubuntunkon a háttérképünk egy állókép, akkor bátran cseréljünk. Egy ügyes program segítségével akár videót is használhatunk háttérnek. Ehhez szükségünk lesz az a-desk nevű programra.
Ez viszont még nem teljesen elég, a program működéséhez szükség van az zenity, mplayer, unrar valamint rar csomagokra. Ezeket telepítsük a Synaptic segítségével, vagy Terminálból a következő paranccsal:
sudo apt-get install zenity mplayer unrar rar
Majd töltsük le az a-desk programot, csomagoljuk ki egy általunk tetszőleges helyre. Utána lépjünk be az a-desk könyvtárba.


 
Telepítsük az xwinwrap64.deb és a xwinwrapcvs.deb csomagokat, – egy dupla kattintással tehetjük meg – az a-desk könyvtárból.
Utána nincs más dolgunk, mint telepíteni az a-desk programot, az a-desk.installer-re kattintva. Válasszuk ki a rendszerünknek, és a nyelvnek megfelelő lehetőséget.

 
 
Amikor a telepítés véget ért, a programot el is indíthatjuk, úgy, hogy jobb klikkel az asztalra klikkelünk és a menüből egyszerűen kiválasztjuk a Scriptek>> a-desk parancsot.

 
 
 
 
 
 
 
Most már tetszőlegesen kiválaszthatjuk azt a videó fájlt, amit háttérként látni szeretnénk.
És a végeredmény:

3 thoughts on “Videó beállítása háttérként Ubuntura

  1. Ezt már egészen régóta meg lehet csinálni, az mplayer ‘-rootwin’ kapcsolója éppen ezt csinálja. Ezt még 2005-2006 körül a gdm-mel is megcsináltam (márhogy a háttere egy „film” volt).

  2. Visszajelzés: Widgetek » Post Topic » Videó beállítása háttérként Ubuntura » Widgetek
  3. Mi lett az oldallal? Most jött két év után 3 írás. Régen voltak cikkek.
    De azért örülök hogy kezd feléledni az oldal.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .