Videó konvertálása MP3-ba gyorsan és egyszerűen

videó konvertálása mp3-ba

Ha nem szeretnénk az internet lefedettségtől függeni, akkor lehetséges opcióként ismerkedjünk meg azzal, hogy miként lehetséges videó konvertálása MP3-ba. Mert ezzel akár egy egészen egyedi lejátszási listát állíthatunk össze a YouTube-on található zenékből.

Videó konvertálása MP3-ba praktikus megoldás

Mert manapság már a streaming szolgáltatók világát éljük, amikor mindenért csak elő kell fizetnünk, majd korlátlanul hozzáférhetünk a különböző adatbázisokban rejlő ínyencségekhez. Hol vannak már a régi szép idők, amikor az MP3 lejátszónkra, telefonunkra másolgattuk korlátozott mennyiségben a kedvenc számainkat.

Sőt, manapság már az is gondot jelenthet, hogy miként szerezzük be ezeket a tartalmakat úgy, hogy tárolva maradjanak az eszközeinken. A régi jól bevált módszer még mindig tökéletes ebből a szempontból.

 

Ha olyan helyen vagyunk kénytelenek tartózkodni, vagy átutazni, ahol nem elérhető az internet és nem működik a Spotify vagy az Apple Music, akkor csak fel kell csapnunk a telefonon található előretelepített zenelejátszót és már szólhatnak is a kedvenceink.

Egyszerűen hangzik, viszont ez már egy kicsit munkaigényesebb feladat, mivel előre kell gondolkodnunk. Még indulás előtt érdemes használni egy olyan szoftvert, amivel lehetséges a videók konvertálása MP3-ba.

Biztonságos egy videó konvertálása MP3-ba?

Ha sikerült beszerezni az ehhez megfelelő szoftvert, akkor igen. Viszont keresgélés közben feltűnő lehet, hogy rengeteg weboldal kínál ilyen típusú szolgáltatást, teljesen „ingyenesen“.

videó konvertálás mp3-ba

Ám nem minden arany, ami fénylik, mert sokszor a korrektnek tűnő szolgáltatásokért is a legjobb esetben az adatainkkal fizetünk. Különféle felugró hirdetések, vírusok és egyéb kellemetlen dolgok lephetik el a számítógépünket.

A bankkártyaadatainkat semmiképp ne adjuk meg semmilyen kétes eredetű weboldalon bármilyen kedvező ígéretekkel is kecsegtet a videó konvertálása MP3-ba terén. Ezért biztos, ami biztos alapon győződjünk meg arról, hogy van-e aktualizált vírusírtó a gépünkön mielőtt belevágunk.

Mi a videó konvertálása MP3-ba kulcsa?

Helyette választhatunk egy egészen ügyes szoftvert, ami ingyenesen letölthető és kipróbálható. A UkeySoft Video Converter számos lehetőséget kínál a médiafájlok átalakítása terén és ez alól nem kivétel a videó konvertálása MP3-ba történő lehetőség sem.

Nagyon sokféle bemeneti video formátumot támogat. A bemeneti formátum mindig az az eredeti fájl, forrás, amit szeretnénk átalakítani. A kimeneti forrásokból sincs hiány. Ezek pedig azokat a lehetőségeket, formátumokat jelentik, amivé szeretnénk átalakítani az adott tartalmat. Ez lehet többek között, WMA, M4R, FLAC, WAV és természetesen MP3-om is.

Nehéz a videó konvertálása MP3-ba?

A fent említett szoftverrel végtelenül egyszerű. Csupán ki kell választani azokat a videókat, amiknek szeretnénk kinyerni a hangsávját MP3 formátumban. A hozzáadást követően ezeket egyenként beolvassa a szoftver. Majd megjelennek a különböző lehetőségek, ahol csak ki kell választanunk, hogy mivé szeretnénk konvertálni az adott fájlt, ami ez esetben az MP3.

konvertálás mp3-ba

Ezt követően további finomhangolás következik, ahol többek között a hangminőséget is szabadon ki lehet választani. Nem csak videót alakíthatunk hanggá, hanem konvertálhatjuk az eredeti video formátumot is más video formátummá.

Mivel ezek a videok gyakran tartalmaznak plusz részeket is, párbeszédet, intro-t, outro-t stb, amire nekünk egy zeneszám esetében nincs szükségünk, ezért egy csúszka segítségével kijelölhető a konvertálni kívánt szegmens.

Így pontosan azt alakítja MP3 formátummá a szoftver, amire szükségünk van. Ezt követően a fájl mentésre kerül a kiválasztott mappába, ahol minden átalakított fájlt megtalálhatunk. Ezeket pedig tetszőlegesen lejátszhatjuk a különböző eszközeinken. Így már nincs akadálya annak, hogy a kedvenc filmzenénk, előadónk, albumunk mindenhol meghallgatható legyen internetlefedettségtől függetlenül.

Nem csak PC-n és Mac-en lehetséges a videó konvertálása MP3-ba

Hanem elérhető Androidra és iOS-ra egyaránt. Ezáltal megspórolhatunk egy plusz lépést, hiszen konvertálás után nem kell az új MP3 fájlokat átmásolni a hordozható eszközeinkre, hiszen azokon alapból elvégezhető ez a művelet. A program ugyanúgy letölthető az alkalmazásáruházakból, mint bármely másik.

Azt viszont ne feledjük, hogy bizonyos tartalmak licensz alatt állhatnak, tehát az engedély nélküli forgalmazásuk, másolgatásuk bírságot vonhat maga után. Ezért nem árt tájékozódni arról, hogy a kiválasztott videó konvertálása MP3-ba nem megy szembe semmilyen előírással.

Másfelől ezzel a megoldással egy egészen egyedi gyűjtemény alakítható ki, akár olyan tartalommal teletűzdelve, amiből bizonyos részek idővel a feledés homályába veszhetnek. Hiszen semmi sem garantálja azt, hogy ami ma még igénybe vehető valamelyik streaming szolgáltató végtelennek tűnő adattárából, az évek múltán is fellelhető lesz.

Végső soron a videó konvertálása MP3-ba nem igényel különösebb informatikai felkészültséget. Egy átlagfelhasználó, aki gond nélkül elnavigál a számítógépén, bizonyára ezzel a feladattal is könnyedén képes lesz megbirkózni, minden nehézség nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .