Virtuális gép telepítése Ubuntura

Az Ubuntu csomagkezelőjéből elérhető egy VirtualBox nevű alkalmazás, amivel virtuális gépet tudunk létrehozni Ubuntuval meghajtott számítógépünkön, így egyszerűen tudunk telepíteni Windows, vagy akár másik Linux rendszereket is tesztelésre.

Egyesek szerint ennél van egy sokkal jobb program a VMWare Workstation. Ez egy fizetős alkalmazás, de ha már megvettük akkor kapunk hozzá ingyenes supportot is, kizárólag angol nyelven. Most az fogom bemutatni, hogy lehet a megkapott programot telepíteni és beállítani, úgy, hogy egy Virtuális Windows XP fusson el rajta. Ehhez természetesen rendelkeznünk kell egy Windows XP licensel is.
Rendelkezünk egy *.bundle fájllal. Ezt kell telepítenünk. Indítsunk egy terminált lépjünk abba a mappába, ahol a .bundle fájl található és írjuk be a következőt:

sudo sh fajlnev.bundle

Ezzel egyszerűen csak sudo joggal futtatjuk a fájlt. A terminál kérni fogja a jelszavunkat és miután megadtunk megjelenik a VMware telepítője.

VMWare telepítő
VMWare telepítő

Fogadjuk el a license-t és kattintsuk a Next gombra. Ekkor a telepítő kérni fogja az Eclipse (Bővebben) elérési útvonalát, ha nem használunk ilyen keretrendszert, akkor hagyjuk üresen a mezőt és kattintsunk a Next gombra.
Eclipse elérési útja
Eclipse elérési útja

Most már készen áll a telepítésre, kattintsunk az Install gombra.
Telepítésre készenáll
Telepítésre készenáll

Fájlok másolása...
Fájlok másolása...

Kész a telepítés
Kész a telepítés

Most már kész a telepítés. A program indítható is az Alkalmazások->Rendszereszközök->VMware Workstation helyen.

5 thoughts on “Virtuális gép telepítése Ubuntura

 1. Visszajelzés: ittahelye.hu
 2. A VMware Player 3-assal (Ami ingyenes) már szintén lehet létrehozni virtuális gépet

 3. kunci!
  A szerzőt idézem:
  „Az Ubuntu csomagkezelőjéből elérhető egy VirtualBox nevű alkalmazás, amivel virtuális gépet tudunk létrehozni Ubuntuval meghajtott számítógépünkön, így egyszerűen tudunk telepíteni Windows, vagy akár másik Linux rendszereket is tesztelésre.
  Egyesek szerint ennél van egy sokkal jobb program a VMWare Workstation.”
  A cikk elején írja, hogy az Ubuntu tárolóban elérhető a Virtualbox, de van egy másik virtualizációs program is a VMWare. Ezt mutatja be, illetve a telepítését.

 4. Ked[re=7312]ssh[/re]: Kedves ssh!
  Igen, én is tudok olvasni. Csak szerintem teljesen mindegy, hogy mi érhető el a csomagban ha nem azzal hanem a VMWare -rel foglalkozunk. Vagy a cikk címe lehetne egyértelműbb: VMware Workstation telepítése Ubuntura. Persze lehet, hogy csak nálam támadt némi zűrzavar az első bekezdések alapján. Sorry!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .