Vista kinézetű Firefox 3, XP alatt

A Firefox 3 Windows XP alatt többszínű gombokat használ, míg Windows Vista alatt, egyszínű, a kék árnyalatában pompázó gombokat kapunk. Ha a Vista stílusú Firefox jobban tetszik, azonban mégis Windows XP-t kell használnod, akkor pár lépéssel új kinézetet varázsolhatsz kedvenc böngésződnek.
Ehhez a művelethez rendszergazdai jogosultságok kellenek (vagy minimum az, hogy a Program Files mappába írhassunk)!
Lehetséges lenne a Vistás kinézetet egy megfelelő Téma telepítésével elérni, azonban ez erőforrás pazarlás, valamint nem biztos, hogyy a téma írója frissíti a témáját. Azonban a Firefox Windows verziója tartalmazza mind a Vista, mind az XP kinézetet, így egyszerűen lehet köztük váltani.

Firefox 3 Windows XP alatt, klasszikus kinézettel
Firefox 3 Windows XP alatt, klasszikus kinézettel...

Először töltsük le ezt fájlt (Firefox3WindowsThemes.zip), majd csomadoljuk ki egy tetszőleges helyre. Ebben a zip fájlban megtalálható az Aero mappában a Vista kinézet, míg az XP mappában az XP kinézet használatához szükséges classic.manifest fájl.
\Strata\Aero, benne a Vista kinézethez szükséges fájl
StrataAero, benne a Vista kinézethez szükséges fájl

A megfelelő téma használatához nem kell mást tenni, mint a classic.manifest fájlt, a %programfiles%\Mozilla Firefox\chrome mappába másolni.
Írjuk be a Start Menü, Futtatásba a fenti elérési utat, így megnyílik a Sajátgépben a mappa
Start Menü, Futtatás
Start Menü, Futtatás

Majd ide illesszük be az új classic.manifest fájlt. Azonban előtte nevezzük át az eredeti fájlt, hogy később vissza tudjuk állítani. Ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a fájlra, majd Átnevezés, és a fájlnév végére írjuk be, hogy .bak, így a teljes fájlneve classic.manifest.bak lesz.
chrome mappa
C:Program FilesMozilla Firefoxchrome

Indítsuk el a Firefoxot, és élvezzük az új kinézetet 🙂
És az új kinézet...
...és az új kinézet

1 thought on “Vista kinézetű Firefox 3, XP alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .