Vista telepítése pendriveról

Windows Vista esetén lehetőség van a rendszert pendriveról is telepíteni. Hogy ez miért jó? Megfelelő pendrive esetén gyorsabb lehet a telepítés mind ha DVD-ről telepítenénk. Azonban ehhez a számítógép hardverének is megfelelőnek kell lennie, USB 2.0-s portokkal.
Minél jobb (gyorsabb) a pendrive, annál jobb eredményt érhetünk el. Érdemes „ReadyBoost” jelölésű pendriveot keresni.

Indítsuk el a parancssort, amit vagy a Start menü > Programok > Kellékekből tehetünk meg, vagy pedig a Futtatásba írjuk be, hogy cmd
Először a pendriveot megparticionáljuk, majd felmásoljuk rá a Vista telepítő állományait.
Inditsuk el a partícionáló programot (diskpart)

diskpart

Keressük meg, hogy melyik meghajtó a pendriveunk

list disk

Ha megvan melyik az, válasszuk ki. Jelen esetben az első lemez az

select disk 1
 

Töröljünk mindent róla

clean

Hozzunk létre egy elsődleges partíciót, majd válasszuk ki, tegyük aktívvá, és formázzuk meg FAT32-re

create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign

Ha kész lépjünk ki

exit

Majd tegyük be a Vista telepítő lemezt a meghajtóba, és másoljuk fel a fájlokat (ahol D: a DVD meghajtó, és E: a pendrive, ha a saját gépünkön más, akkor módosítsuk)

xcopy d:\*.* /s/e/f e:\

5 thoughts on “Vista telepítése pendriveról

  1. Mivel így egyszerűbb, gyorsabb. De nem lehet mindent megoldani Windowsnál sem GUI-n, sőt. Az új termékekben nagyon sok mindent csak parancssorban lehet megoldani.

  2. nekem nem adja ki mikor beírom a „list disk” parancsot csak 2-t amik a winchestereim… :\ ha meg list volume-t írok be ott meg kiadja de ha megadom hogy „select volume 7” utánna akármilyen parancsot akarok (active,clean) akkor meg „A megadott lemez nem érvényes
    Nem jelölt ki lemezt.” mit tegyek
    egyébként a pendrive egy kingstone 8GB

  3. [re=10133]Fantom[/re]: Valószínű hogy az alaplaphoz vagy pendrivehoz van 1 illesztőprogramod ami megakadályozza hogy fizikai meghajtóként ismerje fel a géped az usb eszközöket.
    Én is jártam már így egyszer de csak simán eltávolítottam az illesztőprogramot és a windows saját usb meghajtóját használta azután ami már működött rendesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .