Rejtett elemek a Send To menüben

A Windowsokban ha egy fájlon vagy mappán jobb egérgombbal kattintunk, akkor a helyi menüben megjelenik a Küldés (Send To) menüpont, amiben különböző helyek ikonjai vannak, így egyszerűen odaküldhetjük a kijelölt elemeket (ami lehet egy hely, pl. a Dokumentumok, de akár program is, pl. Jegyzettömb).
Ebben a rövid leírásban bemutatom, hogy Windows 7 alatt hogyan tudjuk bővíteni a Send To menüpontot, valamint egy kis trükköt.

A trükk

Ha jobb egérgombbal kattintunk egy elemen, és bemegyünk a Send To (Küldés) menübe, akkor ilyen elemeket láthatunk benne:

Send To menü
Send To menü

Azonban ha nyomva tartjuk a SHIFT billentyűt, és úgy kattintunk jobb egérgombbal a kijelölt fájlon:
Kibővített Send To menü
Kibővített Send To menü

Send To menü bővítése

Nyissuk meg a Számítógépet (Computers), vagy egy tetszőleges mappát, majd a címsorba a következőt másoljuk (majd nyomjunk egy entert):

shell:sendto

És ebbe a mappába hozzuk létre azokat a parancsikonokat, amiket a Send To (Küldés) menüpontban szeretnénk látni.

Send To menü mappája
Send To menü mappája

4 thoughts on “Rejtett elemek a Send To menüben

  1. [re=2726]de nem adom meg:)[/re]: A rejtett elemek rész nem, viszont a bővítés megy, oda olyan parancsikont raksz be amit akarsz.

  2. Én szeretem használni a küldést funkciót, ráadásul én magáról a send to mappáról is csinálok egy parancsikont, amit beleteszek a sendto mappába, így aztán, ha létrehozok valahol egy mappáról parancsikont, ahová majd küldeni akarok, csak egy jobb klikk, küldés a sendto mappába, és így még meg sem kell nyitni :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .