Windows 7 tálca előnézeti kép kikapcsolása

Az Aero Peek egyik (már a Vistában is meglévő) szolgáltatása, hogy ha a tálcán egy program gombja fölé visszük az egeret, megjelenik egy kis előnézeti kép a program megnyitott ablakairól.
Ha esetleg valaki nem szereti ezt a funkciót, alapból csak az Aero teljes kikapcsolásával lehet letiltani, azonban helyi csoportházirenden keresztül kikapcsolhatjuk csak ezt a funkciót, anélkül, hogy az Aerot ki kéne kapcsolnunk.

Windows 7 előnézeti ablakok
Windows 7 előnézeti ablakok

A Windows 7 Start menüjének gyorskeresőjébe (vagy Futtatásba) írjuk be a következő: gpedit.msc
Ha az UAC be van kapcsolva, megerősítést kér a folytatáshoz.
gpedit.msc keresése
gpedit.msc keresése

Ezután elindul a Helyi csoportházirend szerkesztő (Local group policy editor).
Itt a bal oldali oldalsávban navigáljunk a következő helyre: Felhasználó konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Start menü és Tálca (User Configuration, Administrative Templates, Start Menu and Taskbar)
Helyi csoportházirend-szerkesztő
Helyi csoportházirend-szerkesztő

Jobb oldali listában keressük meg az A tálca miniatűrjeinek kikapcsolása (Turn off taskbar thumbnails) szavályt, majd kattintsunk rá kettőt.
Majd a megnyílló ablakban kattintsunk az Engedélyezve (Enable) rádiógombra. Kattintsunk az OK gombra a beállítás mentéséhez.
A tálca miniatűrjeinek kikapcsolása házirend
A tálca miniatűrjeinek kikapcsolása házirend

A szabály érvényesüléséhez jelentkezzünk ki, majd be.
Ha ismét be szeretnénk kapcsolni az előnézeti képet, akkor állítsuk Nincs konfigurálva (Not Configured) vagy Letiltva (Disabled) értékre a házirendet.
Windows 7 tálca kikapcsolt előnézeti képpel
Windows 7 tálca kikapcsolt előnézeti képpel

11 thoughts on “Windows 7 tálca előnézeti kép kikapcsolása

  1. Tudtam, hogy a Microsoft mindig is az egyszerű megoldások híve, na de ennyire? 🙂

  2. Nem lehet úgy, hogy a miniatűrök maradjanak, de ha egy olyan progi ikonjára kattintok, amelyikből több is fut, ne jelenjenek meg, hogy válasszak, melyik legyen, hanem az nyíljon meg, amelyiket utoljára nyitottam meg?

  3. A kód tényleg nem működik. Sőt, ez a fordító is csak egy átverés. Ő nem Larry Osterman!

  4. Jól elbeszélgetsz magaddal?
    (Flóra43=moonman=LarryOsterman egy IP, egy böngésző)

  5. charlie: Nem tudom, sikerült-e már utána nézned, de Nekem úgy tűnik, egyelőre nincs rá megoldás. Külföldi fórumokon is próbáltam, de csak a „MouseHoverTime” megnövelését olvastam, mint alternatív megoldást. Ha mégis lenne valami ötleted, örülnék, ha megosztanád majd Velem. 🙂

  6. Azt nem tudjátok, hogy lehet megoldani, hogy ha mondjuk Firefoxnál több lapom van nyitva, akkor mindet mutassa?Mert amikor felraktam első körben a Win7et,így volt,utána valamelyik frissítésnél eltűnt…:S

  7. A laptopról végleg töröltem olyan fotókat, amit utólag megbántam. Reménytelen? Nem lehet visszahozni? Picassában is szerkesztettem őket, de nincsenek meg ott sem…ha esetleg van ötlet, megköszönöm

  8. Az adatmentés lényege ha azonnal észreveszed hogy törölted akkor kell azonnal helyreállítást csinálni megfelelő programmal. Ugyanis ha nem akkor a lemez azon területe felülírodik ahol a kép volt. így ha az felülíródik akkor onnan már nem nagyon lehet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .