Windows 7 telepítése USB tárolóról

A Windows 7-et (A Vistához hasonlóan) lehetőségünk van nem csak DVD-ről, hanem bármilyen tárolóeszközről telepíteni. Ez lehet pendrive, memóriakártya, merevlemez. Csak egy fontos kikötés van, a számítógépünknek tudnia kell bootolnia erről az eszközről.

És mikor lehet ez hasznos? Például, ha olyan számítógépre akarjuk a Windows 7-et telepíteni, ahol nincs DVD olvasó. Vagy ha gyorsítani szeretnénk a telepítést.
Először is töltsük le a Windows 7 ISO lemezképét, valamint az MBRwiz nevű programot, és készítsünk elő egy legalább 4 GiBájtos pendriveot (vagy memóriakártyát).
Először meg kell formáznunk a pendriveot, ehhez kattintsunk jobb egérgombbal a Sajátgépben (Vista alatt: Számítógépben) a pendrivera, majd válasszuk a Formázás menüpontot.

Jobb egérgomb a tárolóeszközön
Jobb egérgomb a tárolóeszközön

A Formázás párbeszédablakon a fájlrendszert állítsuk át NTFS típusúra, majd kattintsunk az OK gombra a formázás elkezdéséhez.
Formázás
Formázás

Ha kész a formázás, akkor nyissunk egy Parancssort (Windows gomb+R, majd a futtatásba írjuk be: cmd). Most menjunk be abba a mappába ahová letöltöttük az MBRwiz.exe fájlt (ezt a cd parancssal tehetjük meg), majd adjuk ki a következő parancsot:

mbrwiz /list

Ennek hatására a program kilistázza az elérhető tárolókat, és azok számát (disk= sor). Keressük ki a pendriveünk számát. Majd a következő parancsot adjuk ki:

mbrwiz /disk=Z /active=Z

Ahol Z a lemezünk előbb kiírt száma.
Most szükségünk lesz a Windows 7 lemezére, ezt kiírhatjuk DVD-re, vagy akár becsatlakoztathajuk valamilyen lemezkép kepezlő programmal, pl. Demon Tools.
Adjuk ki a következő parancsot:

X:\boot\bootsect /nt60 Y:

Ahol X: a Windows 7 meghajtója, míg az Y: a pendrive meghajtó betűjele.
Majd másoljuk át a Windows 7 lemezről az összes fájlt a pendrivera.
Most már csak azon a számítógépen ahol a Windows 7-et szeretnénk telepíteni, állítsuk be a BIOS-ba, hogy a pendriveról induljon el.

203 thoughts on “Windows 7 telepítése USB tárolóról

 1. Hi!
  ‘mbrwiz /disk=Z /active=Z’ >> Nem megy Windows Vistán vagy 7-en!
  ‘X:\boot\bootsect /nt60 Y:’ >> Nem megy Windows XP-n!
  Most hogyan tovább?
  Gondolom a legtöbb embernél nincs otthon két gép, amin az egyiken van Vista a másikon meg XP, hogy ezt a problémát megoldja!
  Thx.

 2. Hello
  Lenne nekem is egy problémám, amikor beírom hogy mbrwiz /list azt dobja vissza hogy error 23: -no disk identifield, or insufficient user privileges, tudtok erre valamit mondani 😀 ?
  Ja és jelenleg vista van a gépemen, ha ez fontos lenne..
  Köszönöm!

 3. Próbáld azt, hogy rendszergazdai jogokkal indítod a parancssort (start menübe beírod cmd, majd jobbegérgomb és futtatás rgazdaként)

 4. Helló!
  Nekem csak annyi lenne a gondom hogy NTFS fájlrendszert nem tudok választani formázáskor! 🙂 Csak FAT32 van 🙁
  Erre van-e ötletetek?
  A Pendrive egy Kingston 4 gigás jószág
  Egyébként végigcsináltam a parancssort, mindent elfogadott aktiválva stb. rámásoltam a Windows 7-et, de a gép induláskor nem látja a boot állományt, csak a pendrive-ot.
  Jelenleg xp sp2-őm van.
  Köszi!

 5. [re=2797]Vik[/re]: Nem, Windows XP-t csak optikai meghajtóról lehet telepíteni, vagy hálózaton keresztül, szerverrel.

 6. Hali,
  Én Vista-ról pórbálom megcsinálni, de nem nagyon jön össze. Nem találom a pendrive-om számát.:S Addig a lépésig minden ment de ott elakadtam. vhogy segítsetek? Úgy is működik ha egyszerüen megnyitom a window7-et daemon tools-al és rámásolom a pendriveomra?

 7. Én is megcsináltam ezeket a lépéseket minden frankon ment , csak egy baj van amikor bekapcsolom a gépet nyomom az F12 billentyűt előjön a boot menü kiválasztom hogy USB HDD-ről
  (Kingston pendrive) induljon el a telepítés entert nyomok és ennyi,nem történik semmi elindul a windows ahogy szokott!! Mi lehet a gond?
  Gigabyte EP35-DS3 alaplapom van.
  Charlie valami tipp ?

 8. [re=3137]Roli[/re]: nem tud elindulni a pendriveról. ha mindent jól végigcsinaltal, akkor olyan gond lehet, hogy vannak pendriveok amikkel képtelenség rendszert indítani.

 9. [re=3139]Roli[/re]: pont ilyen volt nekem is, amivel nem ment (bár, én először géphibára gyanakodtam, viszont kipróbáltam más gépen és ott se ment).
  viszont a zöld 2 gigással már ment.

 10. [re=3140]charlie[/re]: Hát akkor nincs mese vennem kell más típust de vajon milyet? A zöld 2Gb-ra meg nem fér rá az x64 telepítő készlet ez a lehetőség kilőve:(

 11. Én egy Server 2003-at szeretnék USB-re kirakni, de a boot rész kirakésa nem sikerül semmivel.
  ” A rendszer nem találja a megadott elérési utat”
  Akár felcsatolt ISO, Akár berakott telepítőlemez használatával próbálkozom.
  Zöld 2 gigás Kingston Datatravel a kütyü és eddig minden bootolt róla.
  Itt inkább a Server 2003 boot része játszik be. Ott található egy „BootCatalog.cat” és „MagicISO Boot Record.img” az IsoBuster szerint.
  Erre valami megoldás?

 12. [re=3202]Kicsi[/re]: USB-ről csak Vista vagy újabb rendszert lehet telepíteni. 2003-at nem.

 13. [re=3218]BlueGold[/re]: Ez valami 3rd party megoldás. Hivatalosan nem támogatott, kérdéses, hogy az EULA megengedi egyáltalán ezt.

 14. XP-t már sikerült USB meghajtóra telepíteni is! Hátránya, hogy csak azon a gépen, és abba a portba dugva a kütyüt működik a rendszer. Tehát nem hordozható. Igaz egy picit bele kell nyúlni a telepítőbe, hogy az USB kezelés a célnak megfelelő legyen. A művelethez szövegszerkesztő kell, semmi komoly hack tevékenység.
  Egyes források szerint, az itt ismertetetthez hasonló eljárás működik XP-vel is! A hogyan-on is található rá utalás.
  Nagy kár, hogy a Server 2003-at nem lehet rávenni az USB-ről való telepítésre. Két hét mulva kell telepíteni három új gépre és egyben sincs ODD. Az egyszem külső így korlátozza a lehetőséget, még USB eszközről mehetett volna egyszerre minhárom. Igaz, csak azért kértek meg segíteni, hogy a rabszolgamunkát elvégezzem.
  Xp-nél működöképes, hogy egy bootolható fat32 meghajtóra felmásolt telepítőről lehetet indítani a telepítést. Ez sem működik a 2003-nál?

 15. [re=3239]Kicsi[/re]: Ami XP-vel megy, az elvileg megy 2003-al is. Vagy telepítsd hálózatról. Az támogatott (amúgy ha a program belenyúl a telepítőbe, akkor azzal sérti az EULA-t, tehát céges környezetbe csak csínján vele)

 16. Azt csak otthon kíváncsiságból próbáltam ki! Mondjuk gyorsabban indult mint a bartpe cds win. De hagytam, hogy frissítse megát SP3-ra és utánna nem ment. Azóta meg nem volt kedvem szórakozni vele.
  A hálózati telepítés már bennem is felmerült, de mikor megjön a három szervergép a régi Server 2000-est elviszik. Így van is hálózat meg nincs is. Végül is nem olyan nagy dolog felrakni egymás utánn háromszor a rendszert. A többit már a rendszergazda csinálja. Szegénynek lessz dolga, péntek délután kezdhetünk és hétfőn reggel dolgozni szeretnének.

 17. Ha a mbrwiz /disk=Z /active=Z parancs után nem engedi aktivvá tenni a pendrive partíciót (error 64: invalid paraméter)akkor hogyan tovább? 8gb kingmax

 18. a Z=Z: vagy Z=3 vagyis a meghajtó betűjele vagy az id száma lennel?
  mbrwiz /list
  Itt megkeresed a pendrivot és a hozzátartozó szám lessz a Z helyére írva!
  „Ahol Z a lemezünk előbb kiírt száma.”

 19. Természetesen a „z” helyére a meghajtó számát írtam, de mégsem engedte aktívvá tenni a partíciót.

 20. Elek: active-hez nem a meghajtó száma kell, hanem 0 vagy 1. ha 1, akkor bootolhatóvá teszi a partíciót, ha 0, akkor ellenkezőleg

 21. Megcsináltam mindent. Minden renden lefutott, de bootolni az istennek nem akar. PenDrive nem jó??
  Kingston DT100/8GB

 22. hi all
  azt szeretném kérdezni hogy mit kell biosba belítani hogy pendrive-rol tudjak bootolni?
  valaszokat köszönöm

 23. és 64bite wint hogy tudok pendrivera rakni? a bootsect-e nem indu 32 bites win alatt, ergo az uccsó parancs nem működik.

 24. [re=4584]oooobi[/re]: Csak 64 bites Windows alól megy. Viszont talán ha a 32 bites bootszektorát rakod, abból elvileg nem lesz baj (itt még nem számítanak a bitek, a boot szektor csak a rendszer elindulásáért felelős).
  Ha nincsen 32 bitesed szólj, és töltök fel.

 25. Lehet h tényleg ugyan az mint a 32bitesé, ez eszembe se jutott, összehasonlíthattam volna a filokat, na mindegy végül úgy oldottam meg h a boot könyvtárt felraktam a gépre és a bootsectet meg kicseréltem 32 bitesre, azóta is minden okés a winnel.

 26. Nagyon jó kis program és a leírtak alapján tökéletessen működik a dolog.Én a 4gb-os pendrive-ot helyetesitettem a 4gb-os memory stick duo kártyámmal amit a telefonról, annak az adatkebélének a gépbe csatlakoztatásával oldottam meg. Tökéletsen működik, és fel is telepítettem a W7-et az amilo minimre!Köszönöm az ötletet, érdemes volt keresni a neten!

 27. Hello nekem olyan problémám lenne hogy egy 32 bites Xp-n szeretnék egy 64-bites Win 7 et felkarcolni usb-re, de a bootsect szájonvág hogy nem win32 alkalmazás. Mitlehet tenni? Egy 32 bites win 7 bootsect je is megteszi?

 28. Oh sorry látom korábban is kérdezték.
  Charlie engem érdekelne ha még áll az ájánlat feltöltésre.
  előre is köszi

 29. Szia Charlie!
  Elolvastam a hozzászólásaid.
  Ilyen minimális hozzáértéssel nem kellene az észt osztanod,
  szerencsétlen laikusokat hülyítened.
  Gondolkodj….

 30. Sumsera de az se semmi hogy már az 6. hozászolásod van ennél a cikknél egyhuzamban és nem tudod egybe beleírni. Na ez a nemsemmi.
  GONDOLKOZZ !

 31. [re=6125]kismaxi[/re]: copy paranccsal. Egy fájl:

  copy c:\itt\a\fajl.txt e:\ide\akarom

  egész mappát

  copy c:\ezt\másolod\*.* e:\ide\akarod\*.*

  De ha kiadod ezt a parancsot kapsz leírást:

  copy /?

  DOS parancsokat nézd meg bővebb infoért.

 32. hAli! kérdésem az lenne, hogy osx-et is lehet ilyen modon pendrivera masolni, h bebootoljon rola?:) üdv

 33. igen, mac osx-re gondolok, de nem az a kerdes, hogy hogyan tudok telepiteni pendrivera, hanem hogyan tudom a telepitö cd-t ravarazsolni a pendrivera, ha pl oan notira akarom telepiteni, amibe nincs belsö optikai meghajto, külsö meg nem all rendelkezesre. szoval az img filet akarom ravarazsolni a pendrivera, hogy még bootoljon is rola, és telepiteni is tudjam. 🙂

 34. [re=6165]beci[/re]: hát, mivel mac gépekhez nem értek, nem mac gépre Mac OS-t meg nem szabad telepíteni… Szerintem nézz körül a macintosh fórumon.

 35. Üdv!
  Köszi a leírást hasznos volt, de windows 7 alatt ez a parancs: „mbrwiz /disk=Z /active=Z” úgy néz ki, hogy

  mbrwiz /disk=Z /active=1

  ahol Z a pendrive disk sorszáma.
  Gondoltam leírom, nehogy más is belefusson.
  Rocky

 36. Nektek engedte másolni? nekem azt mondta, h nem írható a [pendrive]:\fajl.txt (minden filera ezt mondta, pedig rendsz.gazd jogok megvoltak

 37. [re=6418]Barnabás[/re]: persze, azzal is megy, feltéve az alaplapod tud olyanról bootolni.

 38. [re=6419]charlie[/re]: egy ibm x41re kellene… szóval fogalmam sincs h okés lesz e 😀

 39. [re=6421]Barnabás[/re]: elvileg tud USB-ről bootolni. Biosba a boot order vagy hasonló helyen nézd me,g ohgy van e USB vagy hasonló lehetőség.

 40. hali! probalkozok ezzel a mbrwizzel de már a listazasnal hibat kapok, No Disk Identified or Insuficcent users privileges, és ennyi. Mit tudok tenni? Üdv

 41. egy acer aspire one netbookra akarok 7et telepiteni, és azért kellene! ha valaki tudna segiteni! 🙂 Üdv

 42. hali
  nekem olyan gondom van hogy felrakom pendrive-ra a x64es win7et, majd cserélem a boot mappát meg a bootmng fájlt a 32-esére
  de mikor bootol akkor neekm csak a bal felső saokban villog a kurzor és ennyi…nem indul el semmi
  vkinek vmi ötlete?

 43. de a 64bitesét nem tom felrakni mert azt írja hogy nem kompatibilis a rendszer verziójával így
  X:\boot\bootsect /nt60 Y:
  ezt nem hajtja végre

 44. a 32 bites Windows 7 lemezről futtasd a X:\boot\bootsect /nt60 Y: parancso,t azonban fájlokat ne cserélj a pendriveon!

 45. azt írják, hogy mennie kéne így is. Nincs esetleg valami gép a közeledben amin 64 bites Windows van?

 46. Sziasztok,
  végig olvastam az összes hozzászólást de nem találtam megoldást:(
  32bites Vistam van és szeretnék 64 bites 7et felrakni pendrive-ról.
  sajna nem fut le a bootsect-es parancs.
  amennyire megértettem a megoldás egy 32 bites win7 lemez lenne ahonnan a bootsect parancsot futtatnom kellene, de ilyen win7 lemezem sajna nincsen.
  van esetleg más megoldás?
  köszi előre is.

 47. Sziasztok!Nekem ez a leírás egy kicsit sajna magas 🙁
  Létszi segítsetek egy kicsit.A netbook-om ra szeretném telepíteni pendrive-ról.Előre is köszi a segítséget.

 48. Hali!
  Először is kösz a leírást. Másodjára:
  „mbrwiz /disk=Z /active=Z” <- ezt tessék kijavítani erre:
  "mbrwiz /disk=Z /active=1" ezzel fogja aktivizálni a pent.
  Peace

 49. Nekem annyi lenne a gondom, hogy bootlásnál kiírja, hogy sérült boot szektor vagy érvénytelen. Számít valamit, hogy 64bites W7-en csinálnék egy 32bites telepítőt?

 50. Megoldódott a gond. FF23 kolléga ajánlott programja bevált és sokkal egyszerűbb is megcsinálni vele.

 51. Roli és Charlie-nek. Nekem is ez volt a jelenség, de Én MicroSD kártyákkal próbálkoztam. A biosban nem elég ha a boot-nál USB van kiválasztva, nekem a Feature Setup Page-en belül enabled-re kell állítanom a USB Device Legacy Support sort. Alapesetben ez ugyanis disabled, mert ilyenkor se vinyóról se CD/DVD-ről nem hajlandó boot-olni. Végén persze ismét disabled, hogy induljon a rendszer vinyóról is. Ja igen az alaplapom KOB P4M266, s Amibios 1.21.12 még 2001ből.

 52. Windows 7 USB/DVD Download Tool hibátlanul működött.
  Kb. 5 perc alatt megvolt a boot USB, utána újraindítás és már boot-olt is a pendrive-ról.
  Köszi FF23!!!

 53. Sziasztok!
  Nekem is van egy gondom ezzel az egésszel egy amilo netbookra raknék win7-et és megcsináltam a leírás szerint mindent pendrive aktiv bootsector rendben de ha rádugom a masinára és bootolni akarok rola azt írja „No bootable partition in table”
  Tudja vki mi lehet a hiba???
  Előre is köszi

 54. [re=6863]istike[/re]: Mi nem egyértelmű?
  1. előkészíted az usb-t (a fent leírtak alapján – futtass command line-t, win7 vagy vista esetén csinál jobb gomb és „futtatás rendszergazdaként”)
  2. netbook bios (ált. F2 bekapcs után azonnal) – beállítod, hogy az usb legyen az 1. a boot során – save/exit (F10)
  4. usb a netbookba egyből

 55. nekem win xp black edition van a gepemen,s nem tudok NTFS formazni a pendrive-om csak FAT/FAT32 tipusra…mit tegyek? masik kerdes min. mekkora pendrive szukseges? win 7 home premium lite 1,3GB foglal; na akkor ennek eleg egy 2GB pendrive is vagy 4GB kell ennek is? masik kerdesem meg az lenne h „bootable”-nek nem engedte kiirni az ISO fajlt ( ultimate ver. 2,3GB!) csak UDMF s vegul csupan ugy mint „compilation” . de kerdem en,igy is bootolhato marad a DVD…???

 56. Elég a 2Gb a lite-hoz. Most kényszerültem ilyen telepítésre egy 2GB-s pendrive-ról. A cikk szerint nem sikerült, de a Windows 7 USB/DVD Download Tool-al használható telepítő készült.

 57. sziasztok!
  kipróbáltam mindkét módszert.viszont mikor bootolnék a laptopomrol,hogy feltelepitsem(haldoklik az olvasó) a Boot Manager ablak jelenik meg hibaüzenettel.onnan sehova tovább.kétfajta pendrivevel is próbáltam.valami ötlet?
  thx
  bye

 58. Igen, itt probléma van a parancssorral. A következőről van szó:
  mbrwiz /disk=Z /active=Z
  /active=1 kell, az egy logikai érték. A készítő valószínűleg z=1 értékkel próbálta, úgy természetesen működik. 🙂
  Tehát:
  mbrwiz /disk=Z /active=1

 59. Sziasztok!
  Kis segítséget szeretnék kérni.
  Már többször megcsináltam ezt a folyamatot, de most egy másik pendrivera szeretném rárakni a Win7 et, de nem tudom aktiválni. Error64 et ír ki. vagy azt hogy Invalid or incomplet switch: disk=1
  Tehát ezt azután írja ki hogy megpróbálom aktiválni.
  Ilyenkor mi a teendő? Esetleg nem megfelelő a pendrive amit használok.
  SanDisk márkájú pendriveot használok NTFS formátumban van formázva és 4 gigás.
  Előre is köszönöm a segítséget.

 60. Lenne egy buta kérdésem. Az a baj, h amikor beírom, h mbrwiz-list azt dobja ki mbrwiz is not recognized as an internal or external command… átolvasva a szólásokat írtátok, h próbáljuk meg rendszergazdaként beírni ezt. És most érkezik a buta kérdés :)) Pontosan step-by-step stílusban, h kell rendszergazdaként belépni? És hogy kell cd parancsal belépni a mappába? Lehet az a gáz, h az USB-t csak FAT32-ben és exFAT-ban tudom formatálni? :))
  Köszi mindenkinek.
  u.i. Ha a dvd-ről átmásolok mindent az usb-re ugyanúgy ahogy a dvd-n van, nem müködne? Vagy csak .iso file-ba lehet lejátszani a játszmát?

 61. persze a parancsot úgy írtam be h „mbrwiz /list” csak a bill. el volt állítva az előbbi beszólásnál 😛

 62. Sziasztok!
  Én is épp usb ről készlök ablakot telepiteni.
  Határozottan jelentem, hogy az mbrwiz parancsora nem jó!
  az első az a meghajtó kijelölése, a másodk paraméter az activvá tétel.
  tehát
  mbrwiz /disk=1 /active=1
  (de előtte a list parancsal ellenőrizzük a hdd számát ugye mert az nem feltétlenül ugyanaz)

 63. hello
  en is megcsinaltam a procedurat.. viszont ilyen kerdesem lenne: amikor telepiteskor elerkezunk az elso restarthoz, szukseg van meg utana az USB-re? mert en levalasztottam, es a telepites szepen ment tovabb.. ugye jo igy?
  kosz

 64. ha miutan kivetted a pd-t és tovabb ment, akkor minek kerded meg h van e ra szukseg, ocsem

 65. jowan, orulok neki, hogy te ilyen okos vagy, es bocsanatot kerek, hogy meg mertem kerdezni..

 66. Sziasztok!
  nekem is az lenne a kérdésem, hogy cd paranccsal hogy tudom megadni az mrbwiz helyét?
  köszi a választ előre is…

 67. Sziasztok !
  Azoknak akik túl fiatalok ahhoz hogy ismerjék a dos.t a cd parancs használata :
  cd [könyvtár neve amelyikbe be akarsz lépni] majd enter. Térköz szükségeltetik!!!! ha könyvtárból szeretnél egy szinttel feljebb lépni akkor a cd.. parancs. Ha pedig a gyökér könyvtárba szeretnél lépni akkor cd\ ! Jó öreg dos 🙂 !
  Azoknak akik esetleg belefutnak hogy a pendrive-ot csak fat 32-be lehet megformázni! Sajátgépbe jobb klikk, tulajdonságok –>hardver –> itt kiválasztod a pendrive-ot –> alul tulajdonságok –> házirendek–> itt átállítod erre: Optimalizálás teljesítményre. 2x OK gomb 🙂
  cmd.be mész és beírod: format /x /fs:ntfs
  Az x pedig a pendrive meghajtó betüjele!
  Have fun 🙂

 68. sziasztok mi van akkor ha alapbol a biosban nem lehet beallitani h pendriverol bootoljon akkor nem is lehet igy csak lemezzel ?:S

 69. Üdv. van 1 hp mini notebookom és win7 starter oprendszer van rajta. nincs lemezmeghajtó csak usb. namár most a bioszt se tudom behozni mert mint ha nem lenne rajta! tud valaki segíteni?

 70. Az Adata honlapján van erre egy kis ingyenes program,ami mindent elvégez helyettünk automatikusan.Kár ezzel vesződni.OStoGO a neve.
  A BIOS-t nem kell állítgatni,Gigabyte alaplapoknál inditás közben F12-t,Asus-nál F8-at kell nyomni az indítómenühöz.Gigabyte-nál USB-ZIP módot kell választani,mert csak így indul el a telepítés.
  http://www.adata-group.com//?action=ss_main&page=ss_software

 71. Hasznos kis leírás de az MBRwiz nekem sem működött úgyhogy bootsect-et felraktam(windows alatt) és linux alatt a boot jelölőt beraktam(gparted).
  Remélem valaki számára hasznos lesz;)

 72. Olyan gép ami nem tud usbről botolni, de cdről be tudok bootolni vele és onnan usb driver támogatás már van, miként lehetne átadatni a feladatot hogy egy pendriveon lévő isoról dolgozzon tovább?

 73. pendrive-on lévő iso-ról sehogy;P
  Meg lehet oldani ha ismered bootloadereket és használatukat de felesleges.
  Ha annyira kell ez a megoldás akkor keress valami linux cd-t és indíts el a pendrive-ra rakott telepítőt;P(használatukat most nem magyarázom el mert nincs annyi időm)

 74. Üdv
  Jelenleg win 7 van a gépemen, de szeretném újratelepíteni, de a dvd olvasó nem működik, és a laptopom nem tud USB-ről bootolni. Nem tudná valaki leírni, hogyan lehet másképpen felrakni, mondjuk hálózatról? A lényeg az lenne, hogy úgy rakjam újra a rendszert, hogy előtte leformázom a vinyót.
  Mi történne akkor, ha a telepítőt felraknám a pendrive-ra, elindítanám a gépet és a windows-on belül kezdeném el a telepítést a pendrive-ról? Hogyha utána leformázom a gépet akkor vajon fogja tudni folytatni a telepítést a pendrive-ról?

 75. Kár, hogy az mbrwiz /disk= /active= -ra azt dobja, hogy rosszul használt kapcsoló. Azt hittem, hogy elgépeltem, de 10x megnéztem, és jó volt. A szám is stimmelt. Talán nbrwiz verziója nem volt jó, de akkor meg nem konzisztens a cikk.

 76. Ahogy már más is írta a microsoft által kiadott ingyenes segédprogram tökéletesen erre a célra, nem szükséges parancssorból bűvészkedni ha valakinek ez problémát jelent.
  Windows 7 USB/DVD download tool
  letölthető:
  microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
  XP-hez is van hasonló segédprogram ( pl. a WinToFlash.)

 77. Nekem is volt problémám a mbrwiz /disk…. sorral
  ott a vége van elrontva, 1-es és nem „Z”
  én most kezdem a formázást, ez az utolsó üzenetem erről a winről 🙂

 78. Helló
  nekem minden működik, az tény, hogy a parancs helyesen mbrwiz /disk=Z /active=1
  viszont volna egy kérdésem:
  Fontos, hogy parancssorból másoljam át a fájlokat, vagy megteszi az is, ha windowsban csinálom?

 79. Jah és mi van, ha olyan telepítő lemezem van, amin a 32-es ill a 64-es is megtalálható? (telepítés előtt tudom kiválasztani, h melyiket szeretném) Mind2-t fogom tudni telepíteni?
  Előre is köszi

 80. Helló
  Csatlakozom az előttem szóló kérdéséhez, ugyanis mind a két fajta másolást megcsináltam, de mindkét esetben a bootolás után azt írja „invalid or damaged bootabla partition”…
  köszi a választ…

 81. Sziasztok!!!
  Sürgőss segitségre szorulnék , megcsináltam azzal a Windows 7 USB-DVD Download Tool -al hogy rátettem a pendrive-omra, és újrainditottam a gépemet, átállítottam h arról boot-oljon, és ezt a hibaüzenetet irta ki utána:hiányzó NTLDR
  Segitsetek mit csináljak, sürgős lenne
  Köszönöm, előre is!!!!
  Kriszta

 82. [re=17524]Kriszta[/re]:
  És mi a gond? Tudtommal ha kihúzod a pendrive-ot, visszaállítod a bootolást, akkor ugyanúgy fog működni mint előtte…

 83. egy netbookra, amiben nincs optikai meghajtó, és ezért pendrive-al telepítenék!!!

 84. [re=17527]Kriszta[/re]:
  Valószínű, olyasmi gondod lehet, mint nekem.. én már nagyon sok módon próbáltam megcsinálni pendrive-ról, de egyszerűen nem fogadja el…
  És gondolom olvastad, amit előzőleg én írtam, azóta is várom vki válaszát- megoldást a gondra…
  deháát.. láthatod…

 85. Én most már megoldottam amúgy!!!!
  win7 -et szerettem volna rátenni és az x64-et ugye először nem fogadta el!!!—-de az x86-ot most meg gond nélkül felrakta, szóval próbáld meg te is ezt, lehet ez a hibád!!!!

 86. [re=17529]Kriszta[/re]:
  Örülök, h legalább neked összejött… Nálam sajnos nem az a gond, próbáltam már többféle windows7-t, és mindegyiknél kipróbáltam a 32 ill a 64 bites verziót, egyikse volt jó…
  Amúgy meg nem igazán szeretnék 32-est felrakni, persze ha nincs más, akkor jó volna az is…

 87. [re=17529]Kriszta[/re]:
  Valami csodával határos módon nekem is sikerült most, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint régebben… És működik mind2, a 32-es ill a 64-es is…

 88. Sziasztok!
  Gyors kérdés! Mindenképp NTFS-nek kell lennie a pendrivenak? csak mert nekem nem engedi abba formázni! :S
  Üdv

 89. [re=17542]madmax87[/re]:
  Igen, annak kell , hogy legyen, mivel a windows is olyan rendszeren van… példának okáért a merevlemezt is arra kell formázni…. ergó a pendrive-ot is…

 90. @madmax87
  Igen, abban kell lennie. Fat32-nek nem sok értelme lenne. NTFS.
  Próbáld meg másik gépen. Bár nehezen tudom elképzelni ,hogy ne lehessen nfts-be formázni.

 91. Az NTFS-formázásra vagy leszedsz külön segédprogit, (XPUSBFW.EXE)
  Vagy sajátgép, jobb egér a pendriveon, tulajdonságok menü, hardver fül, kiválasztod a pendriveot, tulajdonságok gomb, házirendek fül, optimalizálás teljesítményre, leOK-zod, és utána engedni kell NTFS-be formázni. Ha nem akkor biztonságos eltávolítás, lehúzod, visszarakod és kell mennie.
  Ha mégse menne akkor külön progi kell, vagy valami lemezkezelő progi (pl. paragon hard disk manager) ami tud NTFS-ben formázni.

 92. helo,azt szeretnem kerdezni,hogy ha fat-ban vagy fat-32 ben formatalom az usb memoriat akkor az lehet az oka,hogy miert nem telepiti fel?probaltam mar wintoflash progival,sikerult feltennie az usbre,meg bootolt is,de nemsokara miutan elindult a windows telepito kiadott valami hibaablakot (ket kulon windows 7 nel-egy angol illetve magyar verzional- ugyanazt a hibat jelezte) hogy az ‘illesztoezkoz nem talalhato’…az angolnal valahogy ugy volt h ‘driver not found’,van valami otletetek,hogy miert nem mukodik,amugy egy asus 1215b rol van szo

 93. [re=17578]Csongor[/re]: Ha az „oldalnyi” kérdés leírása helyett elolvastad volna az előző hozzászólásokat, nem csak az utolsó 1-2-t, már rég válaszod lenne a kérdésedre…

 94. Sziasztok,
  egy J&W Minix A116-osra próbálnék telepíteni win7-et. FreeDos van rajta. A pendrive-on van az op rendszer, másik gépen kipróbáltam, indul. Itt viszont a biosban a boot sorrendet nem tudom állítani, van egy toshiba winyo benne, azt tudom kiválasztani, vagy az egészet disable-re tudom tenni. Tud vki vmi megoldást erre? Előre is köszi

 95. [re=17582]petroool[/re]: pedig elvileg ott kéne legyen az USB-ről való boot-olás, mert ahogy néztem optikai meghajtó nincs a gépben. amúgy meg először szerintem be kéne kapcsolni az USB-t, utána tudod változtatni a sorrendet, nekem asztali gépem van, de nálam is így volt…

 96. Ha telepítés közben illesztőprogramokat kér,akkor az alaplap cd driver-jét kell berakni?

 97. [re=17584]vhooper[/re]: valószínű, hogy igen, de gondolom odaírja, h mihez kéri az illesztőprogramokat, vagy nem?

 98. [re=17586]vhooper[/re]: akkor valószínű, hogy az alaplapi kell neki, a többit úgyis csak azután kell telepíteni, mikor kész a windows…

 99. [re=17586]vhooper[/re]: esetleg még az fordulhat elő, h nem jó a windows cd/dvd-d…

 100. [re=17589]vhooper[/re]: ez attól függ, hogy sikerül e megcsinálni a pendrive-ot, mert nekem is vagy 10x-re sikerült, igaz fogalmam sincs miért… viszont a kiírástól függetlenül az is lehet, hogy eleve hiányos az ISO fájl, amiről kiírtad, illetve a lemez amiről másoltad…

 101. Visszajelzés: Widgetek » Post Topic » Windows 7 telepítése USB tárolóról » Widgetek
 102. Sziasztok!
  A fájlok másolása is parancssorból kell, hogy történjen vagy az mehet már total commanderből is?
  A válaszokat előre is köszönöm.

 103. [re=17643]Balázs[/re]: gondolom mindegy, h mivel másolsz, de sztem a programos megoldás jobb és főleg könnyebb is, nem kell mindenféle másolásokkal szórakozni…
  ha visszanézed a hsz-eket megtalálod bennük…

 104. Sziasztok!
  Mindent részletesen megcsináltam… több hiba is volt… de a hozzászólások alapján sikerült megcsinálnom, vizsont most teljesen elakadtam.
  Alapjában véve egy NetBook-ra kellene rátelepítenem a win7-et, amin Ubuntu van.
  Boot-olásnál viszont kiválkasztom az USB-t és nem reagál semmit… hanem betölti újból az Ubuntut…
  Valaki tud esetleg valami megoldást? Lehet, hogy a pendrive rossz? Egyébkétn a pendrive-ot felismeri az Ubuntu és az XP is, amiről feltette rá a telepítőt.
  Előre is köszi

 105. Sziasztok!!! Egy Samsung N145-JP04 notebookom van, a leírtak szerint szeretnék rá Windows 7 startert telepíteni, de amikor beállítom a boot-ot meg mindent újra indul a gép.. és ezután azt írja, hogy a pendrive-on operációs rendszer van húzzam ki és indítsam újra a laptopot. Ilyenkor mi a megoldás????? Előre is köszönöm szépen!! =))

 106. Sziaztok tudnátok segíteni?
  Minden sikerült és telepítés után nem tudom visszaformázni egyszerű pendrive rendszerűvé pls help választ küldjétek el a kencseszabolcs@yahoo.com e-mail cimre előre is köszi..:)

 107. Sziasztok!
  A lépéseket követve megcsináltam mindent, de a bootoláskor az az üzenet fogad, hogy error loading operating system.
  van fent egy működő Win Vista, most akarnám formázni a HDD-t, USBről bootolva viszont ez az üzenet fogad.
  Van valami ötletetek?

 108. Sziasztok!
  Nagyon hasznos leírás, viszont van benne egy hiba, méghozzá a partíció aktívvá tétele kapcsán. Az active=x esetén az x csak 1 illetve 0 értéket vehet fel attól függően, hogy a disk=y nál megadott partíciót aktiválni, vagy inaktiválni szeretnénk. Tehát akinél a pendrive mondjuk a 2-es disk, és aktívra szeretné állítani az a leírtakkal ellentétben az mbrwiz /disk=2 /active=1 paranccsal tudja ezt megtenni.

 109. Visszajelzés: USB -ről Windows 7 telepítés « egyinformatikus
 110. [re=17789]PeLa[/re]: Utána olvastam a neten, mert mindegyik hibakód mást jelent, de nem találtam meg, h pontosan mitől csinálhatja ezt neked. Annyi biztos, h hibás dll fájl okozza eueket a problémákat.. valószínűnek tartom, hogy hibás a telepíteni kívánt windowsod…

 111. T0MMY: biztos, hogy nem hibás mert az MSDN-ről származik és teljesen érintetlen. Sőt, a Microsoft kiadott egy programot „Windows 7 USB DVD Download Tool” és ezzel csináltam az USB-t és így sem sikerült. :/ Köszönöm a választ! 🙂

 112. [re=17792]PeLa[/re]: Az mind szép és jó, hogy onnan származik, de ki van próbálva és már volt telepítve gépre lemezzel is? Amúgy meg tudok a programról és már használtam nem is egyszer. Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy amíg nem volt tesztelve a windows telepítő, h hibátlan, addig nem tudhatod, hogy valójában az e… Azt javaslom, ha van módod rá, próbáld ki másik gépen ill próbálj ki másik windows-t, esetleg próbáld meg másik gépen létrehozni az USB-s telepítőt. Ha minden esetben olyan jön létre ami nem működik, akkor nem tudom mi lehet a gond…

 113. T0MMY!
  Igen, tökéletesen működik a telepítő mert ezzel telepítem az asztali gépem is meg a laptopot is mindig! Szóval azzal biztosan nincs gond.

 114. [re=17797]PeLa[/re]: Nah így már tisztán érthető a dolog… Viszont még mindig azt tudom javasolni, h próbáld ki azokat, amiket írtam… az elején én is úgy jártam ezzel a programmal, h kb a 15. alkalommal sikerült összehozni, hogy működött és nem tudom a mai napig, h miért.. mindent ugyanúgy csináltam, mint az elsőnél, a windows is ugyanaz volt…

 115. kurva anyátokat hogy ilyen értelmetlenül kell leírni a nooboknak! Én leszedtem egy szar iso-t az ncore rol azt a pendrivera fel utána bedugtam a gépbe és ment is a telepítés buzi kockák. Ctrl+1

 116. [re=17806]idióta[/re]: a nevedről s lery a kúltúra… XD a szövegből meg elég nyilvánvaló az IQ-d szintje… amúgy meg csak annyit, h ha neked így is megy, minek jöttél ide fel?

 117. Kedves tamás minap töltöttem ki iq tesztet mert munkahelyemen kötelező volt mindenkinek és hidd el én is csodálkoztam, mennyire magas lett! De akkor utána néztem mi is az az iq és rájöttem nincs sok köze, hogy valaki mennyire kulturálatlanul viselkedik! Tudod ez egy másik dolog; úgy hogy csonti lúzerkém ez nem jött be inkább csapj fel egy könyvet és nézd meg Te mennyire vagy „kúltúrált”

 118. Sziasztok!
  A kérdésem az lenne,hogy elviekben minden új laptopra lehet ilyen módon telepíteni?

 119. Gabesz: minden laptopra amelyik tud usbről bootolni (szinte már nincs amelyik ne tudna)

 120. köszönöm, 1 problémám van, a pendriveot fat32 ről nem tudom átállítani ntfs-re,de megpróbálom minden nélkül csak rátenni és úgy telepíteni,hátha sikerül…

 121. [re=17812]Gabesz[/re]: nincs értelme FAT32-n próbálkozni, ugyanis a Win7 csak NTFS-n fut el, de a formázás előtt elvileg át lehet állítani, hacsak a pendrive-od nem alakalmas NTFS-re… bár sztem ritkaság az olyan….

 122. a pendriveos telepítést feladtam, szereztem egy win7 telepítő dvd-t,mégis problémám van vele, beállítom,hogy a dvdről bootoljon,de így is,csak a freedosos dolgokat hozza be, elképzelhető,hogy nincs a lemezen boot szektor vagy mi, a kérdésem az lenne,hogy a freedosban milyen parancssorral tudnám elindítani a telepítést

 123. Kedves Idióta !
  Veled együtt én is meglepődtem milyen magas IQ- val rendelkezel.
  Jobb időszakodban eléri a 2-t is nemdebár.
  🙂
  Mellesleg hamár IQ-nál maradunk Tamás kis vagy nagy T?
  A kedves Tamás az megszólítás, így ezért a folytatáshoz is lehetett volna új sort nyitni.
  DE, egyebekbe nem kötök bele, mert nincs rá időm.
  🙂

 124. Ne személyeskedjetek itt!
  Inkáb cseréljetek telefonszámot, eszéljetek mege gy találkozót és élőben csihi-puhi! Hogy ki győzött az redményt küldjétek el!

 125. TOMMY Írta:
  „Gabesz: nincs értelme FAT32-n próbálkozni, ugyanis a Win7 csak NTFS-n fut el,”
  Én szintén Pendriveról telepitek és nekem fat32 es filerendszerre van állítva még sincs gond.
  Véletlen lenne?

 126. Sziasztok.
  Nekem az a problemam az USB-rol valo talapitessel,hogy a telepites soran a gep ujraindul es mivel a BIOS-ban az usb van elsodlegesnek kijelolve,igy ujra kezdi a telepiteset,mielott befejezne.Erre lenne vmi otlet??Elore is koszi a segitseget.

 127. Amikor a számítógép először újraindul lépj be a bioszba és állitsd vissza az elsődleges bootolást a hdd-re.
  Én is így csinálom.

 128. Hibásan szerepel a „mbrwiz /disk=Z /active=Z” parancs.
  Helyesen: „mbrwiz /disk=Z /active=1”

 129. Marhaság. Nem kell semmi mbrwiz progrem, és egyáltalán semmi program. Az első problémás dolog ugye hogyha ezt a programot használnánk, akkor egy 32 bites winről nem is tudnánk 64 bites windows telepítőt csinálni. Na most jön a lényeg. Becsatlakoztatjuk a win isoját daemonba vagy amink van. Megnyitjuk sajátgépbe vagy valami fájlkezelőbe és átmásoljuk az egészet a megformázott meghajtóra. Legyen az usb-s winyó vagy pendrive. A többi ugyan az. Biosba beállítod a bootolási sorrendet, következő újraindításnál szintén. Működik, mert én most csináltam. Aki pedig nem hiszi,itt egy video
  http://www.youtube.com/watch?v=aFJwiILbsdo

 130. [re=18067]Karesz[/re]: Tehát azt állítod, hogy pendrive-ra szimplán felmásolt telepítő lemez tartalom elegendő arra, hogy bebootoljon róla a gép? A pendriveon a fájlrendszer FAT32 vagy NTFS?

 131. Karesz +1
  és tényleg működik a linken elérhető videó alapján csinátam … 🙂

 132. Karesz, mi az, hogy nem kell egyáltalán semmi program? 😀
  Szerinted a diskpart mi? Ha csak úgy felmásolod a win telepítőfájljait, soha nem bootolsz róla. A diskpart „active” kapcsolójával állítod be, hogy a megjelölt partíció bootolható. Ugyanezt csinálja az mbrwiz is. Mindegy, melyikkel csinálod, a végeredmény ugyanaz. Annyi a különbség, hogy a diskpart alapból benne van a winben, az mbrwizt meg le kell tölteni.

 133. Akkor biztos én vagyok az egyetlen ember akinél működik, de nem használtam hozzá semmit. Nem is használhattam volna. 32 bites win7 volt a gépemen és 64 est akartam rátenni külső vinyóról. diskpart-tal 32 bites rendszer alatt nem is lehet 64 bites telepítőt felmásolni. Itt egy link: http://www.youtube.com/watch?v=aFJwiILbsdo Itt pont azt mutatják be, hogy csak egyszerűen át kell másolni a fájlokat és kész. Ha nálam működött,másnál is működik. A bootolásnak semmi köze hozzá. De én nem szájkaratézni akarok. Nálam működik, a videón működik, próbáld ki és meglátod. Nem vagyok kíváncsi noobok véleményére. Ezek a tények, tetszik vagy nem.

 134. Az biztos hogy működik, a diskpartos megoldás és az mbrwiz-es is, mindkettővel csináltam már telepítőt.
  A diskpart megcsinálta a 32-64 bites verziót is.
  De program nélkül átmásolva a telepítő állományait aktív boot-flag nélkül nem fog indulni a telepítő, meg sem jelenik a kiválasztható boot médiák között.
  Ebben vita szerintem nem lehet 🙂 Program nélkül meg nem lehet másolni se 🙂

 135. Igaza volt Karesz nevű emberkének DeamonTus-ba be az isot onnann pendive-ra rá és működőt csak ráhuztam deamon-ból és lám bebotolt róla és kezdte a telepítést hitetlennek tűnik de nekem is működőt 😀

 136. Igaza volt Karesz nevű emberkének DeamonTus-ba be az isot onnann pendive-ra rá és működőt csak ráhuztam deamon-ból és lám bebotolt róla és kezdte a telepítést hitetlennek tűnik de nekem is működőt 😀

 137. [re=18232]kocvorp[/re]: Igaza volt Karesz nevű emberkének DeamonTus-ba be az isot onnann pendive-ra rá és működőt csak ráhuztam deamon-ból és lám bebotolt róla és kezdte a telepítést hitetlennek tűnik de nekem is működőt 😀

 138. Visszajelzés: windows 7 install usb: memória kártyáról | Toplink linkgyűjtemény
 139. én el készítettem a bootolhato pendrivet de amikor újra indítom a gépet és ki választom a flash drivet-t egyszerűen meg álla a boot egy fekete képernyővel tud valaki megoldást?

 140. [re=7050]Splithead[/re]:
  Szia
  Ugyanezt csinálom 2 napja és hiába állítom be ezt nem indul..
  Boot priority order:
  1:USB Drive
  2:USB Hard Disk
  3:USB Floppy drive

  de nem bootolja be a win 7-et (32 bit ) , xp -m van most fönn , és a pendriveot a leírtak szerint egy másik gépen megcsináltam ami szintén xp… segítsetek … bios frissítés kell ? vagy mi a baj?

 141. [re=19279]kovcorp[/re]: [re=19279]kovcorp[/re]:
  köszi a választ , a diskpartos rész nem megy mert nm látja a pendriveot , de a win xp igen… mindent úgy csináltam ahogy ide le volt írva a pendrive-al.. kövi lépés?

 142. [re=19279]kovcorp[/re]:
  jah , a mbrwiz féle megoldást hibátlanul ment ott látta a pendriveomat..
  amúgy a biosba a 3 közül amit írtam melyik a pendriveom? Mert gondolom nem a floppy .. a USB Drive vagy a USB Hard disk? kész vagyok már ettől … köszi hogy segítesz

 143. [re=19281]Reni[/re]:
  🙂
  1-es vagy a 2-es
  a bios beállítások jóknak tűnnek, mikor indul a számítógép próbáld megnézni van -e olyan kiírva, hogy valamelyik F.. gombot nyomja meg a boot menühöz. (általában F12)
  aztán ott a boot menüben te választhatsz, miről akarsz bootolni.
  ha végigcsinálod a videós lépéseket szerintem mennie kell

 144. [re=19282]kovcorp[/re]: az f12 -őt ha megnyomom, feljön de nem ajánlja fel egyik USB-t se, csak a Dvd meghajtót meg a Hard drive-ot .. akkor a pendriveom nem jó ?

 145. ha csak az a két lehetőség van és semmi USB-s, akkor a pendrive lehet nem aktív boot-os
  azt az mbrwiz-ben lehet állítani
  az itteni cikk elején van a második lépés
  „mbrwiz /disk=Z /active=Z”

 146. [re=19284]kovcorp[/re]: franc , pedig kiírta hogy aktív meg minden hogy sikeres néztem a hozzászólásokat és így írtam be a parancsot
  I: pendrive
  G: win 7
  2: a penzdrive száma :
  mbrwiz/disk=2/active=1
  G:/boot/bootsect nt60/ I:
  nen jó így ?

 147. [re=19286]kovcorp[/re]: köszi , de így nem megy … mára elég volt … valami ötleted van szívesen fogadom … köszi még1x

 148. Hali
  Egy kis info.
  Aki xp-ről szeretne frissíteni Win 7-et
  Nekem nem látta a diskpart a pendriveomat, a mbrwiz pedig nem csinálta meg a bootsect parancsot ezért nem boot-olt a gép.
  Mindent a leírtak szerint csináltam.
  Aztán beraktam egy másik gépbe a pendriveot , amin win7 volt azon a diskpart kiválóan ment és utána be is boot-olt . Tehát sikeresen telepítettem.
  NEmtudom hogy ez pendrive gond , vagy xp gond , mindenesetre 2 napom volt.
  Remélem hasznos info volt .

 149. Ennyire nem is kell bele meni.Egyszerő copy vagy ISO kitömörítés. Setup indítás és már megy is. Régi rendszer megtartásával.Majd ha kész az old fájt törölni kell. Kb xp mbr bejegyzéseit nem lehet törölni.

 150. Ja pontosaban ha van elég hely akkor csak kibontod vagy másolod az xp-én egy mappába és onnan is elfog indulni. Telepítés megkezdésénél bufferel és így müködni fog.kb 25 Gb szabad hely kérdése.

 151. köszi az infót, egy bajom van , hogy nem arra a gépre kellett telepíteni amin az xp volt , hanem egy másikra amin nem volt op rendszer .

 152. Én már pár órája próbálkozom.
  Próbáltam több pendrive-ot is, memória kártyát is.
  Úgy hiszem, hogy a mbrwiz /disk=Z /active=Z nem biztos, hogy jó. Az is fura, hogy adminisztrátorként futtatva más számot kap a pendrive. Másik, abban az esetben, ha például 2-es a meghajtó sorszáma, úgy hibát jelez, mert invalid parameter=2. Szóval 0 vagy 1 írható csak be, aktív és inaktív. Szóval az is fura, hogy akkor itt most melyiket kell beírni? Aktív legyen, vagy inaktív?
  Egyébként ott tartok, hogy boot megy, de csak memória kártyáról. Viszont nem indul semmi…

 153. Visszajelzés: Windows 7 usb eszközről történő telepítése
 154. Nekem is gond volt az mbrwiz /disk=Z /active=Z parancsal. Mert szerintem ez nem ugyan az a paraméter tehát a Disk az ténylegesen a szám amit kaptál, viszont a active az viszont a particio száma a kiválasztott disken, tehát 1 és igy müködni fog. Viszont nekem az a gondom, hogy külső winyóra akartam csinálni XP alatt a 64bites win7 telepítőt és mikor beírom a bootsect parancsot akkor nem tudja elinditani mert ugyebár 64bites rendszerre van a parancs kialakitva. Na erre kéne nekem megoldás 😀
  Üdv 🙂

 155. [re=33983]Dávid[/re]:
  az Disc paramétere a lemez v. kötet száma …
  az active egy kapcsoló ami = 1 nél aktiválja lemezt mint „boot media” …

 156. Épp nem volt kéznél egy másik gép. De végülis egy másik oldalon megtaláltam azt, hogy a bootsect.exe 32bites változatát használom, így megcsinálja és bootolni is fog róla. 🙂

 157. Minden kötekedési szándék nélkül, de az megvan, hogy a Microsoft készített egy külön programot is erre a célra, ami két klikkel elvégzi az egész USB telepítő dolgot? Windows 7 USB/DVD download tool a neve, és egy analfabéta is képes kezelni. Akkor minek a parancssori bűvészkedés?

 158. [re=38536]sgtGiggsy[/re]: a cikk írásakor még nem biztos, hogy létezett ez a segédprogram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .