Windows 7: Windows XP Mode

Néhány nappal ezelőtt már közzétettünk egy cikket a Windows 7-ben bemutatkozó új kompatibilitási szolgáltatással a Windows XP Mode-al kapcsolatban. Amint már említettem akkor is, a Windows XP Mode alapja egy host alapú virtualizációs megoldás jelen esetben a Virtual PC for Windows 7. Most, hogy hivatalosan is elérhető a Windows 7 RC verziója és ezzel együtt az új Virtual PC is, illetve az NDA sem köt már ezzel a termékkel kapcsolatban, szeretnék kicsit részletesebben kitérni a szolgáltatás bemutatására, ahogy azt a korábbi cikkben már ígértem.

Először a Virtual PC-ről

A hardverkövetelményeket tekintve amit fontos megemlíteni az a hardveres virtualizáció támogatás szükségessége processzor oldalról, illetve a szükséges memória mennyisége, amely jelen esetben 2 GB. A termék elérhető mind 32 bites, mind 64 bites változatban, ezért mindkét platformon használható, ugyanakkor csak x86 alapú rendszerek futtatására van lehetőségünk.

A támogatott gazda operációs rendszerek a következők:

 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate

A Windows XP Mode csak az utóbbi három rendszer esetében használható, de erről később még lesz szó.

A támogatott vendég operációs rendszerek:

 • Windows XP (csak x86)
 • Windows Vista (csak x86)
 • Windows 7 (csak x86)

A Virtual Applications szolgáltatás Enterprise illetve Ultimate kiadások esetében támogatott, illetve XP SP3 Pro-ban.
Újdonságok a korábbi verziókhoz képest:

Virtual Applications (A virtuális számítógépekre telepített alkalmazások megjelennek a Windows 7 Start menüjében és futtatásuk esetén a gazdaszámítógépen futó alkalmazásokhoz hasonlóan jelennek meg és viselkednek.)

USB támogatás (Integrációs komponens szükséges)

A támogatott eszközök:

 • Printer class
 • Storage devices
 • Digital Cameras
 • USB CD Writer/Reader
 • Wireless Network Adapter
 • MP3 Players
 • Phone/PDA/Mobile Device
 • WebCam/Video Camera
 • Smart Card Readers

Integrációs komponens által nyújtott többletszolgáltatások

 • Vágólap megosztás
 • Meghajtók megosztása
 • Nyomtatómegosztás
 • USB eszközök megosztása

Windows XP Mode

A Windows XP Mode nem más, mint egy olyan letölthető MSI csomag, amelyet telepítve egy Windows XP SP3-at tartalmazó gépet kapunk. Gyakorlatilag egy előre elkészített virtuális gép, semmi más. A technológia melynek segítségével a Windows 7-en futó alkalmazásokhoz hasonlóan jelennek meg a virtuális gépen futó programjaink a Virtual Applications névre hallgat. Ezt pedig a Virtual PC tartalmazza. Ezért nyugodtan készíthetünk mi saját virtuális gépeket, Vista-val, W7-el, XP-vel, ugyanúgy kihasználhatjuk ezt a funkciót. Legalábbis azon verziók esetében, amelyeket felsoroltam a fentiekben.

Egy egyszerű példán bemutatva, ha a Windows XP Mode-ot szeretném használni a következőkre van szükségem:

 • Gazdaszámítógép hardveres virtualizáció támogatással és telepített Windows 7 ENT, ULT, PRO operációs rendszerrel.
 • Virtual PC for Windows 7
 • Windows XP SP3 csomag (Windows XP Mode)

Mivel különösen kisvállalati környezetre tervezett szolgáltatásról van szó, várhatóan az OEM csatornákon keresztül vásárolt előtelepített Windows 7 operációs rendszereknek már integrált részét fogja képezni a csomag, így nem lesz szükségünk a komponensek egyesével történő telepítésére. Amennyiben dobozos vagy egyéb nem előtelepített terméket vásárolunk a telepítést magunknak kell elvégeznünk.

Telepítés, konfiguráció képekben

A Virtual PC telepítésének folyamatát nem ismertetném, egyszerű next, next téma. Annyi azért megjegyeznék, hogy mivel Windows Update csomagról van szó egy újraindítás mindenképpen szükséges a telepítés végeztével. Továbbá a korábbi Virtual PC verziót el kell távolítanunk a számítógépről, mielőtt használni szeretnénk a jelenlegi bétát.

Amint felkerült a gépre a Virtual PC eldönthetjük, hogy saját virtuális gépet szeretnénk készíteni vagy a letölthető Windows XP SP3-at használjuk.

XP Mode esetében semmi más dolgunk nincsen, mint telepíteni a virtuális gépet tartalmazó csomagot, amely összesen kicsit több mint 1GB méretű.

A Windows XP Mode konfigurációja

vpc_beta_5

vpc_beta_6

vpc_beta_7

vpc_beta_8

vpc_beta_10

A teszt kedvéért telepítettem egy Outlook 2003-at a Windows XP-re, íme az eredmény:

vpc_beta_15
Windows 7 Start menü Virtual PC menüpontjaival

Látható, hogy rögtön bekerültek a start menübe is a hivatkozások. Innentől kezdve egyetlen kattintással indíthatóak a virtualizált programjaink. Arra azért figyeljünk, hogy a virtuális gépnek ilyenkor kikapcsolt állapotban kell lennie, ahogy arra figyelmeztet is.

vpc_beta_11

Outlook 2003 Windows 7 alatt:

Outlook 2003 Windows 7 alatt
Outlook 2003 Windows 7 alatt

Ha magunk szeretnék virtuális gépet készíteni, ezt a következőképpen tehetjük meg

VirtualPC a Windows 7 Start menüben

Virtuális gép létrehozása

VirtualPC: Virtuális gép nevének és helyének megadása

VirtualPC: memória és hálózat beállítások

VirtualPC: merevlemez beállítása

Amint telepítettük a megfelelő operációs rendszert esetemben egy Vista Ultimate-et, engedélyeznünk kell az integrációs komponens használatát és be kell kapcsolnunk a Publishing Mode-ot. Ehhez viszont a kliensre telepítenünk kell a RAIL QFE csomagot is, amely szintén letölthető a Technet/MSDN oldalról. Ezzel körülbelül végeztünk is a bonyolult konfigurációs lépésekkel, kezdhetjük itt is az alkalmazások telepítését. A végeredmény ugyanaz mint XP esetében, a Start menüből indíthatóak az alkalmazások.

Érdekesség, hogy a RemoteApp-hoz hasonlóan az értesítési területen is megjelenik például a Windows Update. 🙂

Windows frissítések telepítési a virtuális gépen

ps: A Virtual PC beta csak a Windows 7 RC változatára telepíthető.

ps2: Ha megfigyeljük az aktív kapcsolatokat a kliensen, észrevehetjük, hogy ez bizony nem console session, hanem RDP kapcsolat. Ez a viselkedés a Virtual Applications mód velejárója. Továbbá az integrációs komponens is TS kapcsolaton keresztül teszi elérhetővé a gazdaszámítógép erőforrásait.

48 thoughts on “Windows 7: Windows XP Mode

 1. Nem véletlen, ez is én vagyok. Csak az oldal átvette a cikket az engedélyemmel. 🙂

 2. kár, hogy rdp-t használ a megjelenítéshez, nagyon macerás lett a virtuális gép ablakának átméretezése, ráadásul valamiért csak 16 bites színmélységet enged beállítani. nem tudom, hogy ennek virtuális gépnél mi értelme van. mondjuk azt sem értem, hogy miért nem lehetett úgy megoldani mint pl a virtualboxban (öö h pontosan melyik már pasz 🙂 ), hogy az ablakok kihozhatók a gazda rendszer képernyőjére, mintha ott futnának.

 3. én meg igazából azt nem értem, hogy mi a francért nem oldják meg ezt a gondot „integráltabban”. tudom ezek kernel-beli kérdések, de akkor is. Érdekes mód, egyes linux programok, kiadásokat átívelően is hibátlanul mennek, noha olykor igen tetmes változások vannak. másik… a vistás gépeket azért nem veszik, mert nem (vagy korlátozottan) futnek rajt a jól megszokott (XP-s) cuccok. ez a nagy helyzet. és innen nehéz lesz kitörni. a jónép annyira megszerette az xp-t hogy nem akar válltani. de rá akarják kényszeríteni. az előtelepített vistás lapossal, csak azt nem veszik észre, hogy a boltok nagy részében, ezt leszedik, és feltesznek helyette egy kalózxp-t. a mindenféle crack-el együtt. szerintem az emberek tőbbsége azért nem vált, mert megszokta a környezetet. és nagyon megszokta. megszokásból használja. ezt tapasztalom, amikor mondogatom, hogy próbálja ki az ubuntut, de a válasz hogy olyan-e mint a zikszpé, mert ha nem akkor nem kell. erre én: 🙂 LoL… ha olyan lenne akko mi értelme lenne. Nah elkalandoztam pardon.
  szerintem ha látják hogy milyen hatalmas igény van az xp-s progikra, akkor a válltás elősegítése érdekében itegrálják bele a kernelbe az xp támogatottságot. mert ez a virtuális gépes sz@r ez nem megoldás. ezt ilyen gyors mankóként szoktam használni, meg megoldásnak. én linuxos vagyok, ezek után gondolom érthető a véleményem, de bírom a sevent. mert frankón néz ki és mert új. plusz a diver szolgáltatásai meglepően jók. meg laptopra való, ami nekem van. egy a lényeg, hogy zerintem adig nem nagyon lesz ennek támogatása, amíg azt mondják, hogy egy alap xp-s progihoz minimum 2gb RAM kell. akkor egy jobb játékhoz mennyi??? 6-8 GB ez abszurd!!! így tehát az átlaguser, miután ezeket végiggondolta, nem vált…
  ha integrálják bele ezt a funkciót, akkor lehet hogy kap 40-50gb helyet nálam a vinyón.
  ha valami igazán jót akartok akkor UBUNTU!!! http://ubuntu.hu

 4. Sziasztok! Nekem sajnos ugyan az lesz a gondom a Win7-el mint a Vista-val… mégpedig az hogy nem fog 5.1-ben megszólalni vele a zene.. Viszont mivel szinte másra sem használom a gépet, egyenlőre marad az XP.. Viszont.. ha ezzel a virutális XP-vel megszólal rendesen a hang, akkor felteszem a Win7-et. Asus M2N-E alaplapm van gyári hangkártyával (Soundmax ADI 1988 8-channel High Definition Audio CODEC) és sehogy nem akarja 5.1-ben megszólaltatni a Genius SW 5.1-et. Mindent kipróbáltam már, drivert, lejátszót, kodeket szó szerint mindent de semmi nem oldotta meg. Ha erről a lehetőségről tudtok valamit, az érdekelne.

 5. En feltettem, de azon tul h a core2duo 1,86 4gb ram gepemmel lassu, a outlook alatt nem jegyzi meg a jelszavakat suck… illetve a win7-ben meg nem megy a winmail
  valakinek tapasztalata ezzel?

 6. Indításkor ezt a hibaüzenetet kapom: „Cannot start Virtual PC Host Process. Check the System event log for more details. Win WPC requires hardware-assisted virtualization support in the systen.”
  (MSI VR601 noti)
  Köszi a segítséget előre is…

  1. A CPU-d nem támogatja a hardveres virtualizációt. Ha elolvasod a cikket le van írva, hogy ez feltétel.

 7. Köszönöm a választ.
  ezért nem értem, mert támogatja, a leírás szerint..
  Viszont ha indítanám,azt mondja, hogy engedélyezzem a biosba.
  Acer 5720-as, szokásos minimális biossal, 4-5 dolgot ha lehet benne állítani, de ezt nem…

 8. [re=3812]robee[/re]: Igen, általában ezeket a funkciókat be kell kapcsolni a BIOS-ban. Esetleg a DEP-et próbáld meg bekapcsolni, hátha.

 9. Win7-et tettem fel egy acer 3101nwlmi laposra és az integrált realtek hd audio kártyámmal nem tudok felvenni csak külső egységről.
  Pl:mp3 lejátszó,asztali DVD,stb…
  A netrádiókból nem tudok felvenni zenéket mert nem lát,csak vonalbemenetet meg az SPDIF-et,ami nincs is a gépen.
  Nem látja a sztereo mixert,mono mixert,stb… amit az XP simán kezelt.
  Próbálkoztam már driver frissítéssel is, -semmi-.
  Valkinek valami ötlete?????????

 10. Köszi Pocokpeti,de közben zsenialitásomnak köszönhetően,megoldottam a problémát.

 11. Nálam nincs hang a kép is olyan hogy ha elinditok egy filmet kicsiben jó nagyban szaggat. Probáltam feltenni az xpés driverokat de az ati grafikusná kidobja hogy nincs megfelelő eszköz és marad az s3trio driver fenn a hangkártyánál pedig soundblaster driver van fenn miközben realtek 1200 as. Másnál is ezeket a drivereket párositja a motyókhoz. Másnál nincs ilyen gond?

 12. [re=7257]nistvan[/re]: Attól függ, hogy mennyi kell magának az alkalmazásnak, valamint mellette mennyi dolgot futtatsz. Próbálkozni mindenképp érdemes. A virtualizált XP miatt érdemes az XP módban futó program saját igényihez hozzárakni 1-200 megát memória terén.

 13. hello
  Most ez az Xp mód Home Premiumba van? Mert ha nincs akkor utólag ingyen rá lehet telepíteni? És akkor minden kompatibilitási probléma megoldodik?

 14. [re=7393]sdani[/re]: Olvasd el figyelmesebben, a negyedik bekezdésben benne van, hogy melyik verzióval megy.

 15. Nekem csak az nem egyértelmű, hogy az XP3-at lerántja a microsoftól és nem kér kódot vagy meg kell adnom egy létező licens kódját? Mivel a win7-et új gépre raknám ez úgy lenne buli ha ezen a gépen is lenne xp de ezért nem biztos h újra megvenném…

 16. [re=7448]karesz[/re]: XP modeban minden benne van. Külön licenc se kell hozzá, ezt a megadott verziók (ahová lehet ezt telepíteni) tartalmazzák.

 17. Sziasztok!
  Szeretném használni az xp mode-t de rendszergazdaként sem engedi feloldani a telepített vhd fájlt tartalmazó mappa írásvédettségét, enélkül meg nem indul el. Hálás lennék vmi 5letért, köszönöm.

 18. A lap gigabyte M57SLI-S4 2.0 biossal a proci AMD Athlon 64 X2 dual. Elvben mindkettő támogatja a windows virual PCjét azt hiszem de a BIOS advanced beállításaiban nem találok ilyen lehetőséget. Sajnos én csak konyítok a dologhoz, nem tudnátok vmi tanácsot adni?

 19. jó a cikk, köszi, de az tény, hogy a legfontosabb dolog nem derül ki belöle, amit itt válaszoltál meg (hogy kell-e hozzá xp telepítő) ennek már a leadben benne kellett volna lennie:).

 20. Hello!
  Nekem felment rendben, csak a dos pregram nem fut teljes képernyőben. :(. Hogy lehetne rávenni, hogy legyen teljes képernyő??

 21. Müxik. Nekem kellet a Gigabyte alaplapon csinálni egy BIOS frissitést, mert nem volt a regi BIOS-ban Virtualization Technology menüpont. Frissites utan megjelent, Enabled-re allitottam és ment minden simán.

 22. Heló.
  Nekem az lenne a kérdésem, h várható-e, h ez a funkció működőképessé lesz téve x64-re is?
  64 bites gépem van, és a mostani játékokhoz igen csak szükségem van a win7 64 nyújtotta lehetőségekre… ellenben van nem 1 oan alkalmazás amit nem tudok megfelelően futtatni win7 alatt…
  előre is köszi

 23. [re=7934]adri[/re]: te olyan egy gyökér vagy b+….hogy az már fáj…ezt azért találtákki hogy az emberek a megszokot xp-t tudják használni, anélkül hogy ujra telepitenék a gépet, vagyis maradjan a windows…ujjab verzóinál….csak annyit nem értek hogy te hogy lehetsz ijen suta…ez pont arra megy ki hogy ha használni akarod a gépet amin mondjuk windows 7 van de te nem konyitassz hozzá akor itt a windows xp mód..és hogy mért nem kell hozzá xp telepitö? : mert ha valaki becsületes, megveszi az eredeti windows 7et és felrakja..de ugy gondolja hogy nem ért hozzá és vissza térne az xp-hez., akkor elolvassa a windows 7-hez kapott papirokat és ott kiderül a windows xp mód…amit felrakhat a gépre teljesen ingyen..XPTELEPÍTÖ CD NÉLKÜLLLL!!!!!!!!!!!!!

 24. előszőr is engem senki ne nevezen sutának itt midenkinél jobban értek minden rendszerhez a másik minek a virtuális gép erre senki nem tudja a választ a másik minden xp rendszernek 2014-ben le jár minden támogatása sőt windows 7 alapu rendszerek fognak az alaplapi gyárakbol érkezni europába a virtuálisgép nem gyorsabb a vindows 7-nél és nem is jobb. ezt tudomásul kell venni ez okbol fellődőt ki a windows 7 tervezik a vindows 8-at is amely 2012-13 -ban lesz el érhető mit akartok ti a az xp modal egyáltalán. arrol meg magyar kereskedők tehetnek hogy még mindig xp -bios alapu rendszereket árulnak magyar ország tőbb évtizedel el van maradva ezen felul még a mac rendszerek is jobbak az xp 3 -nál stb. az igazi mac rendszereket ráadásul nem microsoft gyártja az egyesult államokban tőbb év tizedel nem használnak xp -t .aztán mivel a windows 7-nek meg van a használati kővetelménye menyi ram proci stb. szukséges a jo mukődéshez és mind ezt szigoruan kőveteli a windows 7 renszer ha meg van minden hozá gond nics vele aztán az én ajnlásom legaláb 4GIGA RAM MINNÉL FEJLETTEB PROCI HD HANG SATA INTEGRÁLT LEGYEN AHANG IS AZ ALAPLAPON TEHÁT NEM BUHERÁLT HANEM ILYET KELL VENNI GYÁRI ALAPLAPI INTEGRÁLÁSOKAL . NA GYEREKEK MI VAN ILYENKOR LE ESIK AZ ÁLATOK ÉN MEG OLVASOM IT A SOK HULYESÉGEITEKET mi értelme van a virtuális xp modnak azért hogy amely prgramok nem kompatibilisek mukődjenek a windows 7-tel mi kővetkezik ebből aki igy használja a vindows7 rendszert mivel awindows 7 az elsődleges renszer mivel bios-al van telepitve mindent az irányit nem gyerekekek a másodlagos a virtualis xp mod mi tőrténik ekkor az hogy a WINDOWS 7 MIND EZT ÉRZÉKELI ŐSZHANGBAN AZ ALAPLAPAL MI KŐVETKEZIK EBBŐL TUL HAJTOD AZ ALAPLAPOT AZ EGÉSZ RENDSZERT PROCESORT RAMODAT AZ ÁRAM ENERGIA TAKARÉKOSÁGOT STB. TUDNI KELL AMERIKÁBAN 110 VOLTAL MUKŐDIK MINDEN MUSZER ENERGIA STB. MIÉRT VAN AZ HOGY EUROPÁBAN 220-240-MIÉRT AZ ÉGÉSZ RENDSZERT A MICROSOFT NEM 220- 240 VOLTRA TERVEZTE. TUDTÁTOK EZT UGYE HOGY NEM AZ EGY KULŐN TÉMA HOGY ÁT VAN ÁLITVA AZ EGÉSZ RENDSZER 220-240 RE. BESZÉLHETNÉK ERRŐL IS SOKAT DE NEM MOST MÁSROL VAN SZO SOK AZ OKOS AZ ORSZÁGBAN MINDENKI BUHERÁLNI AKKAR MEG KELL ÉRTENI MINDEN SZÁMITOGÉP COMPJUTER BE VAN GYÁRILAG ÁLLITVA MIRE KÉPES MI A MAXIMUM AMIT KI LET ÉS SZABAD HOZNI EGY ADOT GÉPBŐL MERT HA MÁSKÉNT TESZEL TŐNKRE MEGY IDŐ ELŐTT.MINDENKI FELEJTSE EL AZ XP HASZNÁLATÁT OLYAN SZINTEN MINT EDIG MIÉRT MERT EGYSSERUEN AZ UJ ALAPLAPOK WINDOWS 7-8 RA LESZ ÁLLITVA A GYÁRAKBAN IGY FOGJÁK ÁRUSITANI ITT IS IDŐVEL MAGYARORSZÁGON TEHÁT A BIOS IS WINDOWS 7- 8 LESZ – EGYSZERUEN NEM LESZ TELEPITHETŐ AZ XP HA CSAK MEG NEM BUHERÁLJÁK AZ ALAPLAPOKAT DE MINT EMLITETTEM A FENTIEKBEN MIVEL JÁR HA MÁSKÉNT AKARJUK HASZNÁLNI MINT AZT AHOGYAN AZT KOMOLY MÉRNŐKŐK STB. TERVEZTÉK NA ERŐL ENYIT MINDENKINEK EBBEN AZ ORSZÁGBAN BÁRKI IS KULDTE NEKEM AZ SMST . SZEVASZTOK NÉZETEK ELŐRE NE HÁTRA RADICS LAJOS- OZD

 25. anyám….de okos itt valaki…..akkor 1 gyökér vagy hogy az már fáj..inkább haggyuk…dinka..nagyon ott vagy a témában…de a felfogási képességed az alapon van..:P

 26. Ha nem lesz XP, akkor nem lesznek gépjármű diagnosztikai szoftverek, ugyanis win7-en nem mindegyik fut el.
  Már most jobb, ha eladod az autód, mert nem fogják tudni megjavítani. 🙂

 27. hello
  csak azt szeretném kérdezni hogy aki fel tette annak az xp 16 vagy 32 bites mert nekem 16 🙁 még arra is gondoltam hogy ide külön kell feltenni videokártya kezelőt de nem engedte mert win7-en már van
  ha valaki megtudná mondani hogy hogy lehet át állítani az írjon már

 28. Radics Lajos Ózd
  Ha már ilyen „rettenetesen” tisztában vagy a szoftverekkel, akkor az itt pazarolt idődet inkább helyesírási alapelvek reinstaljával töltsed!!!

 29. Sziasztok!
  Szerintetek hogyan lehet megoldani a következő problémát:
  Adott X darab XP-s gép, adott nálam egy Win7 prof. Nem látom a virtuális XP-n a hálózati gépeket, így pld nem tudok ütemezett feladatokat beállítani. Ha felcsatolom hálózati meghajtóként a7 alatt akkor látom de csak a meghajtót.

 30. Sziasztok!
  Most olvastam csak Lajos hozzászólását… Meg szeretném neki köszönni, hogy végre értek mindent! De tényleg mindent! A 220 volt volt eddig a legködösebb, mert én azt hittem, hogy 12V/5V..
  Köszönöm neked Lajos!

 31. Sziasztok
  Az volt a problémám, hogy a DOS-os célprogramom nem futott Win7 alatt, de jött a virtuál XP és megoldotta majdnem. Fut a program csak egy gyufásdoboznyi területen. Hibaüzenet: A videoeszköz nem tudta inicializálni a teljes képernyős üzemmódot. Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a ‘Bezárás’ gombra.
  Elolvastam itt a sok „tanulságos” dolgot és hozzászólást és semmi megoldás. Addig nyomkodtam a gépet, amíg meg nem gyógyult magától.
  1. A Kihagyásra katt., aztán a programablak fejlécére jobb katt. és aztán Tulajdonságok. Betűtípusok fülre katt. és a Lucida Console-t válaszd. Nekem a 36-os méretnél közel teljes képernyőt varázsolt. Nem hibátlan, de látom a lényeget és bizalommal tekintek a jövőbe, hátha kijön valami szép abból a 220V-ból.
  Üdv

 32. Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem, hogy van egy modemem, és nincs olyan driver hozzá, ami kompatibilis lenne Windows 7-el, és ha felteszem az xp modot, akkor megoldodik a probléma, és fog működni a modem win 7 alatt is?
  Előre is köszönöm a válaszokat!

 33. Ti hülye gyökerek XD ha DOS-os programot akartok futtatni akkor arra van a DOSBOX nevű program. Használjátok a legjobb barátotokat, a guglit.

 34. [re=12002]radics lajos-ozd[/re]:
  Alapvetően egyet értek, de használhatnád a vessző és pont írásjeleket (esetleg idézőjelet). A Microsoft mindenkit butának néz, és ezért csinált Vistát, 7-et. De eddig a Win 3 óta 2 (az NT-t most ne számítsuk) használható oprendszere volt, a 98 és az xp. És igen, ezért van szükség a virtual XP-re. Az, hogy üzletileg Ők diktálnak a hardware (és software) gyártóknak, egy dolog, de sajnos az x86 platformon nem tudnak (nem akarnak) visszafelé kompatibilis dolgokat kihozni. Pedig lehetne. Mindig windowst használtam.
  Álmom:
  A majdani Windows 8-9-10-11-12-stb alatt virtual pc nélkül az eredeti DOS-os Cavemant vagy Pacman-t játszani, 1992-es floppyról, 8000-en ketyegő procival és a legújabb videókártyával, de 16 (nem elírás, tizenhat!) színben.
  Egy másik:
  Linux alatt játszani a HALO-t.

 35. Kedves boriszblade
  Hát 16 színben nem tudom milyen élmény lenne de én csak a retro kedvért használtam emulátorokat 🙂
  C64,NDS,PS 1.2,PSP
  Manapság ha van egy erős géped bármit lehet emulálni.
  De tényleg jó lenne ha Winfosnál alap vagy segéd prógramok nélkül lehetne Dos játékokal csak ugy játszani (tudom lehet most is van egy csomó flopi játék és dos alkalmazás)
  Nekem anno nagyon réggen kedvencem volt A Prins of persia Első része
  Az az igazi 2D Amikor a börtönből kell megszökni.
  De mivel modern korszakot élünk van Xp mode és van Wind 7 mode
  Sött még linux mode is van (Xp-re)
  Kíváncsi leszek amikor az androidos telcsikre bevezetik a win 7 -es oprendszert mekkora bakik lesznek ott adatvédelmi szinten ^^

 36. Akkora buziság ez a 7, az itt leírtaktól méginkább elment a kedvem tőle, maradok az XP-nél. Azon megy minden, még a DOS progik is dosboxban. Majd hülye leszek annyit kifizetni egy olyan OS-re, ami sz@r, ronda, és a készítője lesz@rja az én igényeimet. Amint csinálnak egy jó, felhasználóbarát, otthoni használatra szánt OS-t, megveszem, becsszóra. Pl. jó lenne, ha a saját gépemen, amit egyedül én használok, nem kéne rendszergazdának, meg felhasználónak lennem, meg ilyen-olyan jog ahhoz, hogy fusson egy program, hanem én lennék a tulaj, és kész. És nem kéne minden lomot feltelepíteni a gépre, olyan hardverekhez, amik nekem nincsenek is, talán nem lenne ilyen NAGY az OS helyigénye. Minek kell több GB ahhoz, hogy legyen egy desktopom ablakokal, ikonokkal? Legyen kép, hang, stb. ehhez nehogy már több gigás OS kelljen. A DOS 6MB volt, és mindent kezelt, minden futott rajta, amit rá írtak. Szerintem 300 megából is ki lehetne hozni egy jó OS-t csak szabványok kellenének, a szabványos driverekkel menne minden alapon, aztán úgyis a netről telepítenénk mindennek a legújabb driverét. Ez olyan nehéz, MS? Meg az, hogy több grafikus felület közül is választhassunk? Hogy tetsszen? Mert a 7 okádék lett.

 37. Sziasztok!!!
  Ha valaki elsiklott volna felette: „radics lajos-ozd” hozzászólását én hetente újraolvasom! Ez ad nekem békét ebben a rohanó világban! És persze tudást is nagyon sokat!
  Köszönöm Lajos!
  Te vagy az ász!
  – megáll az ész, hogy valaki hogy lehet ennyire ki! 🙂 meg akarlak ismerni Lajos! Ha véletlenül papíron is szellemileg visszamaradott lennél, akkor elnézést kérek a gúnyolódásért!
  Még egyszer köszönöm!

 38. [re=17387]Leon[/re]:
  „Kíváncsi leszek amikor az androidos telcsikre bevezetik a win 7 -es oprendszert mekkora bakik lesznek ott adatvédelmi szinten ^^”
  Az becseszne 😀
  Az android alapvetően linux kernel…épp ezért képes az activity-ket ilyen szinten használni. Soha nem fog bekövetkezni az, h androidos telcsikre vindóz 7 kerül fel.
  A windowsnak ott a windows phone…ami ragyogóan szar…ugyanazok a vírusok működnek rajta..ugyanúgy vannak benne hibásan megírt kódok..és ugyanúgy előfordul a rossz memória cím benne.
  A Microsofttól jelenleg egy termék van, aminek valóban hasznát veszem..
  //najó talán a .NET-et is tudom..mert mégis megvettek mindent,
  //amit lehet 😀
  ..az MVA-s póló, amiben alszok 😀

 39. Nekem win7 prof van a gépemen és szeretnék egy xp-sp3-at telepíteni. tudna valaki segíteni ebbe hogy kellene elindulni!! Előre is ködzönöm!!

 40. Win 7 Pro van a gépen.
  Windows XP módban, egy elavult (NT4) tartományhoz való csatolás megoldható-e vele?
  Előre is köszönöm.

 41. radics dzsízöszfakkingkrájszt-lajos ozd…oszt aztaqrvamindenit,mennyire okos vagyol, ecsém 🙂 de komolyan.
  Egy példa:évtízedek(???) óta nem használnak USA-ban xp-t? 2001.10.25 óta tezsvírek közt is csak szűkre szabott 11 év telt el,istenbarma… A 11ben hol foglaltatik benn a „több évtized?? Csak kérdem. Ja és persze amíg Vista nem lett, addig NT-t,vagy 98at használt a sok hülye amerikai 🙂 🙂 osztod az észt (meg lett,és litván:)) ezerrel, és akkora marhaságokat írsz,hogy befagy a Duna 🙂
  kapd össze magad,vegyél MAC-et,és ne ugass bele a nagyok dolgába…szerintem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .