Windows 8.1 – a Start gomb dicsőséges visszatérése

Bár nem új keletű a hír, miszerint a Microsoft engedve a felhasználóknak a Windows 8 frissítésekor a Windows 8.1-ben ismét beépítette a Start gombot. Így indításkor a boldog Windows 8 tulajdonosok választhatnak, hogy csempés vagy a hagyományos Asztal megoldást szeretnék látni monitorjukon.
A képernyő továbbfejlesztésének eredményeként változtathatók lettek a csempe méretek, a háttér designja, színe és indításkor dönthetünk, milyen kezdőfelületet szeretnénk használni.


A Start gomb teljes funkciójával tért vissza, minden elérhető rajta keresztül, amihez hozzászokott a felhasználó. Az újrahangolt Áruház alkalmazásból pedig Windows 8.1-re optimalizált Facebook alkalmazás mellett, számos, a mindennapokat megkönnyítő virtuális kütyü boldog felhasználói lehetünk. Emellett a rendszerbe integrálták a SkyDrive felhőalkalmazást, így a fájlmegosztás a szokásosnál is kényelmesebb lehet.
Ám minden szépsége, használhatósága és friss alkalmazásai ellenére a Microsoft még sem lehet maradéktalanul elégedett, mert a Windows 7 még mindig jobban növekszik és halad előre a letöltések tekintetében, mint a Windows 8. Az elérhető adatok szerint a Windows 8.1 csupán 0,05%-al növelte piaci részesedését, míg ezzel szemben a Windows 7 a megjelenő Windows 8.1-el párhuzamosan 0,22 százalékponttal növekedett.
Ez egyértelműen annak a jele, hogy a felhasználók még mindig inkább a Windows 7 mellett döntenek számítógép vásárláskor vagy operációs rendszer frissítésekor. Ugyanakkor a Windows 8 felhasználók lelkesen frissítik rendszerüket a 8.1-es verzióra, lehet talán csodát várnak, vagy valami új élményt!
Te frissítettél már?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .