Windows 8 magyar – avagy hogyan magyarosítsunk?

Egész biztos vagyok benne, hogy sokan használnák a windows 8 magyar változatát, ha olyan egyértelmű és könnyű lenne a magyar nyelvet telepíteni, mint mondjuk a windows 7 esetében. És bár a windows 8 magyar nyelvű csomagja már majd egy éve elérhető sokaknak gondot okozhat a telepítése. Meglehet, aki windows xp-n vagy windows 7-en szocializálódott, hirtelen szembesülve a Metro felülettel, nem biztos, hogy könnyen kiismeri magát. Ha pedig már adott a lehetőség arra, hogy a windows 8 magyarul is köszöntse a felhasználót, akkor miért is ne? (Megértjük azok ellenállását, akik következetesen ragaszkodnak az angol nyelvű operációs rendszerhez, sajnos kis hazánkban még sokan nem birtokolják e nyelv feletti hatalmukat, de nekik is joguk van a számítógép használatához.)
Azok tehát, akik nem tartják magukat PC gurunak és nem telepítéskor választottak nyelvet, utólag is beállíthatják, hogy a windows 8 magyarul „tudjon”.
Nincs más dolgunk, mint a Kezdőoldalon a keresési mezőbe (search charm) beírni: language.

Majd nyissuk meg a Beállítások menüt (Settings) és kattintsunk (érintőképernyősök koppintsanak) a Nyelv hozzáadása, azaz az Add language elemre.

Ekkor megnyílik egy újabb ablak a nyelvekkel, itt görgetéssel vagy kereséssel ki kell választani a magyar nyelvet, kijelölni, és az Add gombra való kattintással hozzáadni a használni kívánt nyelvekhez.
Amennyiben több nyelv is benne van a listánkban, ugye az English már alapértelmezetten az első helyen árválkodik, és alá kerül a hozzáadott magyar nyelvünk, akkor ahhoz, hogy a rendszer nyelve is magyar legyen, a lista tetejére kell helyezzük. Ekkor válik alapértelmeztté.
Jelöljük ki a nyelvet, majd a Move up-ra addig kattintsunk, míg a magyar nyelv lesz az első a listában. Ahhoz, hogy a windows 8 magyar nyelvű operációs rendszert birtokba vehessük, csak ki kell jelentkezni, majd újra bejelentkezni a windowsba.

2 thoughts on “Windows 8 magyar – avagy hogyan magyarosítsunk?

  1. Visszajelzés: Workshopok » Blog Archive » A windows 8 magyar nyelvű letöltése
  2. Hogy tudok magyar nyelvet beállítani windos 8 ra?A nyelvi eszköztárban nincs magyar nyelv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .